9 Nyíl

Maradj talpon...

2017. április 27. 08:52 - adam_f

betway Premier League Darts - 13. forduló (beharangozó)

Ismét csütörtök, ismét Premier League, ismét öt találkozó...ám ez lesz az utolsó este, hogy a nyolc még meglévő játékosból ketten duplázni fognak. Vagyis két ember előtt megnyílhat az a bizonyos kiskapu, amelyen bebújhatnak a legjobb négy közé...vagy mégsem? Majd este minden kiderül? S talán mindenki derül? Csütörtöki PL-felvezetőnk következik.

betway-premier-league-darts_dtj6wfbqb6da14cp3c71inhp1.jpg

A helyszín ezúttal Birmingham, azon belül pedig a Barclaycard Arena lesz, ahol a második szakasz utolsó ötmeccses estéjére kerül sor. Az utolsó két fordulóban már csak négy találkozóra kerül sor, onnan pedig az első négy helyezett folytatja tovább a londoni döntőben. Ám még mindig vannak kérdések, amelyekre válaszokat várunk. Mert bizony itt még akármi is lehetséges. Matematikailag még akár James Wade is tovább juthat, bár ennek elég kicsi a valószínűsége. 19.283 fordulatot kellene várni, hogy ismét a Gép kerüljön az első négybe. No de viccet félretéve, kedvenc balkezes játékosunk (persze csak a Nándi után) ezúttal az est első találkozóján a két meccset játszó Adrian Lewis ellen kezd. Kettejük között csupán három pont a difi, ezért is lenne fontos Wade számára a győzelem, mert ezzel még életben tarthatja azt az aprócska kis esélyt, hogy talán, esetleg továbbkerülhet. Persze Lewis is hasonlóképpen gondolkodhat, mivel a múlt héten nagyon csúnya verést kapott Chizzy-től, ezzel pedig veszélybe került számára a play-off. Az alapszakaszban (február 16-án) Wade 7-4-es sikerével ért véget kettejük meccse, így Jackpotot duplán is fűtheti a visszavágás lehetősége.

Akinek a másik ellenfele ezen estén nem más lesz, mint a PDC-ranglista első helyezettje, a PL-t jelenleg tizenkilenc ponttal vezető, valamint a ma este szintén két meccset játszó kopasz holland (kitaláltátok már, mi?), Michael van Gerwen. Neki - mármint MvG-nek - igazából mást nem kell tennie, csupán hoznia kell a kötelezőt, ezzel pedig továbbgyarapítani amúgy sem kevés pontocskáinak számát. A hollandnak még az is belefért a múlt héten, hogy 6-1-re kikapjon Ian White ellen a German Darts Open-en, mivel jelenleg a PL élvez nála prioritást (így kell diplomatikusan megfogalmazni, hogy nem ment neki a játék azon a meccsen). Az alapszakaszban 6-6-ot értek el egymás ellen a február 23-i találkozójukon, úgyhogy bízvást reménykedünk egy jó kis mérkőzésben.

adrian-lewis-betway-premier-league-lawrence-lustig-pdc_vc599gb0itzt15v9gcuul8814.jpg

Jackpot-ra húzós egy este vár, úgyhogy én már meg is tettem a tétemet: 10.000 dollárt a kilencesre :)

MvG másik ellenfele a múlt hét meglepetésembere, vagyis Dave Chisnall lesz, aki nagyon brutálisan odatette magát azon a csütörtökön, mivel mind Lewis-t, mind pedig Phil Taylort is sikerült elkalapálnia, ezzel pedig jelentősen beleszólt az első négyes alakulásába. Bár, szerintem ez a hollandot nagyon nem izgathatja, mivel az alapszakaszban (március 30-án) csúnyán elverte az angolt, mégpedig 7-1 arányban. Szóval ha a holland a tőle megszokott gyors játékot hozza, akkor most sem várható más eredmény. Ám ha Chizzy át tudta menteni a múlt heti formáját, akkor még meleg lehet a pite MvG-nek (persze csak abban az esetben, ha szereti a pitét).

S ha már Phil Taylor-nál tartunk. Ő is az életben maradásért fog küzdeni a skót fenegyerek, azaz Peter Wright ellenében, akitől csupán két pont választja el. Egy esetleges Taylor-siker azt jelentheti a számára, hogy pontazonosság alakulhat ki kettejük között, ám a vesztett legek száma miatt Mr. Power továbbra is a harmadik maradna (de legalább egy kicsit fellélegezhet az üldözői előtt). Ketten pedig ott loholnak a nyomában, mindösszesen egy pontnyi lemaradással, nem beszélve Lewis-ról és Chisnall-ról sem. Szóval Taylor számára csak a győzelem az elfogadható, és ez persze Snakebite-ról is elmondható, aki egy German Darts Open tornagyőzelemmel melegített erre a PL-fordulóra. 

Az alapszakaszban Taylor örülhetett, mivel a március 23-i fordulóban 7-5 arányban győzni tudott Wright ellen. Szerintem egy ilyen eredménnyel most is ki tudna egyezni.

wright_3.jpg

Snakebite egy újabb tornagyőzelemmel a zsebében érkezik Birminghambe, ahol Phil Taylornak is villantania kell valamit, ha még versenyben akar maradni

Taylorék találkozója után következik a közvetlen üldözők párharca, vagyis a skót Gary Anderson és az 50. életévét nemrég betöltő holland, Raymond van Barneveld fognak meccselni egymással. Mindkettejük számára nagyon fontos összecsapás lesz ez, mivel kellenek nekik a pontok. A Repülő Skót és Barney között ugyanis pontegyenlőség esete forog fent, s Anderson csak a jobb legarányának köszönhetően van még bent a négy továbbjutó között. Tehát a képlet igazából egyszerű: ha a skót nyer, akkor meglép Barney elől két ponttal. Ám ha a holland nyer, akkor helycsere következik be, s egy esetleges Taylor-blama után akár még a harmadik hely sem lesz elérhetetlen egyikük számára. Az alapszakaszban a holland - egy nagyon jó iramú találkozón - 103,71-es átlaggal győzte le Andersont 7-2 arányban úgy, hogy a skót is 102,69-et szórt. Majd kiderül, hogy hasonlóan jó találkozót hoznak-e össze most is.

raymond-van-barneveld-gary-anderson-premier-league_3285177.jpg

Gary vs. Barney - Vajon kettejük közül ki fog jobban mosolyogni a csütörtök este után?

S akkor a számok: Tavaly április 28-án került sor a birminghami körre (szintén a 13. fordulót bonyolították ekkor), ahol 101,18-as összátlag született. Öten is száz feletti meccsátlaggal zártak, közülük Michael van Gerwen dobta az este abszolút legnagyobbját (108,33 a James Wade ellen 7-1-re megnyert találkozón, ahol Wade 102,40-et ért el), míg Phil Taylor a második legnagyobb átlagot (106,48) dobva kapott ki 7-4-re Peter Wright ellen (a skót 99,67-et dobott a meccsen). Rajtuk kívül még Snakebite dobott egy 103,45-ös, valamint Gary Anderson egy 101,51-es átlagot. Huszonkétszer hangzott fel a "Szááznyolcvaaaaaan", melyből hétszer Snakebite-nak mondhatták ezt. A legnagyobb kiszálló különdíját pedig Barney vihette el, egy 132-es out után. Csak reménykedni tudunk abban, hogy ezen az estén is láthatunk majd hasonló jó teljesítményeket. Most pedig tessék tippelni:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1912452475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása