9 Nyíl

Chuck Norris újra megcsinálta, de a show-t egy postás vitte el

2017. február 25. 18:42 - Dart Major

Players Championship - 1. forduló (összefoglaló)

Február utolsó hétvégéjén megindult az idei Players Championship  sorozat. A mezőny a barnsleyi Metrodome-ban jött össze egy laza kis versenyre. Elindult tehát a pénzgyűjtés avagy a ranglistapont gyűjtés, ahol mindig akadnak nagyon érdekes eredmények és időnként a legnagyobb nevek is kikapnak jóval gyengébb ranglistahellyel bíró játékosoktól. Az összdíjazás változatlanul 75.000 angol font fordulónként, viszont változás, hogy idén már nem 20 hanem 22 állomás lesz, tehát még több esély lesz a pontgyűjtésre. Phil Taylor szokás szerint távolmaradt a versenytől, de a világelső MvG sem érezte úgy, hogy szüksége lenne erre a tornára. Gerwyn Price pedig azon egyszerű okból nincs ott, hogy elfelejtett nevezni. Tiszta vicc.
Kis érdekesség illetve segítség: azt ugye már tudjuk, hogy a PDC TV előfizetői tudják nézni a versenyt online. Most a következő sportfogadó oldalak követői is nézhetik a versenyt: 188Bet, Aspen, Bet365, Fonbet, Nike, TAB NZ, Vivarobet.


16996519_1292119604202353_7833334149027745877_n.png
Első forduló:
A forduló legnagyobb rangadója a Mensur Suljovic – Raymond van Barneveld mérkőzés volt. A vártaknak megfelelően szoros volt, 6-4 arányban az osztrák győzött. Szintén rangadónak nevezhető a Dolan – Van der Voort mérkőzés, itt még szorosabb lett a vége, minimális különbséggel az észak-ír játékos győzött. Komolyabb múltú meccs volt még az Ian White – Mark Webster csata, amit Diamond White nyert meg 6-5 arányban. Nézzünk néhány érdekességet: Jamie Caven elég simán három leggel kapott ki Joe Murnentől. Két táncművész is rögtön elköszönt. Devon Petersen méretes, 6-1-es zakót kapott Robert Thorntontól, míg Dimitri van den Bergh egy 6-2-es sallerbe nézett bele, amit Mike De Decker adott neki. Joe Cullen a szinte teljesen ismeretlen Ryan Meikletől, a darts Peter Griffinje pedig folytatta rossz szériáját és vereséget szenvedett Wes Newtontól.

Második forduló:
Ez a kör sem volt mentes bődületes meglepetésektől. Jelle Klaasen csütörtökön brillírozott, most meg esélye sem volt David Pallett ellen. A vége 6-2. Robert Thornton újabb idegösszeomlást kaphatott lévén Mike De Decker megoldhatatlan feladatot jelentett neki. „Big Ben” van de Pas szintén kikapott 6-5-re, a nála jóval esélytelenebbnek számító Willam O’Connortól. Newton újabb bravúrt nem tudott bemutatni, tükörsimán kikapott Zoran Lerchbachertől. A nagyok közül Wright kisöpörte Vincent Kamphuist, Gary Anderson pedig Antonio Alcinast ütötte ki 6-0-ra. Wade 6-2-re, Norris 6-1-re, Whitlock 6-3-ra, King 6-2-re hozta a saját meccsét. Kim Huybrechts viszont megizzadt Richie Burnett ellen és éppen csak behúzta a mérkőzést.

Harmadik forduló:
Mester és tanítványa összecsapás azaz Gary Anderson Chris Dobey ellen. Ezúttal a mester oktatta az ifjoncot, Gary még leget sem vesztett. Komoly kis rangadót hozott ez a kör is, Adrian Lewist a sorsolás szeszélye Michael Smithhel hozta össze. Ezúttal Bully Boy volt a jobb, 6-3 arányban nyerte a mérkőzést.  Az első helyen kiemelt Peter Wright két tükörsima győzelem után alaposan elfáradhatott mire megverte Joe Murnant. Szűk egy leges diadal Snakebitenak. Simon Whitlock visszavágott a vb-n elszenvedett vereségért Darren Websternek (6-3), bár ez azért mégsem ugyanaz a kategória. Mervyn King kemény csatában verte az ifjú David Pallettet (6-4). Sokak kedvenc Cristo Reyes nagy skalpot gyűjtött amikor is megverte Steve Beatont. Mensur pedig nem sokat vacakolt, 6-1-el küldte haza Aden Kirköt. Keegan Brown magára találni látszott, miután eddig a körig Kevin Paintert és Justin Pipeot verte, most pedig Kim Huybrechtset tudta felülmúlni. Jó szériát fut az ifjú versenyző.

Nyolcaddöntők:
Némileg talán meglepő módon a legjobb tizenhat közé tizenkét olyan játékos jutott akik jelenleg tagjai a TOP 32-nek. (Hárman pedig a legjobb 50 között vannak).
A varázsló Simon Whitlock folytatta remek sorozatát és 6-5-re verte Daryl Gurneyt. Cristo Reyes nagyhalat fogott, szoros és kiélezett csatában szintén 6-5-re nyert Mensur ellen. Steve West igen komoly eredményt ért el, történetesen 6-1-re kitömte Dave Chisnallt.  Kyle Anderson szintén top játékost búcsúztatott, nevezetesen Peter Wrightot, mégpedig 6-3 arányban. Keegan Brown remek szériája eddig tartott, Alan Norrissal már nem bírt el és kikapott 6-1-re. James Wade viszont folytatta a menetelést, most Mervyn King testén keresztül. A kör szenzációját a beugróként induló (civilben postásként dolgozó) Peter Jaques szolgáltatta amikor is megverte Gary Andersont 6-3-ra. Michael Smith és Brendan Dolan komoly kis meccset hozott össze, a végét Smith bírta jobban és nyert 6-5-re.

Negyeddöntők:
Alan Norris komoly teljesítményeit a korábbi körökben nem a véletlen okozta. Legalábbis erre utal, hogy az amúgy kiváló Kyle Andersont 6-1-re tudta megverni. Simon Whitlock sem adott sokkal több esélyt Steve Westnek, ennek a vége 6-2 lett. Jóval szorosabb volt James Wade mérkőzése Cristo Reyes ellen. The Machine csak döntő szettben tudta verni a spanyolok kiválóságát. Reyes így lemaradt arról, hogy másodszor sikerüljön a legjobb négybe jutni ezen a tornán. És a csoda folytatódik. Nevezetesen Peter Jaques csodája. Az úriemberről alig lehet adatot találni, nagyjából teljesen ismeretlen versenyző (sem a Challenge Touron sem a Qualifying Schoolon nem ért el eredményt), de mégis megverte Michael Smithet és bejutott a legjobb négy közé. Hát ez a nem semmi.

Elődöntők:
És igen. Megcsinálta! Peter Jacques aki csak azért lehet itt mert meghívták a kimaradók helyett újra megcsinálta a lehetetlent. Nevezetesen James Wade ellen 6-4-es győzelmet aratott. Ez valami káprázatos.
Alan Norris továbbra sem pukkadt ki mint a lufi amikor kaktusszal ütközik. Jelen esetben Simon Whitlock volt az áldozat, de Ő elmondhatja magáról, hogy megszorongatta Chuck Norrist. A vége 6-4.

16830862_1226686130748530_745194956330237045_n.png
Döntő:
Az a tény, hogy Alan Norris bejutott a döntőbe nem akkora meglepetés. Nyert Ő már Players Championship fordulót, nyert European Tour versenyt is, dobott már négyszer is 9 nyilast. Jelenleg pedig tizennyolcadik a világranglistán. Szóval tőle várható a jó eredmény. De az a tény, hogy Peter Jacques eljutott a döntőig arra nem tudom mekkora oddsot adhattak a fogadóirodák, de azt hiszem magasat. A Huddersfield szurkoló úriember messze legjobb eredményét érte el a döntőbe jutással innentől kezdve pedig jutalomjáték következhetett. De a jutalomjáték leginkább Norrisnak jött össze, aki a mai napi brutál formáját tartani tudta és 6-1-re nyerte a mérkőzést és zsebre teheti a 10.000 fontos nyereményt. Ezzel harmadik tornagyőzelmét könyvelte el Chuck, míg Peter élete legjobb eredményét érte el és ezzel 6000 fontot keresett. 

maxresdefault_17.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7112293523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása