9 Nyíl

Idő előtt jön a Judgement Night?

2017. március 23. 08:36 - Viking958

betway Premier League Darts - 8. forduló (beharangozó)

Igazi csemegének nézünk elébe ma este, ugyanis a Premier League 8. fordulója már a továbbjutásról is dönthet. Kim Huybrechts-nek és Jelle Klaasen-nek is nyernie kell.

premier-league-darts-van-gerwen-taylor-anderson-lewis-preview_3274997_1.jpg

Az újabb játéknapot Michael van Gerwen nyitja James Wade ellen. Ez a meccs az 5. fordulóban elmaradt mérkőzés pótlása, ami azt is jelenti, hogy a héten Chisnallt nem fogjuk látni. Tehát MvG – Machine, ez lesz kettejük 39. összecsapása, eddigi 38 mérkőzésükből 24-et van Gerwen nyert, míg 14-et Wade. Utolsó 6 meccsükön a holland diadalmaskodott, Wade utoljára a júniusi Auckland Masters negyeddöntőjében tudott felülkerekedni a Zöld Gépen. A Premier Leagueben is a holland áll jobban, 7 találkozójukból 5 alkalommal ő került ki jobban. Az idei szezon sem Wade sikerét sejteti, ugyanis gyengén dob, hiába 3. a tabellán, mindössze 94,3-as összátlag, egyszer sem dobott 100 feletti átlagot, míg van Gerwen nem dobott még 100 alatt idén. A holland a tabellán is előrébb jár és szinte minden szempontból jobb az angolnál. Ha jósolnom kell, akkor sima MvG győzelmet várok.

39154_wade-mvg.jpg

A második mérkőzésünk már kicsit pikánsabbnak ígérkezik, Kim Huybrechts – Gary Anderson. Pikáns, ugyanis a belga számára kötelező a győzelem, de legalább a pontszerzés, különben számára előrehozzák a Judgements Night-ot. Közös múltjuk 2011-ig nyúlik vissza és 19 meccset foglal magába. Első 6 találkozójukat a skót nyerte, de azóta kiegyensúlyozott a mérlegük. Összesen 7-szer nyert Kim és 12-szer Gary. A Premier League-ben csak egyszer futottak össze, azt a találkozót 2 éve és 4 napja Anderson nyerte 7-5-re. Akkor a kiesés szélére sodorta a belgát, most ténylegesen ki is ejtheti őt Ando. Ha tippelnem kell, akkor azt mondom, hogy ez a kiejtés meg fog történni.

A harmadik mérkőzés lehet a nap egyik fénypontja. A remek formában játszó Peter Wright csap össze a visszavonulni készülő Phil Taylorral. Első mérkőzésüket 2008-ban játszották egymás ellen, azt és az utána következő nyolcat a 16-szoros világbajnok nyerte, azóta itt is kiegyenlítettebb a mérleg, 8-3-19 összesen Taylor javára. Érdekesség, hogy 2015 júliusa óta mindössze egy ’pontszerzőn’ játszottak egymás ellen, méghozzá a tavalyi Grand Slamen, akkor Wright diadalmaskodott.  A Premier League-ben 5 játékuk alkalmával 3 döntetlen és 2 Snakebite siker született és nem gondolom, hogy ez lesz az a nap, amikor Taylor megszakítja ezt a gyenge szériáját, főleg ha Wright elő tudja venni a jobbik énjét.

phil-taylor-peter-wright-2016-unibet-masters-lawrence-lustig-pdc_1lcou9pp5mxby148t1435fsyxf.jpg

A negyedik összecsapás egy újabb 4 pontos mérkőzés. Már ha Klaasen szemszögéből nézzük, ugyanis hasonló cipőben jár, mint Huybrechts, azaz kötelező a pontszerzés, de inkább a győzelem kell neki. Gondolom már kitaláltátok, hogy az Adrian Lewis – Jelle Klaasen összecsapásról beszélek. Kettejük párharcát meglepő módon a holland vezeti 12-10 arányban és az utolsó hét találkozójukból ötöt ő nyert. Valószínű, hogy ezúttal Lewis javít a statisztikáján és első Premier League meccsükön legyűri a csuklójával bajlódó Cobrát. A tegnapi statisztikás cikkünkben már foglalkoztunk Klaasennel, ott is hangsúlyoztuk, hogy mennyire rossz formában dobál, ezzel szemben Lewis megtalálta a góllövő cipőjét és már a legjobb 4-et célozta meg az utolsó két fordulón aratott győzelmeivel. Nem várok nagy feltámadást, Lewis be fogja húzni ezt a meccset is.

A nap végére maradt a nap legkomolyabb párharca, a két holland csatája. Michael van GerwenRaymond van Barneveld. Közös történetük 2006-ig nyúlik vissza, mikor még a BDO-ban játszottak, és azóta már 44-szer csaptak össze. A 44-ből 27-et MvG nyert, 16-ot RvB és csak 1 döntetlenjük volt. Az az egy döntetlen természetesen egy PL fordulón történt, majdnem pontosan 1 éve. A Ezen a porondon 2013 óta minden évben találkoztak legalább kétszer, így összesen 10 mérkőzésük van 6-1-3 Mighty Mike javára, de a legfontosabb meccset Barney nyerte, ami a 2013 döntő volt. Ha a várakozások beigazolódnak, akkor egy nagyszerű meccsnek nézünk elébe, ugyanis Barneveld élete formájában játszik az elmúlt hónapokban, Gerwen pedig csak Gerwen. Ha összehoznak egy olyan színvonalú meccset, mint a világbajnokságon idén vagy akár tavaly, akkor nem lesz okunk a panaszra. A döntést pedig a duplák fogják meghozni, tehát ebben a meccsben tényleg bármi benne van.

raymond-van-barneveld-michael-gerwen_3340473_1.jpg

Összefoglalva, remek meccsek és komoly izgalmak várhatóak ma este, nem érdemes kihagyni. És akkor várjuk a tippeket

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5912363149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása