9 Nyíl

Paul Hogan kihúzta a Jackpotot!

2017. március 04. 17:38 - adam_f

Coral UK Open - 2. nap (a délután összefoglalója)

Négy táblán, tizenhat találkozóval folytatódott tovább ma délután a Coral által szponzorált UK Open a minehead-i Butlins Resort falain belül. A tét nem kicsi, hiszen az itt jelenlévő harminckét játékosból már csak tizenhatan kerülnek tovább az este nyolctól kezdődő nyolcaddöntőbe. S hogy kik lettek azok? Kiderül, ha elolvassátok a délutáni összefoglalónkat.

coral-uk-open.png

Kezdjük máris a legfrissebbel: Paul Hogan szenzációs játékkal 10-6 arányban legyőzte a kétszeres világbajnok Adrian Lewist! A BDO ranglistán 77. helyet elfoglaló Crocodile Dundee-nak ez volt a második nagy sikere, a tegnapi Gary Anderson elleni győzelem után. Hogan tényleg szenzációsan játszott, ezt mutatja az is, hogy három(!) száz feletti kiszállót is produkált (többek között egy 160-as és egy 161-es csekket), és csupán négyszer hibázott kiszállót, ami 72%-os sikerességet jelentett. Nagyon hamar elhúzott Lewis elől, aki csupán csak kapaszkodni tudott utána, de utolérni már nem sikerült neki. Hogan ezzel a sikerrel már a legjobb tizenhat között várhatja az esti ellenfelét, Lewis pedig készülhet a jövő hét csütörtöki Premier League fordulóra.

paul-hogan-coral-uk-open-chris-dean-pdc_7b6cw9wnqzpq17nu6hlf9un7g.jpg

Paul Hogan a Repülő Skót után a Jackpotot is kipörgette a UK Openen (fotó: Chris Dean/PDC)

Paul Hogan-en kívül még jó pár kevésbé ismert játékos is versenyben maradt az esti nyolcaddöntőkben is. Közéjük tartozik többek között Alan Tabern, aki 10-6 arányban győzte le a görög John Michaelt. Ám ott van még Martin Lukeman is, aki szintén 10-6-ra tudott nyerni a jövő bajnokának is nevezett Chris Dobey ellen. Rob Cross is sikerrel vette a Ryan Searle által jelentett akadályt (10-5 arányban), és William O'Connor is továbbdobta magát a tizenhat közé, miután 10-6-ra legyőzte a nagy öreg Ronnie Baxtert (most egy könnycsepp gurult le az arcomon, hogy örültem volna, ha a Rakéta továbbmegy).

A centerpályán is zajlottak közben az események, bár nagy általánosságban elmondható, hogy ott az esélyesek megerőltetés nélkül hozták a meccseiket. Daryl Gurney nagyon könnyen lépett át Mark Webster testén (10-3 arányban), öt maximummal és három 100+-os kiszállóval (köztük egy 167-essel) sokkolva a nézőket. Viszont azt jó volt látni, hogy a köztük lévő ellentét megszűnt, és Gurney is nagyon sportszerűen viselkedett az egész találkozó során.

Alan Norris is hamar rövidre zárta a Benito van de Pas elleni mérkőzést, 10-5-re legyőzve a fiatal holland versenyzőt. Mindent elmond a mérkőzésről, hogy van de Pas 5-4-nél vezetett utoljára. Ezután Norris rákapcsolt, és 10-5-ig meg sem állt. Nagyon jól szórta a tömegeket, nyolc maximumot is elhelyezett a táblában, és kétszer úgy szállt ki, hogy dupla-duplát dobott egymás után. Ehhez kell azért tehetség. Aki esetleg lemaradt róla, annak íme, a mérkőzés videója:

A holland párosok találkozójából ezúttal a két öreg, Raymond van Barneveld és Vincent van der Voort került ki győztesen. Barney nagyon könnyen győzött 10-3-ra Ron Meulenkamp ellen, akinek még momentumai sem voltak. Barneveld a meccsen eljutott hét perfekt nyílig is, de a kilencnyilas ezúttal sem jött össze. Kárpótolta viszont a közel 105-ös átlag, a két 100+-os kiszálló (ami között volt egy szép 161-es is), valamint a nyolc darab 180-as is.

Vincent ezúttal Jelle Klaasen-nek mutatott ajtót, mégpedig úgy, hogy a Kobra már 6-2 arányban is vezetett, és - mondjuk így - zsebében érezte a találkozót. Úgy látszik túlzottan is, mivel VvdV innentől kezdve olyan hajrát letolt, hogy hamarosan már 6-6 állt az eredményjelzőn (többek között egy 127-es kiszállót hintve). Innentől pedig már nem is engedte lőtávon kívülre a honfitársat, 9-9 után pedig egy 106-os csekkel tett pontot Klaasen versenyének végére.

A torna nagy esélyesének kikiáltott Peter Wright is továbbment, könnyed játékkal 10-5 arányban felülmúlva Dave Chisnall-t. Chizzy 2-1-nél vezetett utoljára, onnantól kezdve csak Wright volt a színpadon. Snakebite 6-5 után teljesen állva hagyta az angolt, akinek nem jöttek a duplák, Wright pedig könyörtelenül kihasználta ellenfele hibáit, és végül magabiztosan nyerte a centerpálya utolsó délutáni találkozóját.

Meg kell említenünk természetesen azokat is, akik szintén továbbjutottak a kiemeltek közül. Gerwyn Price számára nem okozott nehézséget David Pallett legyőzése, mint ahogy a belga Kim Huybrechts-nek sem a Ted Evetts elleni találkozó. Joe Cullen - Robert Thornton kiejtése után - a negyedik körben bekapcsolódó Cristo Reyest is elbúcsúztatta, illetve Ian White és Michael Smith is hozni tudta a saját találkozóját.

Ezek után nézzük a számszerű eredményeket:

Coral UK Open
Március 4. - szombat
Délutáni program (13:30-18:00 - magyar idő szerint)
Negyedik körös mérkőzések
Négy táblán - keresztbe játszva

Fötábla:

Daryl Gurney 10-3 Mark Webster
Alan Norris 10-5 Benito van de Pas
Raymond van Barneveld 10-3 Ron Meulenkamp
Peter Wright 10-5 Dave Chisnall

Második állás:

Gerwyn Price 10-4 David Pallett
Kim Huybrechts 10-1 Ted Evetts
Vincent van der Voort 10-9 Jelle Klaasen
Paul Hogan 10-6 Adrian Lewis

Harmadik állás:

William O'Connor 10-6 Ronnie Baxter
Martin Lukeman 10-5 Chris Dobey
Joe Cullen 10-5 Cristo Reyes
Simon Whitlock 10-6 Dirk van Duijvenbode

Negyedik állás:

Alan Tabern 10-6 John Michael
Rob Cross 10-5 Ryan Searle
Ian White 10-7 Kirk Shepherd
Michael Smith 10-8 Jermaine Wattimena

Este 20 órától az ötödik kör találkozóival folytatódik tovább a UK Open, melynek a sorsolása a következő:

16.jpg

Egy biztos: jó mérkőzések várnak ránk este is, úgyhogy tartsatok velünk! Érdemes lesz...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7612311823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása