9 Nyíl

A ragyogó Gyémánt, a szerencsés Kígyómarás és a pusztító Úriember

2017. április 23. 16:57 - Dart Major

Nincs megállás, tovább dübörög a gépezet. A German Darts Open záró napjának első felvonásához érkeztünk, jó néhány nagy névvel és pár meglepetés emberrel a fedélzeten. Izgalmakban és színvonalas meccsekben most sem volt hiány, szokás szerint nagy élményekkel gazdagodott az, aki figyelemmel kísérte a viadalt. Lássuk, mi történt:

hb_gdo_2017-350x145.png


Michael van Gerwen - Adam Hunt: 6-2

A világelső holland most sem bízott semmit a véletlenre. Legalábbis abból a szempontból nem, hogy villám gyorsan három leges előnyre tett szert. Rögtön az elején sokkolta 23 éves riválisát egy tíznyilas leggel. Hátsó pályáról jött egy nehézkes break, sok rontott duplával, majd jött egy újabb négy körös játék és így nagyjából el is dőltek a lényeges kérdések. Hunt ugyan hozott két leget, de azok is a holland hibáiból születtek meg, rengeteg kihagyott kiszállója volt ugyanis van Gerwennek. Amikor odafigyelt akkor simán öt kör alatt végzett így megérdemelten lépett tovább. De a 21/6-os kiszálló mutató azért nem valami fényes.

gh.jpg

Ian White - Mervyn King: 6-4

A meccs alatt és a meccs végén bőszen szedegettem fel az államat a földről. Több okból is. Egyrészt megszületett a torna eddigi legjobb átlaga Ian White jóvoltából. Másrészt pedig a meccs színvonala is olyan volt, hogy arra csak elismerően lehet csettinteni. Kezdődött King tizenöt nyilasával, amit White egalizált, eddig tehát nem történt semmi meglepő. De a harmadik leget Diamond tizenegy nyílból elvitte hátsó pályáról, köszönhetően két darab 180-as dobásának. Ennek a breaknek az igazi értéket a negyedik leg adta meg, amit öt körösre hozott White így meglett a két leges előny. King próbált kapaszkodni, hozta a saját legjeit (tizenöt, és tizenkét nyilast is dobott), de a break nem jött neki össze. Igazából esélye sem volt erre, mert White koncentráltan és precízen játszott, minden leget tizenöt nyílból vagy kevesebből megoldott, így hiába King majdnem 100-as átlaga és öt darab 180-as dobása, Ian White lépett tovább, egészen kiváló 106 feletti teljesítménnyel.

wk.jpg

Simon Whitlock - Rob Cross: 3-6

Nagyon megtetszett Whitlocknak a tegnapi 0-3-ról történő fordítás. Szép is volt. Ha olcsó poént akarnék mondani azt, írnám megint erre készült. De ki az aki erre készülne akinek van egy csöpp esze is? A Varázsló sem így tervezte de most is ez történt. Rob Cross ugyanis elvitte az első három leget (a másodikat tizenkét nyilassal 124-es kiszállóval) és eközben 102-es átlagon állt a mutatója. Jó kezdés volt, mégha Whitlock az első és a harmadik legben is gyakorta zárt tripla nélkül. Utána viszont megismétlődött a tegnapi bravúr, vagyis az ausztrál visszajött a meccsbe és kiegyenlített három darab tizennégy nyilassal. Gondolhattuk volna, hogy ettől összeomlik az angol, de ehelyett Whitlock előbb elrontotta a 48-as kiszállót, majd a 120 volt neki túl sok és így az 5-3 volt az állás Cross javára. Erre a legre ráfeküdt az angol és 15 nyilassal a maga javára döntötte el a meccset.

wc.jpg

Benito van de Pas - Joe Cullen: 6-5

A két fiatal játékos mérkőzése komoly izgalmakat hozott. Az eleje igen vontatott volt, Benito egy tizenhét és egy húsz nyilas körrel szerzett két leges előnyt, amikre nem mondhatni, hogy magas szintet képviselnek a PDC-n belül. Cullen ettől rendesen bepörgött és szállította a kötelező köröket, nevezetesen 15 nyilasokkal kiegyenlített. A vezetés is meg lehetett volna az angolnak, de elrontotta az ötödik legben a 40-et a hatodikban a 33-at, ezt pedig a holland köszönte szépen és megint ellépett kettővel. Aztán egy jól sikerült 14 nyilas körrel egy legre került Big Ben a győzelemtől. Viszont Joe Cullen nem az a fajta fickó aki csak úgy feladja. Benito ugyan zömében dobta a minimum egy triplás köröket, de nem volt elég semmire. Cullen beszórt három tizenöt nyilast, sőt megdobta a 170-es kiszállót is és kiegyenlített. A döntő leget a holland kezdte, és mivel elég jól jött a tömeg, illetve Cullen dobott egy 43-at így négy kör után 36 pontra lerakta magát Big Ben és azt be is dobta, így tovább lépett. Soha rosszabb meccset.

dpc.jpg

Peter Wright - Cristo Reyes: 6-5

Még egy izgalmas meccs. Még egy dráma. Keményen kezdték a felek a meccset, Wright tizenhárom nyilasára a spanyolok ásza egy tizenkét nyilassal válaszolt. Jó kezdést még jobb folytatás követte. Wright majdnem megdobta a 141-es kiszállót, ami sokba került neki, mivel Cristo kiszállt 104-ről, majd pedig a saját kezdését is elvitte. Megjegyzem Wrightnak megint nem jött össze a magas kiszálló, ezúttal is a D12 hiányzott, most épp a 164-hez. Az ötödik legben aztán az Urak jól elszórakoztak a duplákkal, Wright figyelt jobban és ezzel szépített. Az egyenlítés is összejött Snakebitenak, de ehhez megint a spanyol rontott kiszállója kellett. A break csata és a rengeteg kihagyott dupla folytatódott, így lett 4-4 az állás. Az újabb breaket az 5-4-hez Cristo szállította, viszont ez egy zseniális tizenkét nyilassal történt meg. Közel került Reyes ahhoz, hogy életében először legyőzze Wrightot, de ez nagyon megzavarhatta a fejét. Bár a tizedik leghez nem sok köze volt, Snakebite is előhúzott egy tizenkét nyilast a tarsolyból, ráadásul a 100-es kiszállót a 20-D20-D20 kombóval oldotta meg. Viszont 5-5 után a döntő legben lett volna nyila Cristonak a győzelemhez, de a D12-t ő is elhibázta. Wright pedig ha nehezen is de kiszállt 20 pontról, így szenvedve bár, de továbbjutott.

wr_1.jpg

Dimitri van den Bergh - Gerwyn Price: 4-6

Az előző két parti izgalmai után jött egy újabb érdekes és tanulságos mérkőzés. Price szerzett két leges előnyt, igaz ehhez a belga három rossz dobása is kellett D8-ra. Dimitri ettől felpörgött, érezte, hogy valamit tenni kell és egy tizennégy nyilassal szépített, majd a walesi hat rossz dobását kihasználva kiegyenlített. Itt jött egy forduló pont, mivel az ötödik leget 140-ről kiszállva elvitte a belga és már 3-2-re vezetett. Az előnyét 4-3-ig őrizte, de itt megint fordult a kocka. 56-ről nem bírt az ifjú dartsos kiszállni így 5-3 helyett 4-4 lett az állás. A kilencedik legben aztán két kört is tripla nélkül zárt, ez pedig ajándék volt a walesinek aki szépen be is fejezte a leget tizennégy nyílból. Hasonló módon zajlott a tizedik kör is, megint besült a belga keze, és a 130-as kiszállót nem bírta megdobni, Price viszont kiszállt 24-ről és megnyerte a meccset.

bp.jpg

Dave Chisnall - Jelle Klaasen: 3-6

Az előző kiegyenlített és kiélezett meccsek után jött egy simább találkozó. Két top 10-es játékos mérkőzése mindig érdekes, tehát jónak ígérkezett a meccs. Jól is indult a meccs, mind a két játékos hozta a kezdését az első három legben, és mindannyiszor letudták a dolgot öt kör alatt. Az első break a negyedik legben érkezett Klaasen jóvoltából, bár erre a legre nem lehet túl büszke. Chizzy pedig pláne nem. Ez a bukott kezdés megviselte az angolt, el is vesztette az ötödik leget így három leges előnyt hozott össze a holland. Ez pedig kitartott a végéig, hiába jött vissza egy tizenegy nyilas körrel 4-3-ra Chisnall, az utolsó két legben öt kört is tripla nélkül zárt, és ez a mérkőzésébe került.

ck_1.jpg
Mensur Suljovic - Stephen Bunting: 6-0

Stephen Bunting mostanában mutatott rossz formája tovább tart. Valami megtört a korábbi BDO világbajnoknál, erre most láthattunk egy újabb eklatáns példát. Konkrétan tükörsimán kikapott az osztrákok kiválóságától. Hiába dobott négy 180-at Peter Griffin, igazából köze nem volt a mérkőzéshez. Kétszer el sem jutott kiszállóig, amikor meg eljutott akkor is csak egyszer ért le 100 alá. Mensur pedig fantasztikusan dobta a duplákat, 66% felett zárt, és a tömeg is jött neki rendesen. Kiütéses, de teljesen megérdemelt győzelem.
 sb.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5312447829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása