9 Nyíl

De mi lehet Michael Van Gerwen titka?

2017. január 31. 09:15 - Viking958

Néhány ember fejében megfordulhat, hogy miért ennyire egyeduralkodó napjainkban Michael Van Gerwen, hogy mégis mit tud ő, amit mások nem…Lássuk, hiszen a számok nem hazudnak.

michael-van-gerwen-unibet-masters-lawrence-lustig-pdc_yf4gjqe9ng7r1fbhp4t8rpdd2.jpg

A ranglista jelenlegi 32 legjobbja által, televíziós mérkőzéseken dobott 100 feletti átlagok:

100.jpg

Láthatjuk, hogy Taylor elképesztően kimagaslik a maga 408 db 100+-os meccsével, és nehezen tudom elképzelni, hogy Van Gerwen-en kívül bárkinek legyen esélye elérni ezt a hatalmas számot, ha nem emelnek a színvonalon. Lewis például átlag évi 10-et produkál, Wright 9-et, Chisnall pedig 7-et, ezzel szemben Van Gerwen majdnem 20-at.

105.jpg

A 105 feletti átlagokat számláló táblázat mutatja meg az igazi különbséget van Gerwen és a többiek között. Taylor még itt is nagyon távol(bár van 10 év előnye ebben a kategóriában), de Mighty Mike is messze ellépett az üldözőktől, és ami a komoly differenciát adja: MvG 2016 januárja óta 36 meccsen dobott 105 felett, ami több, mint amennyit Gary Anderson teljes pályafutása során elért.

110.jpg

A 110 feletti meccsek statisztikája is beszédes, de itt összegyűjtöttük az összes olyan játékost, aki valaha elérte ezt az álomhatárt, 15-en vannak, de egynél többször csak hat játékosnak sikerült. Míg Chizzy-nek, Barney-nak, Jackpotnak és a Repülő Skótnak 3-3-szor sikerült a karrierjük során, addig Mighty Mikenak csak tavaly 10-szer.

atlag.jpg

Ezen a képen is jól látszik, hogy mennyire természetes MvG-nek a 100 feletti átlag, minden televíziós meccset összevetve csak Taylor és Cadby tud 100 felett átlagolni rajta kívül, de az ausztrálnak mindössze 5 televíziós mérkőzése volt, 1-2 év múlva érdekesebb lesz ez a statisztika, főleg ha tartani tudja ezt a szintet.

MvG-t persze nem szimplán a nagy átlagok emelik ki a mezőnyből, hanem az, hogy ezt az elképesztő szintet folyamatosan tudja hozni. Az előző 15 meccséből 14-et 100 feletti átlaggal zárt. Ez a mutató Anderson esetében 12/15, Taylornál 9/15, Wright-nál és Barneveld-nél 8/15, Lewis-nál 6/15, míg Wade-nél mindössze 1/15.

 

Források: Burton DeWitt(Twitter) és a dartsdatabase.co.uk

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1612170194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2017.01.31. 14:07:08

nem szépítgetési szándékkal, és nem is mint elfogult Anderson-fan (na jó, kicsit de... :-) ) mondom, hogy az utolsó bekezdésben van egy kis önellentmondás. Mert éppen az utolsó 15 meccs mutatja, hogy
1. MvG valóban zseniális, és FŐLEG az utóbbi időben az, vagy egyre inkább az...
és
2: Andersont és a többieket is éppen ez tartja nyomás alatt, és emeli a teljesítményüket egyre magasabb szintre.

... és két bónusz-gondolat: ugye emlékezünk a vb-re, ki ellen született meg kétszer is a "minden idők legmagasabb átlagával elvesztett vb meccs" rekordja? Igen, nyilván mindig MvG ellen. Reyes és Barney is akkor dobott elképesztően, amikor "kellett".

... és az örök igazság: minden statisztikából minden kiolvasható, csak tudni kell jól forgatni a számokat. :-D
süti beállítások módosítása