9 Nyíl

Rod Studd, John Part és Wayne Mardle esélyt latolgat

2017. február 02. 09:38 - Lampard08

A tegnapi napon felvezettük az este kezdődő Premier League első fordulóját, most pedig elhozzuk nektek a Sky Sports három kiváló szakkommentátorának, Rod Studd, John Part és Wayne Mardle véleményét az egész sorozattal kapcsolatban. A három úriember öt kérdésre adott választ, amelyből kiderül, hogy szerintük meddig juthat Phil Taylor, megverhető-e MvG és hogy meddig juthat idén a két régi-új versenyző.

pl-2017.jpg


- Dicsőséges utolsó évet zárhat Phil Taylor?

Rod Studd: Phil Taylornak is fel fog tűnni, hogy Roger Federer megnyerte az Australian Opent. Federernek is ugyanazzal a problémával kellett megküzdenie, mint most Taylornak: el kell fogadnia, hogy már nem ő a világelső. Federer sosem adta fel a reményt, hogy még győzni tud, és ezt múlt héten be is bizonyította. Philnek is ebből kell merítenie: el kell fogadnia, hogy nem ő a legjobb játékos a világon, de ez nem azt jelenti, hogy nem nyerhet tornát. Fantasztikus rekorddal bír a Premier League-ben.

John Part: A Philtől megszokottakhoz képest a 2016-os éve nem sikerült jól, így azt gondolom, hogy ezúttal jobb éve lesz, a fejében azzal a gondolattal, hogy ez lesz az utolsó alkalom. Meg fogja találni azt az utat, ami ahhoz kell, hogy a legjobb négyig eljusson, és ha már ott van, akkor mindig megvan az esélye a győzelemre. De alapvetően nem várom, hogy ő nyerje a tornát.

Wayne Mardle: Nem valószínű. Azt gondolom, hogy el fog jutni pár major torna döntőjébe, de Michael van Gerwen és Gary Anderson túl nagy falat neki. Szeretném még látni, hogy nyer, azt kell, hogy mondjam. Neki úgy kell visszavonulnia, mint a legsikeresebb játékos, akit valaha is láttunk.


- Hogyan állítható meg MvG?

Rod Studd: Legyőzhetetlennek tűnik, de a legutóbbi négy évben tíz Premier League meccset is elbukott. Tehát nem arról van szó, hogy minden mérkőzést megnyer, ugyanakkor tavaly csak egyet bukott, az első fordulóban James Wade ellen. Elképzelhetetlen, hogy a végén ne legyen a legjobb négy között. Ő az abszolút favorit, de sok játékos van, aki úgy gondolja, hogy képes lehet megverni.

John Part: Tökéletesnek kell lenned, hogy le tudd győzni. A koncentrációnak végig a helyén kell lennie, az idegeskedés nem fér bele. Amint belefut pár vereségbe, elkezd sebezhetővé válni, de nem gondolom, hogy megoldhatatlan feladat lenne őt megállítani, csak valakinek, valahogyan meg kell csinálnia.

Wayne Mardle: Fogalmam sincs, de ami ennél is aggasztóbb, hogy hétről-hétre az ellenfelei is ezzel szembesülnek. Gary Anderson messze a második legjobb játékos a világon és ő sem képes egyszerűen a közelébe érni. Aggasztó lehet ez a többiek számára, igazából újra „phil taylor-i” időket látunk.


- Ki lehet a sötét ló?

Rod Studd: Dave Chisnall. Pár évvel ezelőtt eljutott az elődöntőig és megvoltak a nyilai a duplára, hogy elverje Gary Andersont, szóval újra képes lehet erre. A világbajnokságon kiválóan játszott, de nem volt szerencséje Anderson ellen. Hogy egy másik nevet is mondjak: Jelle Klaasen, aki 2009-ben a Premier League végén zárt, de mostanára sokkal jobb játékos lett. Ha elkapja a fonalat, bármire képes lehet.

John Part: Számomra ez a legnehezebben megtippelhető Premier League idény. Azt gondolom ez nem egy olyan év lesz, ami „sötét ló” típusú játékosokról fog szólni, sokkal inkább a versenyt vezető játékosról. A dartsnak kell idén beszélnie, jobban mint valaha.

Wayne Mardle: Szerintem Barney lesz az. Őt rendszerint alábecsülik a bukmékerek, pedig elég sok elődöntőig eljutott, valamint egyszer 2007-ben a döntőbe is bekerült. Véleményem szerint jól fog menetelni és megnyerheti még egyszer a Premier League-et, ahogy tette azt 2014-ben is.


- Melyik helyszínt várod a legjobban és miért?

Rod Studd: Rotterdamot. Tavaly itt láttuk van Gerwent Taylor ellen játszani, majd Barney kapott egy hátborzongató buzdítást a közönségtől. Varázslatos volt. Imádtam azt a hangulatot, amit a hollandok teremtettek. Szinte karneváli hangulat uralkodott, zenekarok játszottak az utcákon, a holland szurkolók ékes narancssárgába öltöztek. Narancssárga pólók, narancssárga sapkák, narancssárga nadrágok! Alig várom, hogy lássam ahogy van Gerwen világbajnokként visszatér, csodálatos fogadtatásban lesz része.

John Part: Cardiffot. A Motorpoint Arenaban sosem tudhatod, hogy a Judgement Night alkalmával kik fognak kiesni. Cardiffra kitűnő helyszínként emlékszem vissza. A walesiek csodálatos darts rajongók, és tudom, hogy mindenki izgatott azért, mert a sorozat Európába látogat, de ne feledkezzünk meg Walesről sem.

Wayne Mardle: Rotterdamot újból. Tavaly teljesen le voltam döbbenve. Nem tudtam elhinni, hogy a hangulat ennyire felvillanyozó – óriási volt. Ezért vagyok most is izgatott, és a következő években talán Németországba is eljutunk, ami újabb löketet ad majd a sorozatnak. Rotterdam előtt mindig Glasgow volt a kedvencem, mert Gary Andersont, mint világbajnokot mindig különleges volt ott látni, de tavaly Barney bevonulóját átélni egész egyszerűen hátborzongató volt.


- Meddig jutnak az új fiúk?

Rod Studd: Ha fogadnom kellene, akkor arra tennék, hogy Klaasen előrébb végez, mint Huybrechts, mert nagyobb a „tűzereje”. Korábban már mind a ketten szerepeltek egyszer a Premier League-ben és mind a ketten utolsóként zártak, szóval nem meglepő, ha a bukmékerek őket várják a kieső helyekre. Jelle jobban játszik, mint Kim, nagyobb szenvedély van benne, így előrébb végez majd nála.

John Part: Szerepeltek már korábban, így tudják, hogyan kell életben maradni. Van egyfajta játékuk, és képesek mind a ketten arra, hogy fejlődjenek. Az egész kulcsa, hogy következetes legyél és képes legyél fejlődni, mert a Premier League egy kemény biznisz. Nyitott lesz végig a bent maradásért és a kiesés elkerülésért folytatott küzdelem a Judgement Night alkalmával. Lehet, hogy meglepődünk majd a végén, hogy kiktől kell búcsúznunk.

Wayne Mardle: Jobban aggódom Kim Huybrechts-ért, mint Jelle Klaasen miatt. Úgy hiszem, hogy Jelle jelenleg jobban dobál, mint James Wade vagy Adrian Lewis. Szerintem Huybrechts nem játszik jól egy ideje. Valahogy mindig 90 és 95 vagy 96 közötti átlaggal zár és ez ide kevés lesz. Aggódom már a kezdés előtt. Nem tudod elfelejteni az előző hetet, ez lehetetlen. Három vagy négy vereség az első öt héten katasztrófa lenne Kim számára.

via

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8112175498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása