9 Nyíl

Menekülés(ek) a győzelembe...

2017. április 20. 09:08 - adam_f

betway Premier League Darts - 12. forduló (beharangozó)

Ahogy közeledünk a londoni döntő felé, úgy kezdenek kiegyenesedni azok a bizonyos kérdőjelek, amelyek még tisztázásra várnak a 2017-es Premier League mezőnyében. Ezen a héten további válaszokat is kaphatunk a még fennmaradó kérdéseinkre, ha velük tartunk Észak-Írország fővárosába, Belfast-ba. Nézzük, mi is vár ott ránk csütörtökön.

dd829616446f51ffb2d8ecea5be3cd82.jpg

A helyszín ismét az SSE Arena Belfast, ahol tavaly (április 14-én) is parádés mérkőzéseket láthatott a nagyérdemű. Elég, ha csak annyit mondok, hogy kilencnyilas, és talán mindenkinek beugrik ez a jelenet:

Szerencsére Adrian Lewis a múlt héten is elkápráztatott minket egy szintén tökéletes leggel, majd egy évvel a fenti kilencnyilasa után:

S ha már nála tartunk, engedtessék meg, hogy vele kezdjük a felvezetést. Ezen az estén Dave Chisnall ellen próbálhatja meg gyarapítani pontjai számait, s mi tagadás, szüksége is lesz minden aprócska pontocskára, ha be akarja magát küldeni a legjobb négybe. Igazából már csak ezért bír nagy jelentőséggel ez a találkozó, mivel Chizzy-nek igazából már nagyon-nagyon kevés esélye van a play-offra, ám nem gondolnám, hogy feltartott kézzel áll Jackpot elé.

A két játékos eddigi PL-összevetése alapján a hat mérkőzésből hármat Lewis (a legutóbbit február 9-én), kettőt Chizzy nyert meg, egy mérkőzésen pedig ikszeltek. A hetedik után majd kiderül, kinek fut még tovább a szekere.

S ha már Chisnall: ezen az estén neki még Phil Taylorral is farkasszemet kell néznie, mivel ő lesz az egyik duplázó az este folyamán. S bizony, ha a számokat nézzük, akkor sajnos itt nem neki áll a zászló. Az egymás ellen lejátszott hat találkozóból csupán egyet tudott megnyerni a fiatal angol, míg ötször a tizenhatszoros vb-győztes legenda diadalmaskodott, legutóbb éppen február 2-án, amikor Taylor 7-3 arányban győzte le Chizzy-t. Szóval a képlet egyszerű: Ha Chisnall kétszer kikap, akkor már a matematika sem fogja megmenteni a kieséstől.

c8wcztjxyai-cvz.jpg

Vajon csütörtök este ki fog jobban örülni kettejük összecsapása után?

Nézzük tovább, hogy még milyen találkozókat tartogatnak még nekünk erre az áprilishoz képest egészen télies estére a szervezők. Az este másik duplázója éppen a tizenhatszoros világbajnok, Phil Taylor lesz, aki Chizzy-n kívül még Gary Andersonnal csap majd össze. Taylornak mindenképpen négy pontot kell kasszíroznia, ha még meg akarja őrizni az esélyét a play-off tagságára. Andersonnak pedig azért kell győznie, mert ezzel újabb lépést tehet a londoni négyes döntő felé. Kettejük párharcaiból eddig három döntetlen (a március 2-i találkozójuk is iksz lett), négy Taylor-siker, valamint hat Anderson-győzelem született, szóval tutira jó meccs lesz...legalábbis remélem.

Peter Wright már szinte biztosra veheti(?) a négyes döntőben való részvételt, bár ehhez még azért James Wade-nek is lehet pár szava. Főleg úgy, hogy utóbbi az eddigi négy találkozójukból csupán egyet tudott megnyerni a tarajos ellen, aki hármat hozott Wade-en (az utolsót 7-5-re, március 9-én), úgyhogy ha valami nagyon komoly probléma nem jön össze, akkor Snakebite ezt a találkozót is behúzhatja, ezzel pedig bebetonozhatja magát az első négybe.

_72023070_peter_wright_pa.jpg

Snakebite újabb jelentős lépés előtt állhat, ha túljut James Wade-en is

A végére tartogattam az igazi főételt, vagy desszertet (kinek hogyan tetszik), vagyis a holland gigászok ütközetét. Hét világbajnoki cím, vagyis Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld szállnak szembe egymással, immáron tizenkettedik alkalommal a Premier League keretein belül. Mind a ketten az első négy tagjai, MvG vezeti a tabellát, míg Barney jelenleg a negyedik, és küzd is azért, hogy ki ne pottyanjon onnan, pedig eléggé fel van torlódva a mezőny mögötte, és bizony, szorongatják is szegény hollandot.

Az eddigi tizenegy mérkőzésből hatszor MvG, négyszer pedig Barney tudott nyerni, egy alkalommal pedig döntetlenben egyeztek ki a felek. A legutolsó meccsen (március 23-án) éppen Barneveld tudott nyerni 7-5 arányban. Szerintem most is szívesen kiegyezne egy ilyen arányú sikerrel.

raymond-van-barneveld-celebrates-his-nine-darter-at-the-bic-in-the-2006-premier-league-lawrence-lustig-pdc_1utdkfqlfgv0p1dbnr5px3szni.jpg

Fontos találkozó elé néz az Öreg...de vajon a végén ki csaphat diadalmasan a magasba?

S akkor a végére a számok, hogy mi is történt tavaly ilyenkor Belfast-ban. 99,36-os összesített átlag az este folyamán, 29 darab 180-as dobás, amiből hatot MvG jegyzett, valamint egy 144-es kiszálló Adrian Lewis-tól, amelyet - nagy örömünkre - egy kilencnyilas kör lezárásaként láthattunk. Hogy most mi lesz? Az kiderül az este végén. Addig is tippre fel!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2812437589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása