9 Nyíl

A Gladiátor győztes hadjárata

2017. február 06. 18:28 - adam_f

Bauhaus Dutch Open 2017 - összefoglaló

Mark McGeeney győzelmével ért véget a február 3 és 5 között zajló Dutch Open, melynek ezúttal Assen adott helyet. Az angol játékos nagy menetelését senki nem tudta meggátolni, így teljes joggal nyerte meg a férfiak egyéni versenyét. A nőknél a világranglistát vezető Deta Hedman diadalmaskodott, aki ezúttal a regnáló világbajnokot tudta legyőzni a döntőben. Hétvégi összefoglalónk következik.

bauhaus-dutch-open-darts.jpg

Mark McGeeney nyerte a férfiak egyéni küzdelmét a hétvégén zajló Dutch Openen. Az angol játékos nagyon kiegyensúlyozott versenyt tudhat maga mögött, amelynek a 64-es számú csoportjából (összesen 128 csoportot indítottak a férfiak számára) indulva jutott el egészen a fináléig. Csoportjában erőnyerőként kezdett, majd négy sima 3-0-ás győzelmet elérve máris a főtáblán találta magát, ahol tovább folytatódott a remek széria. A negyeddöntőig csupán hat játékot veszített (Andy Baetens-t, Rick Hofstrát és Willem Mandigers-t egyaránt legyőzve), majd az elődöntőben sem tudták megállítani, ahol a szintén szigetországi Rhys Griffin ellen nyert 2-1-es szettaránnyal, ezzel jutva be a döntőbe, ahol a skót Ross Montgomery várt rá. A "Főnök" becenévre hallgató játékos a 81-es csoportot vette könnyedén, majd pedig három szoros győzelem következett a főtáblán, ahol többek között olyan ellenfeleket vert meg, mint Martin Adams, vagy Dean Reynolds. Az elődöntőt simábban vette, 2-0 arányban győzedelmeskedett a 2015-ös világbajnok, Scott Mitchell ellenében. A döntőben McGeeney gyorsan elhúzott 2-0 arányban, ám a harmadik szettben meccsnyilat hibázott, így Montgomery hamar visszatért a mérkőzésbe. Ám ez a fellángolás nem tartott sokáig a skót részéről. A Gladiátor hamar rövidre zárta a negyedik szettet, ezzel pedig első alkalommal nyerte meg a Dutch Open férfiversenyét, melyet egyébként 84,87-es átlaggal zárt, míg Montgomery 79,32-vel végzett.

mark-mcgeeney-wint-de-dutch-open-darts.jpg

A Gladiátor ezúttal nem fakardot, hanem győzelmi trófeát kapott a cirkuszra áhítozó néptől

A hölgyek versenyében - ahol 16 csoportot indítottak - a világranglistát masszívan vezető Deta Hedman ért oda a végére, aki az első csoportból került fel a főtáblára. Nagyon masszívan játszott az angol hölgy, aki egészen az elődöntőig még játékot sem veszített az ellenfeleivel (Andreea Brad, Danielle Ashton és Anca Ziljstra egyaránt le lett nullázva) szemben, és ott is csak egyet engedett Lorraine Winstanley-nek, így magabiztosan került a döntőbe, ahol a tavalyi Dutch Open győztes (és idei világbajnok), Lisa Ashton várt rá. Ashton a 16. csoportot nyerte meggyőző fölénnyel, és a negyeddöntőig ő sem engedett egy játékot sem ellenfeleinek (Jolanda Osstentjuk és Bianca Los nullára, míg Rhian Griffiths egyre kapott ki Ashton ellen), az elődöntőben pedig az Aileen de Graaf-ot verő Sharon Prins-et küldte haza 4-2-vel. A döntő is nagyon szoros küzdelmet hozott, de végül a világelső jött ki szerencsésebben. Végig ő diktálta a tempót, míg Ashton próbálta tartani a távot. A döntő leget aztán Hedman tudta jobban kihasználni, ezzel pedig - 2010 után - második alkalommal hódította el a Dutch Open női versenyének első helyét. Hedman 86,67-es átlaggal nyerte a döntőt, míg Ashton 84,09-et dobott.

5-02-2017-bas-van-den-berk-dutch-open-darts-2701-23705-600x400.jpg

A boldog győztesek: Mark McGeeney először, míg Deta Hedman - 2010 után - másodszor hódította el a trófeát

A párosok versenyében (ahol a megszokott 501 helyett 701-es játékot bonyolítottak le) a férfiaknál a James Hurrel - Scott Mitchell kettős győzött, a döntőben a Mark McGeeney - Craig Quinn duót 5-4 arányban megverve, míg a hölgyeknél hazai siker született az Aileen de Graaf - Sharon Prins párosnak köszönhetően, akik a Deta Hedman - Lorraine Winstanley kettős ellen nyertek 4-3 arányban.

3-02-2017-bas-van-den-berk-dutch-open-darts-0366-19590-300x200.jpg

Aileen de Graaf és Sharon Prins párosa győzelmével megmentette a hazaiak becsületét

5-02-2017-bas-van-den-berk-dutch-open-darts-1889-21692-600x400.jpg

Scott Mitchell ha traktort nem is, de egypár kertigépet azért tud majd venni a páros győzelemért járó jutalomból 

A végére még három győztest meg kell említenünk: az ifjúsági játékosok lány kategóriájában a holland Cheyenne Doddema nyerte meg a döntőt. A fiúk 14 év alatti kategóriáját Keanu van Velzen vette sikerrel, míg a 18 év alattiak küzdelmeiben a szintén holland Ian Spaans diadalmaskodott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2712188724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása