9 Nyíl

Tayloré lett a Klasszikusok Csatája

2017. február 17. 08:12 - Denis Potvin

betway Premier League Darts - 3. forduló (összefoglaló)

Phil Taylor kiváló meccsen győzte le Raymond van Barneveldet, a Premier League harmadik fordulójában, a leeds-i First Direct Aréná-ban. Három játéknap után az utolsó szezonját játszó Taylor és Michael van Gerwen vezet, közöttük a jobb tornaátlag dönt egyelőre a holland javára. A tabella végén pedig a két újonc áll, de sok van még hátra. Gerwen azért komolyan megharcolt a honfitárs Jelle Klaasen ellen. Az öt csütörtöki meccs a hajtás alatt újra átélhető.

2016-betway-premier-league-generic-image_cropped.jpg

betway-premier-league-leeds-lawrence-lustig-pdc_1h504uh5ow4dp1qmozdxdr7yvt.jpg

Egy hatalmas csatával kezdődött az este, amelyen Peter Wright végül legyőzte Gary Andersont. Wright a harmadik legben egy csodaszép 121-es kiszállóval brékelt, majd egy újabb száz feletti kiszállóval már 3-1-re ment el. Az újabb kiszállója 120-ról is sikerült és gyakorlatilag az itt megszerzett kétleges előnyét a meccs végéig őrizte. Anderson mindig csak egyre tudta őt megközelíteni, a vége pedig 7-5-ös siker és egy 109,48-as átlag lett Snakebite oldaláról, de Anderson is büszke lehet a 106,59-es eredményére.

peter-wright-betway-premier-league-leeds-lawrence-lustig-pdc_h4qiohd6n7ma18t1poza30xg6.jpg

andersonwright.jpg

A következő meccsen Adrian Lewis elég nehezen hozta a kezdését James Wade ellen, ám utána még 2-1-re és 3-2-re is ő vezetett, de ezzel gyakorlatilag el is lőtte a puskaporát. Nem nagyon ment ezen az estén Lewisnak, tőle szokatlan módon elég kevés tömeget dobált és a végén így csak egy 88,01-es átlag jött össze. Wade 121-es kiszállóval egyenlített 3-3-ra. Lewis ezután még nyerte a hetedik leget, innen viszont Wade ledobta az ellenfelét a pódiumról. Négy leget nyert egymás után, a végén úgy is, hogy előbb 82-ről nem tudott első kiszállni, de a győzelem így is összejött.

lewiswade.jpg

Aztán jött a darts El Clásicója, azaz a Phil Taylor-Raymond van Barneveld találkozó. Ragyogó meccs volt, amelyben Taylor azért végig dominált. A harmadik legben nehezen jöttek a kiszállók, Barney kétszer is rontott, hogy aztán Taylor egy 1, D1 kombinációval fejezze be háromról. Előtte viszont 24-ről nulla pontot, majd 21-et tudott csak dobni. 3-3-ig fej-fej mellett haladtak, ekkor sikerült egy brék Taylornak. 6-3 után már lezárhatta volna a meccset, de hiába ment le 221-ről egy 180-nal, 32-ről nem sikerült kiszállnia. Az utolsó legben is volt két elrontott dobás, de Barney sem tudott lejjebb menni, így a végső D16 már a győzelmet hozta. Taylornak 19 kiszállója volt, amiből hét lett hibátlan. Mi történt volna, ha ez is tökéletesebbre sikerül?

raymond-van-barneveld-phil-taylor-betway-premier-league-leeds-lawrence-lustig-pdc_ukkw006bb6qp12bihot5bwk45.jpg

"Hé, komám! Eszedbe ne jusson visszavonulni! Kivel fogok akkor ilyen jó meccseket játszani???"

taylorbarney.jpg

A skót derbi mellett persze egy holland rangadót is játszottak, amelyen Jelle Klaasen valóban helyt állt Michael van Gerwen ellen. A Kobra sokat tett azért, hogy ne legyen egyoldalú a meccs. Kezdte rögtön az elején, amikor 2-0-ról sikerült 2-2-re feljönnie. Úgy is tudott leget nyerni a világverő kopasz ellen, hogy a negyedikben a kiszállónál négy elhibázott nyila is volt. Klaasen-nek volt egy fantasztikus köre is, 180, 134, 147 és 11 nyílból egy negyvenes kiszálló a végén. Megrángatta az oroszlán bajszát, aki ettől aztán úgy beindult, ahogy azt megszoktuk tőle. De csak 4-4 után. Ott fogyott el az erő, vagy a koncentráció Klaasen-ből. De tény az is, hogy Gerwen a legvégén még egy 12 nyilas kiszállót (volt egy hibás nyíl) is odavert. Remek meccs volt és tanulság arra, hogy a világbajnokot is el lehet azért néha kapni.

taylor-klaasen.jpg

A másik újonc, Kim Huybrechts és Dave Chisnall derbije zárta az estét. A belga igyekezett az előtte játszó társa példáját követni és jól bekezdett az elején, a negyedik legben például egy 110-es kiszállóval egyenlített. De aztán Chizzy belehúzott és 5-2-re elhúzott, egyre közelebb kerülve az első sikeréhez. Huybrechts-nek ekkor már csak fellángolásai voltak. Chisnall egy 141-es kiszállóval demoralizált, és 6-3 után már csak egy leget engedett a PL-újoncnak. Chizzy-nek is 17 kiszállója volt, amelyből hetet tudott megoldani.

chisnallhuybrecths.jpg

Egy hét múlva Brightonban találkozik a tíz mester, ahol Van Gerwen-Lewis, Anderson-Wade, Taylor-Huybrechts, Barneveld-Wright és Chisnall-Klaasen meccseket rendeznek majd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr912267796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása