9 Nyíl

A Felkelő Nap könnyei...

2017. március 14. 10:15 - adam_f

In memoriam Morihiro Hasimotó

Szomorú apropója van a mai írásomnak...sajnos ismét gyászol a dartsvilág.

A tegnapi napon, életének 41. évében hirtelen elhunyt a japán darts egyik leg(el)ismertebb alakja, Morihiro Hasimotó.

Akit nemcsak a japán dartsosok, hanem mi, európai, amerikai, afrikai, és ázsiai sporttársak is gyászolunk.

Emlékezzünk rá közösen...

m1.jpg

Még most is felfoghatatlan számomra a hír...

Egy olyan embert veszítettünk el személyében, aki mindig arról volt híres, hogy mély tisztelettel, alázattal állt hozzá a dartshoz, ám mégis vidámságot sugárzott magából.

A jobbkezes, Ogre becenévre hallgató játékos 1977. február 10-én született Okajama prefektúrában, és 27 évesen kezdett játszani, természetesen jó japánhoz méltóan a soft darts szakágban. 2009-től kezdve viszont részt vett már a PDC rendezvényein is. Elsőként a Las Vegas Desert Classic-on és a Players Championship-ben próbálgatta szárnyait. 2010-ben próbált meg először kijutni a világbajnokságra, ám a selejtező döntőjében kikapott Haruki Muramacu ellen. Egy évvel később már sikerült neki a bravúr, amikor Micumasa Hosinó ellen megnyerte a selejtezőt, és elsőként kvailfikálhatta magát a PDC-világbajnokságra. Egy hónappal később negyeddöntőt játszott a Japan Open-en, valamint döntős volt a WDF Asia-Pacific Cup versenyen, ahol kikapott az új-zélandi Koha Kokiri-től.

A világbajnokságon nagyon hamar belopta magát a nézők szívébe, főleg azzal, hogy az előselejtezőben simán legyőzte az angol Matt Padgett-et 4-2 arányban (ezzel ő lett a második japán Muramacu után, aki túlélte a selejtezőkört). A tömeg skandálta a nevét, ám a japán csak szerényen állt a színpadon, és élvezte a rivaldafényt. 

m2.jpg

Sajnos ezt az örömöt már csak a képek fogják visszaadni nekünk...

Az első körben aztán nagyon hamar kikapott a skót Gary Andersontól, ám ettől függetlenül a tömeg még mindig nagyon szerette. Főleg azért, mert még a vesztes mérkőzés után is képes volt mosolyogni, hiszen neki ez az egész egy oltári nagy élmény volt, és angolul köszönte meg a támogatást, amivel még egy lapáttal rá tudott tenni.

2014-ben újra megadatott neki a lehetőség, hogy ott legyen a világbajnokságon. Ekkor a selejtező döntőjében nem mást sikerült legyőznie 6-5 arányban, mint Haruki Muarmacut. A vb-előselejtezőben Paul Lim próbálta megállítani a kis japánt, de nem volt szerencséje, Hasimotó 4-2 arányban lépett túl a szingapúrin, hogy az első körben Michael Smith ellen játszhasson. Jól kezdte a meccset, mivel az első szettet megnyerte, ám utána Smith megfordította a találkozót, és 3-1 arányban kiejtette az Ogrét.

Hasimotó három alkalommal képviselte hazáját a PDC által rendezett páros-világbajnokságon, mind a háromszor Muramacu oldalán. 2012-ben az már első körben kikaptak Svédország ellen 5-2-re, viszont két évvel később sikerült túlélniük, amikor Kanadát ejtették ki 5-4-el, ám a második körben az északírek már kemény diónak bizonyultak (2-0-ás zakó). 2015-ben simán verték Kínát (5-0) az első fordulóban, hogy aztán hasonlóan simán, 2-0 arányban kikapjanak Angliától. Hasimotó ezen a mérkőzésen Adrian Lewis ellen próbált szerencsét, sajnos kevés sikerrel.

Utolsó hivatalos PDC-s versenye a 2015-ben indított Japan Darts Masters volt, ahol elindult, ám ott az első körben 6-2 arányban alulmaradt az angol James Wade ellen. Legutolsó, még jegyzett versenye a 2016. augusztus 14-én, Taipei-ben rendezett Dartslive soft darts verseny volt.

Sajnos ezután már csak ezekről a videókról fogjuk őt látni...

Mert ő most már útra kelt, hogy csatlakozzon azokhoz a társakhoz, akik az égi színpadon dobálják a 180-akat, és kilencnyilasokat.

Az ember nem is tud ilyenkor szinte semmit sem mondani, csak köszönetet:

Köszönjük, hogy voltál, megörvendeztettél minket a vidámságoddal, a mosolyoddal, na és persze a játékoddal...

Köszönjük, hogy mindig alázatosan álltál hozzá a dartshoz, hogy nem voltak sztárallűrjeid, hanem mindig egy végletekig egyszerű és tiszteletet sugárzó ember maradtál...azt hiszem, sokan tanulhatnának tőled alázatosságot és tiszteletet egyaránt.

Jó utat, Ogre...és még egyszer is: Köszönünk mindent!

ありがとう

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr312336773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása