9 Nyíl

A 6-0 és ami mögötte van

2017. május 08. 14:00 - Dart Major

Van egy egészen kiváló statisztikákkal foglalkozó oldal a twitteren és az instagrammon. Pontosabban szólva toronymagasan a legjobb darts statisztikával foglalkozó site rejtőzik a @theredbit180 nick alatt. Részletes, pontos, jól áttekinthető, szóval nagy segítség a német darts rajongók munkája. Az Ő segítségükkel most kicsit megnézzük, hogyan is tudott Snakebite kiütéssel felülkerekedni MvG-n a tegnapi napon. A nullázás eddig csak hétszer szerepelt a holland kiválóság életében, legalábbis akkor amikor Ő állt a vesztes oldalon. Snakebite pedig idén ugye már harmadszor nyert ET versenyt, ez pedig háromszor annyi mint eddigi karrierje során összesen. Most megnézzük, hogy a számok nyelvén hogyan is nézett ki a tegnapi döntő.

wvg1.jpg

Ez a táblázat megmutatja az egyes legek átlagait. Wright az első leget brutális 136,64-es átlaggal hozta ami egész parádés. Az átlagokat nézve elmondhatjuk, hogy 3-3 leget nyertek mind a ketten ebben a műfajban, igaz ez nem nagyon vigasztalhatja a hollandot.

wvg2.jpg
A második táblázat pedig kielemzi az elsőt, vagyis megmutatja, hogyan érték el az egyes legek átlagait az urak. MvG öt darab 180-as dobása jól néz ki, viszont a kiszálló mutatói borzalmasak. Wright csak egyszer dobott maximumot viszont gyilkos volt a duplákon.

wvg3.jpg
Ez pedig egy összesítő táblázat, ami egyszerűsítve mutatja meg a tegnapi nap történéseit. Wright 5 pontot vert átlagban a hollandra, ami nem szokványos dolog MvG életében. A 75% szemben a 0-val pedig olyan amire nehéz mit mondani. 

wvg4.jpg
Eldobott nyilak száma a győztes legekben. Értelemszerűen csak Snakebite neve mellett láthatunk számokat, amik között akadnak igen szemrevalóak és picit gyengébbek is. 11 és 12 nyilas játék az bravúros. A két 14 nyilas is szép, hozta a PDC szinten kötelező öt körös játékokat. A 17 és 18 nyilasok Wright szintjén nem kiemelkedőek, sőt jónak sem igazán nevezhetőek, de a holland formán kívüliségét mutatja, hogy így is be tudta húzni a skót játékos a legeket.

+ 1 statisztika a European Tour eddig lejátszott legjeiről:


et_zaras.jpg
Láthatjuk, hogy ez a tabellát is Peter Wright vezeti, 158 legből 105-öt megnyert, ami egészen parádés. Az eddig eltelt négy hónap után elmondhatjuk: 2017 a "Kígyómarás" éve. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9712489823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása