9 Nyíl

A duplagyilkos Wright ismét a csúcson

2017. április 23. 22:56 - Dart Major

Egy elképesztően izgalmas döntőben, meccsnyilat túlélve győzte le Peter Wright Benito van de Pas-t. De hogy mi is történt ma? Lássuk.

wright_3.jpg

Negyeddöntők:

Ian White - Michael van Gerwen: 6-1

Nem, nem elírás. Tényleg megtörtént a csoda. Mert amit Ian "Diamond" White csinált, az csoda. Szigorúan a számok nyelvén: 104,01-es átlag, 50%os kiszállózás. Elképesztő teljesítmény. Akkor sem zuhant meg White amikor MvG a saját kezdését a második legben tizenegy nyílból befejezte. Épp ellenkezőleg. A bohózatba illő harmadik leget (MvG kétszeri próbálkozásra sem tudott 10-ről kiszállni) elvitte White és onnantól kezdve szórt egy tizennégy,egy tizenhárom nyilas kört, sőt még egy tizenegy nyilast is. Erre pedig képtelen volt mit reagálni a világelső, így teljesen megérdemelten nyerte a meccset White.

 
mvg_2.jpg

Rob Cross - Benito van de Pas: 2-6

Eddig tartott Cross tündérmeséje. De mondhatjuk azt is, hogy Big Ben végre úgy játszott ahogy elvárjuk tőle, és ez a szint még magasnak bizonyult ellenfelének. Elég rendesen bekezdett a holland, két öt körössel nyitott, így már csak az maradt az angolnak, hogy küzdhet a felzárkózásért. Ez csak minimálisan jött neki össze, mert Big Ben nem lassított, a negyedik leget megint öt körből rendezte le, méghozzá egy 134-es kiszállóval. Cross ezt még fel tudta dolgozni és 3-2-re szépített, viszont ezzel minden puskaporát el is lőtte erre az estére. van de Pas csak öt körös játékokat mutatott be, rengeteg triplával és pontos befejezéssel, így a győzelme abszolút megérdemelt.
 cv.jpg

Peter Wright - Gerwyn Price: 6-2

Nem mondhatni, hogy Snakebite eddig eget verően nagy formában dobált a tornán, most viszont mindent bepótolt walesi riválisa ellen. Noha a kezdés elég nehézkes volt, csak a tizenhetedik nyíllal tudta elvinni az első leget Wright hátsó pályáról utána viszont belejött a játékba. Úgy látszik régi nyila jót tett neki mert az első leg után csupa tizennégy nyilas leget szállított és ezzel elhúzott 4-0-ra. Elég rendesen megszórta Ice Man-t, aki azért becsületből berámolt egy 104-es kiszállót szépítés gyanánt. Más öröme nem maradt, Wright a kezdéseit megint tizennégy nyílból dobta meg mind a kétszer 96-ról kiszállva így sima győzelmet aratott. 104 feletti átlag, 50%-os kiszállózás, szóval rendben volt Snakebite ezen a meccsen.


sn.jpg

Mensur Suljovic - Jelle Klaasen: 3-6

Ez a mérkőzés nem egészen úgy indult, mint a korábbiak. Nehezen kezdtek a felek, a saját legjüket csak a hatodik körben fejezték be. Igaz az ellenfél is meghagyta az esélyt minden esetben. Klaasen 86 pontról nem bírt kiszállni az első legben, Mensur meg a 89-et nem tudta behúzni. Az események a harmadik legben kicsit felpörögtek, a holland 126-os kiszállót dobva breakelni tudott, viszont a kölcsön kenyeret visszakapta az osztráktól. Mensur ugyanis rendesen megtolta a tömeget és tizennégy nyílból kiegyenlített. A breakelés szépen folytatódott, Mensurnak a 40 nem ment, Klaasen pedig 72-ről nem tudott kiszállni. A hetedik legben sikerült első pályáról ismét nyerni, ezt a holland követte el, meccsre jellemző hat körös teljesítménnyel. A nyolcadik legben jött még egy break, de ezt a holland nem magának köszönheti. Úgy nyerte a partit, hogy három körön keresztül triplát sem dobott, viszont Suljovic hét nyilat szórt el kedvenc duplájára. Ettől az osztrák megzuhant, Ő is bemutatta, hogy kell három kört tripla nélkül dobni, így pedig a győzelem Jelle Klaasen ölébe hullott.

jellemensur.jpg

Elődöntők:

Ian White - Benito van de Pas: 3-6

A mérkőzést Benito kezdte jobban, White gyenge volt a tömegben, van de Pas pedig elsőre szúra a D20-at, és egy 13 nyilassal hozta a kezdését. A második leg elején jött az első 180 Ian White-tól, de jött a válasz a holland riválistól, majd egy 171-gyel megfejelte ezt, és White szektorhibáját kihasználva meg is volt az első brék. A harmadik leget Big Ben kezdte és nagyon könnyedén hozta a gyengélkedő Gyémánt ellen, egy 84-es kiszállóval már 3-0. A negyedik legben kicsit megcsillogtatta magát White, azonban hat nyilat is elrontott a D16-ra, de van de Pas nem tudott büntetni, így meglett a szépítés, majd a következő leg elején egy újabb 180, de így sem tudott beleszólni a holland kezdésébe, aki egy 106-os kiszállóval növelte tovább előnyét. A hatodik leget White ismét egy maximummal indította, ez már a harmadik ilyen kezdése volt, és itt most nem akárhogy folytatta, 9 nyíl után 36 ponton állt, és a D18-at elsőre bökte, 4-2! Ian nem tudta fenntartani ezt a brutális formát, így egyetlen legre került a kieséstől, miután Benito egy 14 nyilassal hozta kezdését. White meccsnyilat túlélve szépített a következő legben. Benito nem járt messze a 120-as kiszállótól, de nem izgulta túl és a következő legben már beesett a D20, így 6-3 arányban legyőzte a korábban brutális formában játszó Ian White-ot és bejutott a döntőbe! Van de Pasnak ez lesz az első ET döntője 2015 júniusa óta.

 ianbenito.jpg

Peter Wright - Jelle Klaasen: 6-2

Klaasen nagyon komoly tempóban kezdte a mérkőzést, már a második dobássorozata egy 180 lett, de ezzel felrázta Wrightot, aki szintén dobott egy maximumot és végül egy 61-es kiszállóval hozta kezdését. Wright nem szórakozott a második legben sem, 100-100-100-105-96, D18 elsőre, 2-0. Snakebite egy pillanatra sem hagyja levegőhöz jutni Cobrát, hozta ismét a kezdését és úgy vezet már 3-0-ra, hogy ellenfele még duplára sem dobott. A negyedik legben megvolt Klaasen első duplakísérlete, de ennél többet nem engedett neki Wright, 4-0. Az ötödik leget nagyon gyengén kezdte a skót, amit Klaasen ki is használt, büntetett egy 180-nal és elsőre szúrta a duplát, ezzel megvan a becsületleg. A következő legben nyomták mind a ketten a tömeget, Wright 130-ről éppen csak nem szállt ki, a D5-öt aláverte, Klaasen viszont nem hibázott a kedvencén, 4-2. A következő leget Wright 5 tökéletes nyíllal kezdte, majd egy 96-os dupla-duplás kiszállóval fejezte be, látszik rajta, hogy nagyon nyerni akar. A nyolcadik leget Cobra kezdte, de nem ő fejezte be, Wright kegyetlen volt, két 140-nel és egy 61-es zárással vetett véget ennek a remek meccsnek. Ha tudja tartani ezt a formát a döntőre, akkor nincs az a Benito, aki felvegye vele a versenyt.

peterjelle.jpg

Döntő:

Benito van de Pas - Peter Wright: 5-6

Benito életében először vagy Peter idén másodszor nyer European Tour versenyt, ez a kérdés. Utóbbira volt nagyobb esély, de nem ennek megfelelően indult a meccs, Wright lassan indított, vdPas pedig hamar bevágott egy 177-et és majdnem kiszállt 124-ről, végül a D2-n fejezte be, esélyt nem adva Wrightnak. A második legben is a holland volt erősebb, de a bullos kiszálló 128-ról nem sikerült, így Wright hozni tudta a kezdését egy 56-ossal. Benito átlaga két leg után 110 felett járt. A következő leget kicsit lassabban kezdték, de Snakebite odatette a nyomást egy 180-nal és Big Bennek 121-ről kellett volna a bullos kiszálló. Nem jött, Wright pedig kíméletlen volt és lebrékelte ifjú ellenfelét. A negyedik legben ismét van de Pas volt az erősebb tömegelő, de Wright elképesztő a duplákon ma, ezt egy 116-os kiszállóval bizonyította, 3-1. Az ötödik legben vdPas egy 180-nal letette magát, magát 91-re, majd 4 nyílból megoldotta, így 3-2-re szépít. Megemlíteném, hogy ezen a ponton a holland átlaga 15-tel magasabb a skóténál. A hatodik legben fej-fej mellett voltak, három kör után mindketten 170-en. Wright már a második nyilat hibázta, vdPas azonban rádobhatott a bullra, amit harmadszor is elhibázott, Snakebite pedig jó szokásához híven a következő körben beverte a D16-ot és 4-2-re növelte előnyét, majd a következő leget lendületből egy 180-nal nyitotta. Van de Pas azonban tudott még egyet emelni a szinten és három 140 után egy 81-es kiszállóval szépített. A nyolcadik leg Wright szája íze szerint alakult, egy 13 nyilassal és ismét elsőre szúrt duplával hozta a kezdését és került egy legre a végső győzelemtől. Benito továbbra is brutális a saját kezdésében, Wrightnak nem adott esélyt és ismét szépített, azonban most kell a brék, ha meccsben akar maradni. Ennek megfelelően egy 140-nel nyitott, de ilyenből Wright tarsolyában is volt kettő, viszont vdPas emelt a téten egy 180-nal és ennek megfelelően brékelt és jöhetett a döntő leg! Van de Pas egy maximummal nyitott , majd egy 100-as és egy 135-ös is befért, majd a 86-os kiszállót a D7-en hibázta a meccsért. Wright azonnal megérezte a vérszagot és 121-ről egy bullos kiszállóval megnyerte a mérkőzést! Micsoda meccs, micsoda izgalmak, micsoda kiszállózás!! Ugye, hogy lehet meccset nyerni gyengébb átlaggal is...

benitopeter.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr10012448703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása