9 Nyíl

Penge tekert Csepelen - Erdei: K.O

2017. március 13. 08:09 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 2. forduló - Budapest/Csepel (összefoglaló)

Penge, Penge és ismét csak Penge. Ezúttal is Székely "Penge" Pál győzelmével ért véget a hétvégén rendezett Steel Nemzeti Bajnokság, amit Csepelen rendeztek meg. A döntőben újfent a dömsödiek kiválóságával, Takács Gáborral csapott össze, és győzött magabiztosan. A nők között ezen a szombaton Erdei Nóra bizonyult a legjobbnak, míg Czipó Vivien ezúttal az elődöntőben búcsúzni kényszerült.

mdsz2fordulo.jpg

A férfiaknál ezúttal sem borult a papírforma, mivel a mindvégig magabiztosan játszó Székely "Penge" Pál ért oda a dobogó tetejére, miután a döntőben három szettben sima győzelmet aratott a dömsödi színekben játszó Takács "Taki" Gábor ellen. A győztes elmondása szerint: "Az elődöntő egy ízig-vérig melós mérkőzés volt. Valahogy nem klappoltak teljesen a dolgok, de egy ilyen hosszú napon ez mindig előfordul. A lényeg, hogy nyertem és döntőbe kerültem, valamint a fontos pillanatokban jött a 180 és a kiszálló is. A döntőig megpróbáltam kipihenni magam és összerakni a dolgokat a fejemben. Újra Takács Gabival mérkőztem meg, aki az elején rakétákat gyújtott, és elhúzott az első szettben 0-2-re. Innen viszont én indultam meg, és egy fontos bullos kiszállóval és 180-akkal sorozatban nyertem a legeket. 2-0-ás szettállásnál Gabi szünetet kért. Ez nekem jött ki rosszabbul, mert nem ott folytattam ahol abbahagytam. Szerencsére aránylag hamar magamhoz tértem, és hoztam a harmadik szettet is. A 82-es körátlaggal elégedett vagyok, egy nagyon hosszú nap végén ez egy jó teljesítmény szerintem."

6808343_72d5584da73fa68599829ba9245b3d4d_wm.jpg

Penge nemcsak elméletben játssza jól a dartsot, ezt most hétvégén is fényesen bizonyította 

Székely egyébként a negyeddöntőben Kulcsár Attilát, míg az elődöntőben a nap meglepetésemberét, vagy ahogy ő fogalmazott: "egy végtelenül szerény, de ezt a sportot rendkívül imádó játékost"Darók Bélát győzte le, míg Takács Gábor két Sport DC-s versenyzőt, név szerint Mester Zoltánt és Kovács Patrikot búcsúztatta, mielőtt a döntőben simán kikapott Penge ellen. Győzelmével a páros-világbajnokság selejtezőire készülő Pali megerősítette vezető helyét a férfiaknál, míg Takács Gábor két második helyével a második pozícióban várhatja a folytatást.

Sajnos kollégánk, Ágoston "Viking" Dani már az első körben kiesett, mivel Béres László 5-0-al búcsúztatta a pécsiek játékosát. Semmi baj, Viking! Mindig felemelt fejjel kell továbbmenni, és minden sikerülni fog.

Ezek után nézzük a számszerű eredményeket:

Steel Nemzeti Bajnokság - 2. forduló - Budapest/Csepel

Férfiak:

Negyeddöntők:

Székely Pál (Soul DC) - Kulcsár Attila (Újpalotai Kavicsos DC): 2-0

Darók Béla (Darányi DK) - Varró Gábor (Pécsi DC): 2-0

Mester Zoltán (Sport DC) - Takács Gábor (DÖ-MIK DC): 0-2

Kovács Patrik (Sport DC) - Kaufmann Krisztián (Wings DC - Zirc): 2-1

Elődöntők:

Székely Pál - Darók Béla: 2-0

Takács Gábor - Kovács Patrik: 2-1

Döntő:

Székely Pál - Takács Gábor: 3-0 (3-1; 3-0; 3-2)

A hölgyeknél ezúttal ismét Sport DC-s siker született, ám most nem Czipó Vivien ért oda a végére, hanem Erdei Nóra. Vivien ezúttal az elődöntőben emberére talált a Győri DC színeiben versenyző, egyéni soft-EB győztes Horváth Klaudia személyében, aki nagyon jól játszva győzte le a kétszeres ifi-EB győztest, 7-3 arányban. A másik ágon Erdei Nóra jutott be a döntőbe, Bogár Alexandrát legyőzve 7-4 arányban. A döntőben aztán Nóra tovább folytatta jó szereplését, és - noha nem kezdte valami jól a döntőt - végül 7-4 arányban diadalmaskodott a győriek játékosa ellen, aki ezek ellenére is megérdemel minden dicséretet az egész napos szereplése után, amire ezzel a második hellyel tette fel a koronát, míg Nóra először tudott bajnoki fordulót nyerni. Czipó Vivien azonban mostani veresége ellenére is tovább vezeti a női ranglistát, csapattársa Erdei Nóra előtt, aki után Horváth Klaudia és Kiss Viktória következnek a sorban.

16729386_10212273273655604_6629841905309908297_n.jpg

Nemcsak szép látványt nyújt, hanem még nagyon jól is játszik Horváth Klaudia, a győriek Európa-bajnoka

nora.jpg

Erdei Nóra (a kép jobb oldalán) lett ezúttal a női szakág csepeli győztese

Ezek után nézzük a számszerű eredményeket:

Steel Nemzeti Bajnokság - 2. forduló - Budapest/Csepel

Nők:

Elődöntők:

Erdei Nóra (Sport DC) - Bogár Alexandra (Cívis DSE - Debrecen): 7-4

Czipó Vivien (Sport DC) - Horváth Klaudia (Győri DC): 3-7

Döntő:

Erdei Nóra - Horváth Klaudia: 7-4

 

Az infókat köszönjük Székely "Penge" Pálnak. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3812333373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása