9 Nyíl

Statisztika és egy kis elmélkedés

2017. március 01. 11:53 - Viking958

A UK Open felvezetésére is tartogattunk nektek egy kis statisztikai csemegét. Lássuk, 2017 elején hogy teljesítettek a játékosok. Így készülünk a pénteken kezdődő versenyre, amely abból a szempontból is történelmi lesz, hogy először közvetíti magyar tv, lévén a Sport1-en három napig követhető az egyik legizgalmasabb torna. 

pdc_2.jpg

Első táblázatunkon a legtöbb mérkőzést nyerőket szedtük össze. Peter Wright nagyon kimagaslik a mezőnyből, 43 győzelmével és 84% feletti győzelmi mutatójával mindenki felett áll. Hat UK kvalifikáció, egy Masters, négy PL forduló és két Pro Tour forduló után az elején sorakoznak a komoly nevek, első meglepetésemberünk Rob Cross, aki 22 nyert meccsével a 7. helyen áll. Rajta kívül a 19 győzelemmel álló Kevin Painter számít kellemes meglepetésnek itt az elejében. Painternek fontos lenne itt maradnia, ha idén is ott akar lenni a világbajnokságon.

meccs_leg_jok_1.png

A hátsó régiót megnézve láthatjuk, hogy nem olyan könnyű a váltás a BDO-ból, ugyanis Hendriks és Razma is csak 4-4 mérkőzést nyert mindezidáig. Továbbra is csalódást keltő a játéka Wes Newtonnak és Andy Hamiltonnak is, de melléjük már be lehet írni Richie Burnettet is, aki 4 győzelmével eddig nem úgy tűnik, hogy vissza tudna térni az élmezőnybe. Ha ebből a táblázatból még nem is, de a következő, hasonlóban megláthatják, hogy Ray Campbell, Jim Brown és Sven Groen mennyire kilógnak a mezőnyből, és nem pozitívan...

meccs_leg_rosszak_1.png

Ha a legarányokra rápillantunk, akkor egyből észrevehetjük, hogy 4 játékos magasan kiemelkedik a mezőnyből. Wright, G Anderson, Wade és van Gerwen bizonyul az első hónap legerősebbjének, ők 62% felett nyerik legjeiket, míg a többiek közül egyedül Norris éri el a 60%-ot. Ha szigorúan a legarányokat nézegetjük, akkor ismét Rob Cross nevén akadhat meg a szemünk elsőre, majd ha lejjebb tekintünk, Dirk van Duijvenbode-val találkozhatunk, az úrral, aki egyszer 180-ra besokallt, remélem emlékszik mindenki.

legarany_1.png

De itt is jön az alsó régió, mondhatnám, hogy a kiesőzóna. Az előbb már említettem három nevet, de közülük is kiemelném Ray Campbellt. Az észak ír játékos tavaly szerezte meg a Tour Cardot és azóta alig 10 mérkőzést sikerült megnyernie. Az elmúlt 15 meccséből mindössze egyet nyert meg, és az idei 8 veresége során háromszor is lesimázták. Robert Owen nevét is megemlíteném, aki vasárnap a második PC állomáson negyeddöntőzött, de még így is nagyon hátul szerepel. Ha szombaton vágjuk ki  listát, akkor még az utolsó előtti helyen szerepelt volna, így talán még nagyobb szó az ő negyeddöntős szereplése. A leggyengébb 16 között szerepel a németek legjobbja, Max Hopp is, aki nagyon rossz formában kezdte az évadot, a UK-re sem tudta magát kvalifikálni és múlt héten sem nyert egyetlen meccset sem.

legarany_rossz_1.png

Ha már Hopp előkerült… Érdekes, hogy a PDC mennyire tolja a német dartsot, rengeteg játékosuk is van, azonban nincs egyetlen kiemelkedő sem köztük. Max Hopp, Dragutin Horvat, Martin Schindler, Rene Eidams, hogy csak párat említsek, de egyikük sem tud a legjobb 32-be odaérni. A PDC-nek talán el kéne gondolkodnia, hogy a European Tour állomásokat jobban szétszórják Európában, ugyanis idén kilencet tartanak ott a tizenkettőből. Hollandia nyugodtan kaphatna még egyet, ahogy Belgium is megérdemelné, de Skandináviába vagy Spanyolországba is elvihetnék a sorozatot. Szerintetek?

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2112304223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása