9 Nyíl

Suljovic már Taylor előtt!

2017. március 29. 09:11 - Viking958

Utoljára 3 hete jelentkeztünk ranglistákkal, most, a German Darts Championship után újra megtesszük ezt.

suljovic.jpg

Ahogy a múltkor is, most is a Tour Card Race ranglistát mutatjuk meg, tehát azt, ami a 2015-ös világbajnokság után indult és az idei világbajnokság után válik aktuálissá, azaz nem veszít senki pontokat addig.

Peter Wright újabb 25000 fontot tett zsebre, ezzel pedig megszilárdította második pozícióját, immáron közel 100 000 fonttal áll Gary Anderson előtt. Mensur Suljovic már a 6., negyeddöntőjével megelőzte az idén még pont nélkül álló Phil Taylort.

Az idei év újítása, hogy a kiemelt játékosok nyereménye nem kerül be a ranglistába, amennyiben kikapnak a 32 között. Eszerint Wade, Whitlock és Smith pont nélkül zárták ezt a hétvégét, aminek köszönhetően Bully Boy maradt a 18., különben már Lewis előtt állna.

Cristo Reyes már a 29. a ranglistán, ha tovább folytatja a jó szereplést, év végén már a 24. hely környékére is odaérhet a spanyol. Tegyük hozzá, hogy spanyol játékos ezelőtt soha nem volt még ilyen jó helyen.

 top32_2.png

A második 32 legnagyobb nyertese Jan Dekker, aki 3000 ponttal távolodott el a 65. helytől, így már csak 10000 font körüli összeget kell összegyűjtenie, hogy év végén ne legyen gondban.

Ha ezt a számolgatást elfogadjuk, akkor Ron Meulenkamptól felfelé már biztonságban vannak a játékosok.

Láthatjuk, hogy Rob Cross már most bent van a legjobb 64-ben, három hónap alatt annyit gyűjtött össze, mint Andy Jenkins 15 hónap alatt. Crossnak valószínűleg bérelt helye lesz a 64-ben az elkövetkezendő években.

top33-64_1.png

A 64en kívüliekre rápillantva nincs nagy változás. Hamilton, Walsh, Brown, Newton és Dennis Smith továbbra sem mutatnak életjelet, nem úgy, mint Darren Johnson, aki 50 évesen élete formájában játszik és a Tour Card visszaszerzése óta szárnyal, már a 79. helyen áll, útban a top 64 felé. A nagy visszatérők közül még csak Shepherd és Nicholson tudott a legjobb 100-ba visszatérni, azonban  Baxter is ott van a környéken, viszont Part nem igen indul el a versenyeken, így továbbra is a mezőny végén kullog.

top65-96_1.png

A 2017-es ranglista is mutat érdekességeket. Míg Peter Wright például toronymagasan vezet, addig Michael van Gerwen csak a 8., Dave Chisnall a 17, míg Adrian Lewis csak a 21.. A képre már nem fért el, de megemlíteném, hogy Robert Thornton idén csak 5500 fontot gyűjtött, ami az 53. helyre elég csak.
Price második helyezése is megér egy misét, főleg azért mert folyamatosan tudja hozni a szép teljesítményeket 2017-ben és az átlaga is nagyon rendben van a walesi rögbisnek. Vajon odaférhet a 2018-as Premier League mezőnyébe?

17top16_1.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3712383891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása