9 Nyíl

Svéd nullázás, egy ifjú angol parádéja és német sikerek kezdésnek

2017. április 15. 18:45 - Dart Major

German Darts Masters - első nap, délutáni program

58df82088b992.jpg

Csapjunk is a lecsóba gyorsan. Az első párosításban egy ET újonc a svéd Daniel Larsson lépett színpadra, hogy megküzdjön Justin Pipe ellen. Nos a küzdelem azonban elmaradt. Mondjuk úgy, hogy a vikingek kései leszármazottja átszáguldott angol ellenfelén. Pipe három esetben kiszállóra sem ért le, kétszer sikerült besokallnia vagyis teljesen indiszponált volt. Ennek vége pedig egy kiütéses svéd siker lett. Larsson 91-es átlaga és 6-0-és sikere remek bemutatkozás.
lp.png


A nap második mérkőzése sem sikerült sokkal izgalmasabbra. A Krysztof Ratajski - Rowby-John Rodriguez mérkőzés csak a második leg végéig volt érdekes. 1-1 után az osztrák játékos kegyetlen üzemmódra kapcsolt és kihasználta, hogy lengyel riválisa nem tolja a tömeget. A derék Krysztof volt, hogy négy kört is tripla nélkül hozott le ez pedig nem fért bele. Tükörsima 6-1 lett Rodriguez javára, aki egy parádés 12 nyilast is dobott, amit 125-ös kiszállóval zárt le.
rr.png
Ronny Huybrechts és Jonny Clayton meccse végre meghozta az izgalmakat. Legalábbis a legvégén. Nagy taktikai csata volt a két játékos között, a hangsúlyt arra helyezték, hogy a saját kezdésüket mindenképpen hozzák. Nos ez olyan jól sikerült nekik, hogy 5-5-ig elmentek fej-fej mellett. Ronny különösen büszke lehet magára mivel 110-ről, 108-ról és 128-ről is ki tudott szállni. Ami azonban fájhat neki, hogy az utolsó döntő legben óriásit hibázott amikor 40-ről nem bírt kiszállni, sőt komolyat rontott. Erre még felelhetett volna ha 5-ről kiszáll de besült a keze, Clayton pedig köszönte szépen és elvitte a meccset.
hc.png


A délután negyedik mérkőzése biztos nem vonul be a sportág aranykönyvébe. Hogy is mondjam finoman? A Brian Woods - Dragutin Horvat mérkőzés nem ütötte meg a PDC megszokott színvonalát. Amikor mind a két játékos 80 pontos átlag alatt zár az sok minden de nem jó. Itt is ez történt. Amire Horvat relatíve büszke lehet, hogy az elején megszerzett három leges előnyét meg tudta tartani.
wh.png

A délután legkiválóbb játéka következett a fiatal angol Ted Evetts jóvoltából. Pedig a meccs előtt talán ellenfele Joe Murnan volt az esélyesebb, de a még csak 20 éves ifjonc nagyon alaposan megtréfálta riválisát. Pedig Murnan jól csinálta ami eltervezett, az első négy kezdését behúzta, dobott tizenegy nyilas kört is, illetve kiszáltt 110-ről szóval minden működött 4-3-ig. Az ifjú angol addig tette a dolgát behúzta a kezdéseit és lett 4-4 az állás. A kilencedik legben azonban Murnan három körben egymás után nem dobott triplát és noha Evetts sem tolt gigászi tömeget mégis előbb szállt ki és breakelni tudott. Ez pedig döntőnek bizonyult, mivel ettől a fiatal vérszemet kapott egy tizenkét nyilast dobva nyerte a meccset 6-4-re. 100 pont közeli átlaga igencsak jónak nevezhető. Megérdemelten nyert.
em.png


Jamie Lewis és Zoran Lerchbacher mérkőzése elég keservesen indult. Zoran 23 nyíl után hozta saját kezdését, majd Jamie egy tizenhat nyilast dobott ami jelezte, hogy itt a kötelező öt körös teljesítmények nem itt fognak érkezni. Ez így is volt az ötödik legig amit elvitt hátsó pályáról Lewis és ezzel elment 3-2-re. Ezután a kezdését is behúzta, de ezt inkább Zoranak köszönheti. A két leges előny lélektanilag sokat jelentett Lewisnak, aki ettől megnyugodott, míg az osztrák idegesebb lett. Zoran hol tripla nélkül maradt, hol nem találta el a duplát, szóval megzuhant a hátránytól. Így pedig a vége csak vereség lehetett.
17972389_1343334352414211_87588297188261880_o.png

 
A hazaiak egyik kedvence Max Hopp következett, ellenfele Robert Owen volt. A német hazai pályán elég rendesen bekezdett, egy tizennégy és tizenkét nyilassal elhúzott gyorsan 2-0-ra. Az angol még tudott szépíteni, de ezután ellenállást nem nagyon tudott kifejteni és mire feleszmélt 5-1 volt az állás a német javára. Ezután két szép öt körös játékkal szépített az angol és ez felveti a kérdést, hogy miért nem így játszott eddig? Ezen lesz ideje elgondolkodni, mivel a kilencedik leget is a német nyerte így ő ment tovább.
ho.png

Zárásként a korábbi BDO világbajnok Mark Webster és a BDO vb elődöntős Robbie Green mérkőzése került megrendezésre. Elég lagymatag volt a kezdés, az első két leg hét illetve hét kör alatt dőlt el, majd a harmadik legben Webster két 180-at dobott egymás után, és közel került a kilenc nyílhoz de nem jött neki össze viszont a vezetést megszerezte hátsó pályáról. Viszont ezután a walesi gödörbe került és elbukott zsinórban három leget, így 4-2-es Green előnnyen kezdték a hetedik leget. A gödörbe ezután Green került, Webster 161-es kiszállóval egyenlített, majd miután Green hat nyilat rontott kiszállóra a vezetést is megszerezte a walesi. Ez pedig eldöntött mindent, Green az utolsó legben az egekben ragadt, Webster viszont kiszállt miután 20 pontja maradt, így pedig az övé lett a győzelem.
gw.png
Délutáni eredmények:
Daniel Larsson - Justin Pipe 6:0
Krzysztof Ratajski - Rowby Rodriguez 1:6
Ronny Huybrechts - Jonny Clayton 5:6
Brian Woods - Dragutin Horvat 3:6
Ted Evetts - Joe Murnan 6:4
Jamie Lewis - Z. Lerchbacher 6:3
Max Hopp - Robert Owen 6:3
Robbie Green - Mark Webster 4:6

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8712428677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása