9 Nyíl

Kora tavaszi csillaghullás után MvG győzelem, egy 9 nyilassal

2017. április 29. 18:56 - Dart Major

Players Championship 9 (összefoglaló)

Szép lassan végére érünk az év első harmadának, és megállapíthatjuk, hogy jól sikerült ez az időszak. A Players Championship sorozatra ez fokozottan igaz, az eltelt nyolc fordulóban nyolc különböző játékos győzött, de ezek mellett akadtak bőven remek egyéni teljesítmények és igen vaskos meglepetések is. A mostani kilencedik játéknap is illeszkedik a sorba, lássuk mi történt a mai versenyen.

pdc_players_championship.png

Első forduló:

A címben említett csillaghullás gyorsan elkezdődött. A kiemeltek közül meglepetésre búcsúzott Simon Whitlock aki Matt Clark ellen kapott ki 6-4-re. Kim Huybrechts szoros meccset játszott Rob Crossal, utóbbi tudott minimális különbséggel nyerni. Ronny sem járt jobban mint öccse, őt Barry van Peer verte el. Stephen Bunting rossz szériája tovább tart most Alan Tabern mér rá egy méretes zakót (6-1). "Big Ben" van de Pas sem fog jó érzéssel visszagondolni a mai játéknapra, lévén Richard Northtól szenvedett vereséget. Vincent van der Voort is rögtön az első körben befejezte a versenyt, 6-3-ra veszítette el a meccset Richie Edhouse ellen. Az ifjú Ted Evetts nagy halat fogott, 6-3-ra verte meg Alan Norrist. Christian Kist rangadót játszott és elbukott Kevin Painter ellen, Chris Dobey pedig az ismételten beugró Peter Jacques ellen kapott ki. Egy másik BDO világbajnok Steve Beaton is befejezte a tornát, neki James Richardson volt túl nagy falat.

Második forduló:

Ebben a körben újabb nagyágyúk fejezték be a versenyt, nem kis meglepetésre. Peter "Snakebite" Wright talán túlságosan is megnyugodott a Premier League továbbjutás után, és 6-4-re elbukott Paul Rowley ellen. Joe Cullen hiába nyert már fordulót, most nem tudott mit kezdeni Jan Dekkerrel és simán 6-2-re kikapott. Jelle Klaasen általában toronymagas esélyese az Andrew Gilding elleni meccseknek, most azonban a papírforma nem jött be és Gilding lépett tovább. Mensurnak sem jött össze a verseny, Robbie Green ellen kikapott 6-4-re. Michael Smith vesszőfutása továbbra is kitart, Dimitri van den Bergh volt az aki meghiúsította az angol továbbjutási vágyait. Mervyn King 6-3-ra elbukott Richie Corneről, ami szintén elég meglepő. Nem várt eredmény továbbá James Wade 6-1-es buktája John Bowles ellen. A nagyon közül MvG, Gary Anderon, Adrien Lewis, Gerwyn Price, Dave Chisnall, Ian White és Daryl Gurney tudott a harmadik körbe bemenni.

Harmadik forduló:

A legjobb tizenhatba jutásért hozott a sorsolás komoly rangadókat. Adrien Lewis és Gerwyn Price jó meccset játszott, a végén Jackpot örülhetett (6-4). Ian White a múlt heti remek formája tovább tartott, ennek most Kyle Anderson nem örült. Gary Anderson kemény ellenfelet kapott Cristo Reyes személyében, de megoldotta és nyert 6-3-re. MvG kemény harcra kényszerült Wayne Jones ellen, de ha nehezen is de hozta a kötelezőt (6-4). Daryl Gurneynek már nem sikerült ilyen jól a forduló, neki Mike De Decker volt a végállomás. Robert Thornton hosszú idő után némi sikerélményt élhetett át, mivel megverte John Bowlest. Robbie Green újabb jó nevű ellenfelet búcsúztatott, nevezetesen Justin Pipe-ot verte. Chizzy is sikerrel vette az akadályt amit Darren Webster jelentett így bejutott a legjobb tizenhat közé. Az ifjú tehetség Ted Evetts újra letette névjegyét egy 6-4-es sikerrel James Richardson ellen.

Negyedik forduló:

Nagyon komoly rangadóra került sor, hiszen Michael van Gerwen összecsapott Gary Andersonnal. Jó kis meccs volt, ahol a világelső szoros csatában győzött 6-4-re. Dave Chisnall és Ian White szintén nagyot harcoltak, egy leges sikerével Chizzy ment be a legjobb nyolc közé. Jackpot 6-3-re verte meg Jonny Claytont, Jan Dekker pedig nemes egyszerűséggel kiütötte Joe Murnant (6-1). Mike de Decker sem sokat cécózott 6-2-re lépte le Richie Edhouset. Robbie Green is folytatta menetelését ezúttal áldozata Richie Corner volt. "The Thorn" újabb sikert könyvelhetett el, Andrew Gilding nagy bánatára. Jonathan Worsley pedig hatalmas bravúrt ért el miután 6-1-re kiütötte Evetts-et, és bement a legjobb nyolc közé, karrierje során először.


Egy kis statisztika a van Gerwen - Anderson meccsről:


mvgga.jpg
Negyeddöntők:

MvG úgy látszik ma remek meccseket játszik ha rangadóról van szó. Most éppen Lewissal akadtak össze és parádés ütközetet celebráltak. Jackpot most elkerülte a nullázást, de győznie nem sikerült, a vége 6-5 a holland javára. Kiváló ütközet volt, lazán 100-as átlag fölé jutottak az urak.


mvgal.jpg
Mike de Decker tündérmeséje befejeződött, köszönhetően Robert Thorntonnak. Hosszú idő után jutott elődöntőbe a méregzsák skót egy versenyen, hátha ettől visszatalál a helyes útra. Viszont de Decker előtt is kalapot emelhetünk. A kalapunkat nem pihentethetjük, hiszen Jan Dekker komoly sikert ért el, nevezetesen 6-5-re megverte Dave Chisnallt. Ezzel pedig először jutott legjobb négy közé Players Championship versenyen. Robbie Green majdnem napra pontosan egy év elteltével jutott újra legjobb négy közé PDC tornán, ezt pedig sima 6-1-es sikerének köszönheti Jonathan Worsley ellen. A walesi játékos (aki civilben hentes) is megérdemli a tapsot, remek versenyt tudhat maga mögött.

Elődöntők:

Michael van Gerwen - Jan Dekker 6:0

Tükörsima győzelem. Erődemonstráció. Kiütés. És még lehetne sorolni. Dekker elfáradt a nap végére, érdemi ellenállást nem tudott kifejteni, az újfent 100-as átlag felett teljesítő MvG ellen.


mvgd.jpg
Robert Thornton - Robbie Green 6:3

Az első elődöntőnél szorosabb volt ez a csata, mondjuk ez nem volt nagy mutatvány. Igaz nagyon szorosnak ezt sem lehet nevezni, The Thorn összeszedettebb volt, pontosabban célzott így rengeteg eltelt idő óta újra döntőt játszott. Green viszont így is csak dicséretet érdemel, szép eredmény az elődöntő is.

Döntő:

Michael van Gerwen - Robert Thornton 6:2

Ezt sem bízta a véletlenre a világelső. Annyira nem, hogy MvG egy 9 nyilast is dobott, 144-es befejezéssel. Tökéletes játék volt, és megkoronázta egész napos teljesítményét. Nem mellesleg ez volt a holland klasszis ötvenedik Pro Tour győzelme. Thorn pedig végre újra mutatott valamit tudásából és most ahogy az alábbi fotón látható a vereségtől sem kapott ideg rohamot.


18209163_1292301020853707_5539288047928176208_o.png

c-mdyxuxcaavupx.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3612467387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása