9 Nyíl

Belga kiütések és (újabb) skót blama a germán éjszakában

2017. április 21. 23:00 - Dart Major

German Darts Open: első nap - esti program

hb_gdo_2017-350x145.png

Nathan Aspinall - Robert Thornton: 6-3

Aki azt hitte, hogy "The Thorn" majd most magára talál az tévedett. Pedig a meccs nem indult rosszul, ő tudott először breakelni (115-ös kiszállóval) és vezetett 2-1-re. De utána négy kört elszórakozott tripla nélkül és bukta a kezdését, majd Aspinall 14-14-15 nyilas produkciójára még annyi válasza sem volt a skótnak, hogy leérjen kiszállóig. Ezután pedig csak a szépítés jött neki össze igaz az tizenhárom nyílból, de a meccset a végig jobban játszó fiatal angol nyerte. Egyre nagyobb a baj a skót háza táján...

at.jpg

Dimitri van den Bergh - Andy Hamilton: 6-0

Az ifjú táncművész jött látott és kiütéssel győzött. Hamiltontól már az is komoly eredmény, hogy eljutott ide, a belga pedig a darts világ egyik nagy reménysége. Ezt pedig most tökéletesen igazolta. Hamiltonnak ugyan megvoltak a sanszai, az első legben 20-ról nem tudott kiszállni három nyílból, a harmadikban 86 volt számára megoldhatatlan feladat, a negyedikben a 68 fogott ki rajta. A belga pedig köszönte szépen és élt a lehetőségekkel. Tükörsima győzelem.

vbh.jpg
Mervyn King - Robbie Green: 6-5

Jelen sorok gépelője rettenetesen szomorú és boldog egyszerre. Örülök, hogy az öreg Mervyn mostanában azért nyereget és időnként megrázza magát. Szomorkodom viszont mert egyik kedvencem Robbie ismét az első körben elbukott. Magának a meccsnek az elfogulatlan és pártatlan szurkoló azonban csak örülhetett. Az első kezdést mind a két játékos elbukta, majd hozták a kezdést így lett 2-2. Green jól kezdett, előbb egy öt köröst hozott össze, majd egy tizenkét nyilast megspékelve egy 160-as kiszállóval. A taktikai harc innentől komolyan elkezdődött, mindenki ráment a kezdésére, igaz az ellenfél elég komolyan pakolta a nyomást, szóval nem volt sima. Mind a ketten breakelhettek volna kis szerencsével, de ez elmaradt. 5-5 után jöhetett a döntő leg amit sokkal jobban bírt a "Király" és tizennégy nyílból meg is oldott. Jó izgalmas meccs, aki nem volt elfogult szurkoló az biztos élvezte.

kg.jpg

Paul Nicholson - Martin Schindler: 6-1

Az ausztrál játékos úgy látszik megirigyelte a van den Bergh győzelmét és Ő is valami hasonlóra hajtott. És össze is jött neki. Az első leget némi mázlival hozta el Nicholson hátsó pályáról, majd ennek megörülve el is bukta a sajátját. Itt még lehetett azt hinni, hogy izgalmak lesznek. De nem lettek. Az ausztrál fénykorát megidézve dobott egy tizenkét és egy tizenhárom nyilast, majd az ötödik legben egy szép kerek 100-as kiszállót, ezekkel pedig padlóra küldte a duplákkal erősen hadilábon álló németet. Jól játszott Nicholson, ha ezt a formát tartani tudja hosszabb ideig akkor van remény, hogy újra régi fényében tündököljön.

ns.jpg

Jeffrey de Graaf - Rob Cross: 1-6

Újabb mérkőzés ami csak az elején volt szoros. Cross már megmutatta párszor oroszlán körmeit és erre most jött egy újabb példa. Sansza nem volt de Graafnak arra, hogy szorosabbá tegye a meccset, mert amíg Cross öt kör alatt végzett addig Ő még kiszállóra sem ért le. Így pedig csak sima vereség lehetett a vége.

gc_1.jpg
Dirk van Dujivenbode - Vincent van der Voort: 5-6

A tragikusan hosszú nevű hollandok derbije nagyon izgalmasra sikerült. No nem azért mert eget verően magas átlagokat dobáltak volna, és nem is a hibátlan kiszállók miatt. Hektikus, változatos mérkőzés volt, 1-1 után Vincent tudott két leget elvinni (egyet tizenöt nyílból oldott meg) majd erre válaszul Dirk húzott be hármat zsinórban. Ezekhez nagyon kellett ellenfele is, aki elég sűrűn felejtett el triplát dobni ezekben a legekben. A nyolcadik leget is elvihette volna Dujivenbode ha magasról kiszáll, de ez elmaradt. A kilencedik legben pedig 6 nyíl sem volt elég 16 pont megoldásához így már 5-4 volt Vincent javára.Ezt a szerencsétlenkedést aztán a döntő legben is folytatta Dirk, 16-ra a változatosság kedvéért besokallt, és így elbukta a meccset, pedig átlaga jobb volt mint Vincent-é. Érdekes találkozó volt.

dv.jpg

Nico Blum - Josh Payne: 6-4

Nico Blum szemtelenül fiatal. Még csak 16 éves. Az sem volt semmi, hogy ide eljutott, de mostani győzelme különösen dicséretes. Pedig nem indult jól neki a meccs, Payne ugyanis egy 135-ös kiszállót hozott össze. Azonban ez inkább az angolt zavarta meg mert alig dobott tömeget a második legben így az ifjonc német be is húzta azt. Payne utána egy tizennégy nyilast hozott össze, de ez sem zavarta meg a kis srácot, annyira nem, hogy 2-2 után Ő breakelt először. És itt nem állt meg mert a saját kezdését is hozta és már 4-2-re vezetett. Payne megint dobott egy öt köröst, és aztán breakelt egyet. 4-4 után Blum is odatett egy tizennégy nyilast és így közel tudott kerülni a győzelemhez. Ami meg is lett, köszönhető Payne rontott 88-as kiszállójának. A 16 éves ifjonc tehát ott lesz a holnapi nap folyamán is.

c99p3ihwaaafas.jpg

Zoran Lerchbacher - Ronny Huybrechts: 0-6

Úgy látszik a mai napon a belgák szeretnek nullázni. A két 6-0-ás meccs között az a különbség, hogy Ronny nem is játszott kiemelkedően. A hat megnyert legből csak egyet tudott öt körből megcsinálni, de ez bőven elég volt mivel Lerchbacher egész tragikusan kiszállózott. Így a szoros meccs elmaradt, pedig simán lehetett volna akár 6-3 vagy 6-4-is. Sem 57-ről, sem 76-ról, sem 96-ről nem bírt kiszállni, sőt az utolsó legben még 113-ról is sikerült besokallnia. Ennél sokkal jobb játékos az osztrák, de ma tragikus napot fogott ki.

lr.jpg 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5312444519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása