9 Nyíl

Lehetséges-e egy remek este Exeter-ben?

2017. március 01. 21:00 - adam_f

betway Preimer League Darts - 5. forduló (beharangozó)

Nem, nem lettem elmebeteg, de nekem ez remek helyzet, mert Exeter-ben remekelhetnek ezen kedves emberek heten, meg persze még ketten. Szemeket tévékre meresszetek, én meg felvezetek és elemzek nektek egy keveset. Nesztek!

premier-league-tfi130650292197300873.jpg

Na, ennyit az amatőr versfaragóknak való kedveskedésről, most pedig térjünk vissza a valóságba. Szóval elérkezett a Premier League "alapszakaszának" közepe, vagyis az ötödik kör, amelyet ezúttal Exeterben rendeznek meg (bocs, de ezt nem hagyhattam ki). Apró érdekesség, hogy tavaly is éppen az ötödik kört rendezték itt, melyen 25 maximumot láthatott a nézőközönség (ebből Gary Anderson, MvG és Michael Smith is négyet vállalt magára), mellé jött még egy 161-es csekk James Wade tollából, továbbá négy 100 feletti meccsátlag (MvG ebben is brillírozott, ugyanis 116,67-et szedett össze a Peter Wright elleni találkozón, melyen a skót is fenomenális, 108,98-as átlagot dobott), és egy 98,49-es egész estés mérkőzésátlag is. Természetesen ismét a Westpoint Arena ad otthont a mérkőzéseknek, amelynek programjában azonnal észre is vehetünk egy aprócska kis változást. A holland világelső, Michael van Gerwen ugyanis ezt az estét kihagyja, mivel hátsérülése hátráltatja (ennyi szóviccet egy rakáson...) a részvételben. Helyette ezúttal Dave Chisnall duplázik az este folyamán, míg a holland a nyolcadik körben fog visszajátszani, Chizzy pedig pihenőt kap arra az estére. Eme kis bevezetés után pedig lássuk is az étlapot.

pl5_2.jpg

Dave Chisnall fogja keretbe foglalni a csütörtököt Exeterben, mivel ő kezdi az estét Raymond van Barneveld ellen, és fejezi be James "Gép" Wade ellenében. Úgyhogy most első körben ezzel a két találkozóval foglalkoznék. Chizzy-nek nagyon nem megy ebben az évben. Három vereség és mindösszesen egy győzelem eddig az angol mérlege, és a folytatás sem tűnik nagyon egyszerűnek főleg úgy, hogy két jó formában lévő játékos lesz az ellenfele. A holland mackó, Barney bácsi, akinek egy győzelme, két remije és egy veresége van egyelőre, ám ez nem jelent semmit sem. Ahogy az eddigi átlagokat nézem, egyértelmű az a tény, hogy Barneveld sokkal kiegyensúlyozottabban dobál, mint Chizzy, így én azt mondom, hogy számomra egyértelmű a holland győzelem ezen a találkozón. Főleg annak fényében, hogy az eddig egymás ellen lejátszott öt PL-mérkőzésen három holland siker született, egy döntetlen és egy Chizzy-siker mellett.

James Wade is nagyon elkapta a fonalat, neki eddig két győzelem mellett két döntetlent véshettünk fel a dicsőségtablóra a 2017-es szériában. A Gép is nagyon mechanikusan vette az eddigi akadályokat, bár átlagait tekintve a 98-as lehet a kedvenc száma, mivel két ízben is hasonló átlagot szórt (egyszer azért az inverz is összejött neki, bár arra biztos nem volt nagyon büszke). Viszont a kiegyensúlyozottságra nála sem lehet panasz, úgyhogy Chizzy maximum úgy nyerhet ellene, ha Xanax-ot kever a vízébe. PL-mérlegük csupa egyes, vagyis egy győzelem Wade-nek, egy siker Chizzy-nek, és egy döntetlen. Egy azonban biztos: az est végén az egyik egyesből biztos, hogy kettes lesz.

59551_3.jpg

Találós kérdés: Ha Chizzy kettőt is játszik az este, mekkora az esélye arra, hogy bebiztosítsa a kiesését?

Persze lesz még ezeken kívül is élet, hiszen még három találkozóval adós vagyok. Chizzy első fellépése után rögvest egy holland-belga csúcstalálkozó következik, Jelle Klaasen és Kim Huybrechts előadásában. Mondhatnánk azt is, hogy itt aki nyer, az kicsit biztosabban tekinthet a jövőbe. Ugyanis a belga csak a legek közti differencia miatt van a még bennmaradást erő nyolcadik pozícióban. Klaasen-ről pedig nem hinném, hogy rögvest az első PL szezonjában szeretne a kiesés sorsára jutni, szóval pikáns kis találkozó elé nézünk. A jelenlegi forma alapján pedig nem túlzok, ha azt mondom, hogy életük első Premier League találkozóján, egy szoros meccsen minimális különbségű holland sikert várok.

Utánuk egy összesen tizennyolc világbajnoki sikert összehozó kettős következik, vagy a kétszeres vb-győztes skót, Gary Anderson, illetve a tizenhatszoros győztes, és az éppen nyugdíjas éveire felkészülő Phil Taylor. Az ő sztorijuk már 2011 óta tart, legalábbis a PL-ben. Megannyi nagy csatát vívtak már egymás ellen, melyek közül az Erő hat alkalommal győzedelmeskedett, Anderson négyszer diadalmaskodott, míg a maradék két találkozón igazságos pontosztozkodás történt. A jelenlegi formát nézve Taylor nem éppen "nyugdíjas" tempót diktálva van ott a második helyen, míg a Repülő Skót egyelőre még az ötödiken tanyázik. Mindenesetre egyben reménykedem: abban, hogy pokoli jó iramot fognak futni egymás ellen, amelynek a végén az fog nyerni, aki jobban koncentrál...ez pedig jelen esetben Phil Taylor lehet - szerintem...

16195422_1221933877854017_3640891270598774055_n.jpg

Vajon a csütörtök esti meccs végén is duzzadni fog az Erőtől?

S mielőtt Chizzy újra visszatérne a színpadra egy kellőképpen felkészített közönség elé, még egy újabb skót-angol derbi fokozza fel a hangulatot az est utolsó találkozója előtt. A kétszeres vb-győztes Adrian Lewis és a nyílgyártók réme, Peter Wright csap össze egy - remélhetőleg - jó iramú találkozón. Kettejük közül eddig Snakebite áll jobban öt megszerzett pontjával, amit két győzelemből és egy döntetlenből kapart össze - persze egy vereség is becsúszott neki, de bánja a kánya. Lewis jelenleg viszont elég rapszodikusan teljesít. Egy siker és egy döntetlen mellé neki két zakó jutott még, így három ponttal a hetedik helyen áll, és nem érezheti magát biztonságban, mivel még egy kisiklás és máris a veszélyzónában találhatja magát. Szóval össze kell szednie magát, ha nem akar pengeélen táncolni. Ez a kettős eddig öt alkalommal került össze a PL-ben, melyből - két döntetlen mellett - kétszer Jackpot, egyszer pedig Snakebite nyert.

Most pedig Ti jöttök. Tegyetek téteket, mert rengeteget nyerhettek (egye-fene...esetleg veszthettek):

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5912305257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása