9 Nyíl

A világelső visszatért a tornagyőzelmek útjára

2017. április 02. 18:39 - Dart Major

Players Championship - 6. forduló

Nem lehet azt mondani, hogy az idei Players Championship unalmas vagy egysíkú lenne. Az eddigi eltelt öt versenyt öt különböző játékos nyerte meg, és a döntők vesztesei is mind más játékosok voltak. Akadtak igen komoly meglepik is a fogadók nagy örömére vagy bánatára, szóval remeknek nevezhető az idei év is. A hatodik állomás is jónak ígérkezett, lássuk mi is történt.

20161001112431_83_1.jpg

Első forduló:

Rögtön egy komoly meglepetés született, hiszen a tegnapi remekül játszó és a versenyt megnyerő Adrian Lewis minimális különbséggel, de kikapott az amúgy remek kezű Jan Dekkertől. A nagy visszatérő John Part számára sem sikerült jól ez a forduló, Ő Ritchie Edhouse ellen bukott el 6-4-re. Chizzy hiába játszott jól tegnap, ma gyorsan befejezte a versenyt „hála” Richie Burnettnek. Nem lehetett előre borítékolni, hogy „Big Ben” van de Pas elveszíti a Ryan Meikle elleni mérkőzését, de ez mégis megtörtént. A holland tavalyi jó formája eddig idén még nem érkezett meg, de ami késik nem múlik. James Wade sem teszi ki az ablakba mai teljesítményét, lévén 6-5-re kikapott Richard North ellen. A kör legnagyobb vesztese mindenképp Ricky Williams, aki dobott egy 9 nyilast, de a meccset de Graaf ellen mégis elbukta. A nagyok közül MvG, Wright, Anderson, White, Gurney elég simán lehozta aktuális meccsét is beléphettek a második körbe.

Második forduló:

Stephen Bunting és Robbie Green tegnap örülhettek kedvenc csapatuk győzelmének a Mersey parti derbin, de ma már sok okuk nem volt az ünneplésre. Előbbi Max Hopp ellen kapott ki 6-4-re, utóbbi pedig Warrick Scheffer ellen szenvedett ugyanilyen arányú vereséget. Az idei első versenyt megnyerő Alan Norris nem ma fog duplázni, ebben James Richardson akadályozta meg a derék Chuckot. A nagy öregek csatáját hozta a Mervyn King – Kevin Painter ütközet, előbbi tudott egy leges különbséggel nyerni. Volt holland derbi is, ezen Barney nagyon simán kiütötte a sérülésével még mindig bajlódó Klaasent. Walesi rangadó is akadt, itt Gerwyn Price 6-4-re verte meg Jonny Claytont. MvG a vártnál talán szorosabban 6-3-re nyert Andy Jenkins ellen, Peter Wright viszont még nála is jobban megizzadt Jimmy Hendriks ellen, de végül Snakebite örülhetett. A Gary, Mensur, Gurney hármas pedig sima 6-2-vel lépett be a harmadik körbe.

Harmadik forduló:

A legjobb tizenhatba kerülés volt a cél itt, és kevés kivétellel az esélyesek mind tovább is tudtak menni. Az egyik ilyen kivétel Ian White volt, akit Jan Dekker állított meg.  A másik pedig a tehetséges Rowby-John Rodriguez aki meglepően simán 6-2-re kapott ki Ryan Meikletől. Barney és Gurney jó meccset vívtak, a holland tudott két leggel győzni, és ezt a két leges sikert másolta le Cristo Reyes is Max Hopp ellen. Peter Wright oktatást tartott David Pallettnek (6-1), Darren Webster pedig becenevéhez méltóan rombolta le Richie Burnettet 6-1-re. van Gerwen honfitársát Ron Meulenkampot ütötte ki 6-2-re, a harmadik verseny győztese Rob Cross pedig kemény fába vágta a fejszéjét, hiszen a walesi izomkolosszus Price jött vele szembe és verte el őt 6-3-ra. Gary Anderson igencsak nagyot küzdött Steve West ellen, de végül is az utolsó kiszállót a skótok legendája dobta be és nyert 6-5-re.

Nyolcaddöntők:

MvG folytatta menetelését, ezúttal Reyes testén át, bár a megsemmisítő verés elmaradt, „csak” 6-3 lett a vége. Dekker kiváló szériája a súlyos veszteséget átélő Kim Huybrechts ellen szakadt meg, a belga játékos 6-2-re győzött. Barney szintén véget vetett egy álomnak amit Meikle dédelgetett, bár azt hiszem tőle a tizenhatba kerülés is nagy eredmény volt.  Darren Webster sem rombol tovább Milton Keynesben, az öreg Mervyn ugyanis 6-4-re legyőzte őt. Peter Wright alaposan berághatott a Bronz Adoniszra a tegnapi nap után, hiszem nemes egyszerűséggel lemészárolta szegényt. Beaton még leget sem tudott nyerni, de ugye Wright mostani formáját elnézve ez nem is olyan meglepő. A mai nap meglepetése díjat oda lehet adni Richard Northnak aki James Richardson legyőzésével bejutott a legjobb nyolcba, karrierje során másodszor. Az ausztrál varázsló Whitlock újra varázsolt, és ennek most Price volt aki nem örült, a vége 6-3. A második versenyt megnyerő Anderson ezúttal nem tudott mit kezdeni Mensur stílusával, így 6-4-es vereséggel hagyta el a színpadot.


Negyeddöntők:

Ebben a körben a 6-2 lett a sláger, vagyis nem mondhatni, hogy túl sok izgalom lett volna. A nehéz helyzetben játszó Kim Huybrechts így is komoly erőről és kitartásról tett bizonyságot, hogy elindult, de erejéből most ennyire futotta, van Gerwen ellen nem volt ellenszere. Mervyn King pazar formája tovább tartott, ennek most van Barneveld volt aki nem örült. Úgy látszik a „Király” újra szeretne döntőt játszani. Peter Wright a szokásos magabiztosságával verte meg Richard Northot, de a vesztes fél előtt illik kalapot emelnünk a tornán mutatott teljesítménye miatt. Az egyetlen kakukktojás eredményt a Suljovic -  Whitlock mérkőzés hozta, ugyanis ennek a vége 6-3 lett az osztrákok kiválósága javára. Ezzel a Whitlock vereséggel elmondhattuk, hogy az öt korábbi győztes közül egy sem jutott be a legjobb négybe.

Elődöntők:

Sajnos vagy nem sajnos (nézőpont kérdése ugye), a két elődöntő sem hozott olyan izgalmakat, hogy a körmünket kellett volna rágni. MvG esetében csak a szokásos történt. Elkapta a fonalat a holland, tolta a tömeget ahogy szinte csak Ő tudja, így pedig nagyon simán elkalapálta Mervyn Kinget. A vége 6-1 lett. Hasonlóan simára sikeredett a Wright – Suljovic mérkőzés is. Ez nagyban annak köszönhető, hogy Wright egészen parádés 109,62-es átlagot dobott, és első kilenc nyilas átlaga 120 pont fölött volt. Így pedig a 6-2-es győzelme abszolút megérdemelt. Volt egy óriási poén a meccsen. Wright 28 ponton állt amikor kiszállóra kellett dobnia, erre Mensur megjegyezte: „ez az én duplám”. Persze harag nincs a két játékos között erre itt a bizonyíték:

c8a1vvbxyaeipup.jpg

Ezért is gyönyörű a darts

Döntő:

Michael van Gerwen - Peter Wright. Újra összehozta a sors őket, így biztossá vált, hogy egyikük ennek nagyon fog örülni. Gyorsan kiderült, hogy ez a valaki a holland világelső lesz. Amíg Wright pepecselt a kiszállókkal addig MvG "csak" büntetett. Ez történt az első legben is, ahol Wright négy nyilat rontott, illetve a harmadikban is. A negyedik legben a holland egy 129-es kiszállót varázsolt a táblába, ezzel elment 4-0-ra. Wright kozmetikázott ugyan egy brilliáns 132-es kiszállóval, de sokkal több öröme nem maradt mára. A hatodik kört 12 nyílból dobta meg a kétszeres világbajnok, majd a meccset egy döbbenetes 153-as kiszállóval zárta le. MvG első kilenc nyilas teljesítménye 120 pont felett állt meg, ez pedig jelzi, hogy a háta ma rendben volt.Teljesen megérdemelten nyerte a versenyt Michael van Gerwen, aki egész nap jól játszott, a döntőben pedig brillírozott.

c8a7sqzxgaejcfy.jpg

Snakebite arca mindent elárul arról, hogy mennyire jól esett neki az ufo darts :)

A döntő statisztikája:
c8a8vrkxsaayvne.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4812395889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása