9 Nyíl

A tíz mesterlövész Brightonban

2017. február 22. 14:58 - Viking958

betway Premier League Darts - 4. forduló (beharangozó)

Már a 4. fordulóhoz érkeztünk a 2017-es Premier League szezonban, ezen a héten Brighton tengerparti városában csap össze egymással a tíz legjobb játékos.

2016-betway-premier-league-generic-image_cropped.jpg

Lássuk a holnapi párosítást, olyan meccseket láthatunk többek között, mint a van Gerwen – Lewis vagy a van Barneveld – Wright.

parositas_2.png

De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk sorrendben. Az estét Chisnall és Klaasen párosa nyitja egy igazi ’6 pontos meccsel’, ahogy a fociban mondják. Chizzy a 8., míg Klaasen az utolsó, azaz 10. helyről várja a játékot. 3 forduló alatt Cobrának még pontot sem sikerült szereznie és Chizzy is csak a múlt héten gyűjtötte be első pontjait Huybrechts ellen.

Ha az egymás elleni eredményeikre rápillantunk, akkor némi Klaasen fölényt tapasztalhatunk, ugyanis 6-4 arányban vezet Chisnallal szemben, de utolsó három meccsükből kettőt az angol fiatalember nyert meg, köztük a világbajnoki találkozójukat is. Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy ezt a meccset is az angol fogja nyerni, méghozzá 7-5-re.

Következő mérkőzésünk a Michael van Gerwen – Adrian Lewis rangadó, ami sajnos egyre kevésbé igazi rangadó, ugyanis utolsó 12 találkozásukból 10-et MvG nyert meg, míg a Premier League-t tekintve, az utolsó 3 meccs a hollandé. Kettejüknek ez lesz a 47. találkozója, ebből 31 holland siker mellett mindössze 13 angol győzelem született két döntetlen mellett.

mvglewis.jpg

További érvek Mighty Mike mellett, hogy idei összes televíziós mérkőzésén 100 feletti átlagot produkált, míg Adrian Lewisnak csak kétszer sikerült a hatból. A tabella is holland sikert sejtet, MvG holtversenyben az 1., míg Lewis egyetlen győzelme csak a 7. helyre elég. A számok tehát egyértelmű holland sikert sejtetnek, az én tippem ennek megfelelően 7-3.

A holnapi harmadik páros a Gary Anderson – James Wade duó lesz. Közös karrierjük több, mint 10 éves múltra tekint vissza, ezalatt 47-szer találkoztak egymással, amiből 28-at Ando nyert, 16-ot Wade és 3 döntetlen is született. Ezért a három döntetlenért nem kell sokáig visszatekernünk, utolsó három Premier League találkozójuk lett X. Vajon folytatják ezt a sorozatot?

andowade.jpg

A számok azt mutatják, hogy az elmúlt 365 napban a Gép van nagy fölényben, ötször is megverte Garyt, de csak kétszer kapott ki két döntetlen mellett. Legutolsó három mérkőzésüket az angol húzta be, így joggal várhatnánk egy újabb Wade sikert, de… Ando idén nagy formában van, mind a 7 televíziós meccsén 100 felett dobott és háromszor 105 fölé is sikerült bemennie, ezzel szemben Wade az októberi Grand Prix óta lejátszott 20 mérkőzéséből csak egyszer érte el a 100-at. A kiszállójáték is a skótot teszi előrébb, ugyanis úgy kimagaslik a mezőnyből, mint Csubakka az Evokok közül. Az én tippem egy 7-4-es Anderson győzelem.

Evezzünk tovább, negyedik mérkőzésünk a Phil Taylor – Kim Huybrechts összecsapás. 12-szer találkoztak egymással a felek, ebből 11-szer a tizenhatszoros világbajnok diadalmaskodott. A Hurrikán mindössze egyszer nyert, még 2015-ben egy Pro Tour elődöntőben győzte le az Erőt döntő legben. Eleddig egy Premier League csatájuk volt, akkor 7-4-re nyert az angol úr.

Mondhatnánk, hogy ez a meccs annyira országos 1-es, hogy kár a számokba belemenni, de azért ez így nem igaz, ugyanis Taylor is tud sebezhető lenni. Bár vezeti a tabellát, de a játéka koránt sem olyan meggyőző, mint azt megszokhattuk. Az átlagai elmaradnak a 100-as határtól, egyedüli mentőöve, hogy a kiszállói ott vannak a helyén. Wade ellen például ezzel tartotta meccsben magát és Chizzynek sem hagyott levegőt, ha leért kiszállóra. Huybrechts játéka is hagy kívánnivalókat maga után, mindössze egy pontocskát szedett össze Barney ellen, viszont ha be akar jutni a legjobb 8-ba, akkor Taylor ellen is össze kell kaparnia a pontot. Meg fognak kövezni ezért, de amondó vagyok, hogy meglesz neki, 6-6 a tippem.

A nap végére is maradt egy remek párosítás, Raymond van Barneveld – Peter Wright. 2008 óta íródó párharcuk első öt mérkőzését Barney nyerte, azonban utolsó hét találkozásukból csak egyet sikerült a holland nagypapának behúznia. Összesítve nyolc győzelem áll Barney, öt győzelem pedig Snakebite neve mellett, emellett van három döntetlenjük is. Eddigi öt Premier League találkozójuk teljes kiegyenlítettséget mutat. 1-1 győzelem mindkét oldalon, plusz a három X.

barneywright.jpg

Az idei évet mindenképp Wright kezdte jobban, három UK Open selejtezőt megnyert és a múlt héten sem tétlenkedett, egy 109-es átlaggal lelépte Andersont, majd másnap egy óriási, 133,6-os átlaggal van Gerwent simázta le. Barneveldnek nem kezdődött ilyen sikeresen az idény, ugyan öt UK kvalin is bejutott a 16 közé, de ott valaki az útját állta mindig és a világbajnokság óta a nagy nevek közül egyedül Lewist sikerült legyőznie. A tabella, a kiszállók és az átlagok mind-mind skót sikert mutatnak, így az én tippem se lehet más, mint egy 7-5-ös Wright győzelem.

De mi a ti tippetek, kik nyernek holnap?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1512281985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása