9 Nyíl

Világbajnoki produkció Beatontól, pihenő üzemmódban a többiek

2017. május 13. 00:30 - Dart Major

PDC European Tour 5. - Gibraltar Darts Trophy - első nap (összefoglaló)

Útjára indult az idei év ötödik állomása a European Touron, és mint mindig most is akadtak meglepetések és papírforma győzelmek is. Gondolom ezen nem lepődött meg igazán senki, és azon se, hogy újra egy élvezetes és helyenként izgalmas napot láthattunk a monitor előtt.

10d30f58-977f-46ae-a262-5618e28fbb84_2017-gibraltar-darts-trophy-logo_full.jpg

Jeffrey de Zwaan - Alan Tabern: 4-6

Rögtön egy meglepetéssel indult el a nap. Alan Tabern 30 évvel idősebb mint ellenfele, ergo jóval tapasztaltabb is, viszont a ranglistán elég szépen le van maradva az ifjú holland titán mögött. Most azonban a tapasztalat eldöntötte a meccset. 2-1-es hátrányból állt fel a liverpooli illetőségű játékos ami után koncentráltan játszva három öt körös játékkal fordított 4-3-ra. de Zwaan még ki tudott egyenlíteni de utána a kilencedik legben a tömeg elmaradt, a tizedikben pedig kiszállni nem tudott és ezeket a hibákat kihasználta Tabern. Az angol játékos majd hat pontot vert rá átlagban holland ellenfelére, és bár Jeffrey jobban dobta a duplát ez nem segített rajta. Alan Tabern ellenfele holnap Mensur Suljovic lesz.


dzt.jpg

Johnny Clayton - Justin Pipe: 6-5

Ha egy mérkőzésen egyik játékos átlaga sem éri el a 88 pontot és kiszállózásuk a 30%-tól is elmarad akkor meg lehetne jegyezni azt, hogy egyikük sem igazán érdemelt továbbjutást. Valakinek azonban tovább kellett mennie és ez most a walesi Clayton lett. Clayton 3-3 után meg tudott lépni 5-3-ra, bár ehhez nagyon kellett, hogy Pipe elrontson egy könnyű kiszállót az elején ne lépjen el 2-0-ra, mert akkor másként alakult volna a meccs. Viszont a derék Justin még ki tudott egyenlíteni egy kisebb Clayton rövidzárlatnak, és egy kiváló 15 nyilas játéknak köszönhetően. A meccs is meglehetett volna az angolnak, de 36 pontra elszórt hat nyilat és ezt a walesi nem hagyta kihasználatlanul. Kicsit erősen fogalmazva: Pipe 17%-os kiszállózásával megverte saját magát, Clayton pedig készülhet Chizzy ellen.


cp.jpg

Richie Corner - Darren Webster: 5-6

Na ez már hasonlított egy PDC-s darts meccshez. Remekül indult a meccs, az első négy leg öt kör alatt dőlt el. Egy-egy breakkel indult a meccs, ami után kicsit helyreállt a rend és mindenki hozta a saját játékát 4-4-ig. Érdemes megjegyezni a hatodik leget, amiben Corner 116 pontról szállt ki (és ez is 15 nyilas volt). A kilencedik legben Webster besült a kiszállónál így Corner elvitte a leget hátsó pályáról és így karnyújtásnyira került a győzelemhez. Wesbter viszont begyújtotta a rakétákat, hátsó pályáról bevitt egy 15 nyilast, majd a saját kezdés előnyét is ki tudta használni, így pedig bejutott a legjobb 32 közé. Nagyot küzdött a világbajnokság alatt kis hazánkban is sokak által megkedvelt "Demolition Man", így ő lesz majd Daryl Gurney ellenfele a holnapi napon.


cw_1.jpg

Matthew Dennant - James Richardson: 1-6

Nem nagyon tudom más hasonlattal érzékeltetni a történteket: olyan volt ez mintha Dennantre rászakadtak volna Gibraltár sziklái. Semmi az ég világon nem működött nála, az első két legben hat kört is eldobott tripla nélkül, amikor meg magára talált volna akkor Richardson 15 nyílból befejezte a meccset. A szépítés a negyedik legben összejött neki, de ezután megint teljes homály érkezett. Hat rontott nyíl kiszállóra az egyik legben, majd hat nyíl tripla nélkül a következőben. Inkább hagyjuk is. Richardson győzelme abszolút megérdemelt, noha Ő sem játszott lehengerlően. A következő körben viszont muszáj lesz neki javulni, mert Cristo Reyes érkezik...


dr.jpg

Justin Broton - Matt Clark: 3-6

Még egy meccs ahol tulajdonképpen csak egy valaki volt színpadon. A hazai versenyző Justin Broton elkövette azt a bravúrt, hogy 80 pontos átlag alatt zárt de így is nyert három leget. Ez viszont nem dicséri Matt Clarkot, bár isten igazából neki nem volt miért izgulnia. 1-1-ig még szoros volt a meccs, aztán viszont 3-1-re ellépett az angol, és az előnyt nemcsak megtartotta de a hetedik legre még növelni is tudta. Ami dicsérhető a meccsen, az Broton 40% feletti kiszállózása, illetve Clark három öt körös legje. Egyébként pedig felejthető meccs volt. Alan Norris helyében nem izgulnék a holnap miatt.


bc_1.jpg

Martin Schindler - Callan Rydz: 6-4

A délutáni nap legérdekesebb meccsét két fiatal játékos hozta össze. Az abszolút újonc Rydz és nála kicsit rutinosabb Schindler jó kis partit hozott össze. Elég lagymatag tempóban indult a meccs, az első három leg maximum szunyókálásra volt jó, de negyedikben a német összehozott egy 11 nyilas leget és ezzel a meccs első breakjét produkálta és meglépett 3-1-re. Na innentől kezdve viszont beindult a break háború. Három szép öt körös leget produkáltak a felek egymás után és ez jót tett a meccsnek. Egészen 5-4-ig folytatták a breakelgetést (amihez ugye kell az ellenfél hibája is), majd a sorozat megszakadt. Pedig Rydz előtt volt sansz az egyenlítésre, de 24 ponthoz három nyíl is kevés volt neki, így pedig a győzelem Schindler kezében landolt, aki készülhet Benito van de Pas ellen.


sr.jpg

Magnus Caris - Dyson Parody: 6-1

Azok akikben élénken él Parody tavalyi mutatványa azok most fellélegezhetnek. Ugyanis a gibraltáriak első számú versenyzője derekasan leszerepelt és ezáltal ki is esett. Pedig hátsó pályáról övé lett az első leg de aztán... mondjuk úgy, hogy szétesett. Sem tömegben, sem pedig kiszállózásban nem tudta felvenni a svéd ritmusát. Pedig Caris sem játszott taylori magasságokban. Két igazán szép dolgot azért produkált a derék viking. Nevezetesen a harmadik leget 12 nyílból abszolválta, az ötödiket pedig 115-ről kiszállva oldotta meg. Sima győzelme azt jelenti, hogy ő lesz Jelle Klaasen ellenfele holnap.

ca-par.jpg
Paul Nicholson - Chris Quantock: 5-6

Ritka tanulságos mérkőzés volt, amely szépen megmutatta mekkora előny az első pálya. Chris Quantock győzelmének egyik kulcsa ugyanis ez volt. Sokkal jobban megnyomta a kezdéseit, breakelni igazából sansza nem volt, talán csak egyszer amikor is 70 ponton állt meg. A másik kulcs pedig maga az ellenfél volt. Nicholson előtt volt lehetőség leget csenni hátulról, az ötödikben például egy nyíl hiányzott a bravúros 148-as kiszállóhoz, a hetedikben pedig két nyila is volt D16-ra. A döntő legben aztán 86-ra majd 25-re is volt 3-3 nyila, de mindet el is szúrta. Az egyik tanulság: figyelj a saját kezdésedre! A másik: ha hátsó pályáról indulsz nem lesz elég 29%-os kiszállózás.

nic-qua.jpg

Mario Robbe - Rob Cross: 0-6

Az esti szakaszt Mario Robbe és Rob Cross nyitotta. Ha Robbe neve nem mond semmit, hát nem véletlen, ugyanis idén csatlakozott a PDC-hez és ez az első European Tour szereplése. A meccset meglepetésre a holland kezdte jobban, de nem tudott kiszállni, így Cross lebrékelte azonnal, aztán a második leget egy 180-140-nel kezdte, ez már az a Cross, akit megismertünk, gond nélkül hozta is a partit, 2-0. A harmadik legben Robbe ismét elrontott négy nyilat a kiszállóra, ami nem fér bele. Cross a negyedik leget ismét ellenállhatatlan játékkal nyerte meg, míg az ötödikben egy 81-es kiszálló kellett a sikerhez, ugyanis Robbe már 24 ponton állt. A hatodik leg bizonyult az utolsónak, Cross egy 14 nyilassal zárta le a mérkőzést, sima 6-0 egy összességében nagyon gyenge mérkőzésen.

cross.png

Rene Eidams - John Henderson: 4-6

Egy jobb és izgalmasabb mérkőzést vártunk a Rene Eidams – John Henderson meccstől, de a kezdés nagyon nem ezt mutatta. Henderson egy 8 körös játékkal nyitott, majd Eidams egy 56-os kiszállóval egyenlített, majd a harmadik legben el is vette Henderson kezdését, aki a bull-t rontotta el a győzelemért. A negyedik legben megerősíthette volna előnyét a német, ehelyett esélyt adott a skótnak, ugyanis nagyon gyengén dobott. Henderson pedig köszönte szépen és egalizált. „Csak a brék”, ahogy mondani szoktuk, egy 71-es kiszállóval ismét brékelőnybe került Eidams, de ezúttal sem örülhetett sokáig, mivel Hendo egy maximum, 170-es kiszállóval ismét egyenlített. Ez meg is zavarta a németet, gyengén kezdett, Henderson pedig lendületből hozta a kezdését, majd rápakolt még egy lapáttal és egy 12 nyilassal már 5-3-ra növelte előnyét. Eidams agya is elborult és egy hátsó pályás 12 nyilassal szépített, de az utolsó legre elfáradtak mind a ketten, végül a Hegylakó dobta meg a végső duplát és nyert 6-4-re.

hendo.png

Ritchie Edhouse - Krzysztof Ratajski: 3-6

Jött Ritchie Edhouse és a magyarverő Krzysztof Ratajski. Kétesélyes mérkőzés, amit Edhouse kezdett erősebben, azonnal egy 180-nal nyitott és egy kitűnő 14 nyilassal hozta is kezdését. A második legben már a lengyel volt a jobb, minden probléma nélkül hozta kezdését, majd vette el ellenfele játékát egy 74-es kiszállóval. Jött egy kifejezetten gyenge leg és egy brékvisszavétel, 2-2. A brékek folytatódtak, mintha már láttam volna ezt a forgatókönyvet.. egy 15 nyilassal ismét Ratajski került előnybe, amit ezúttal már nem is engedett ki a kezéből és 4-2-re módosította az állást. A hetedik legben Edhouse ismét előkapta jobbik énjét és 12 nyíl után 36 ponton találta magát. Ratajski ekkor még bevert egy 180-at, hogy rátegye a nyomást, de az angolt ez nem érdekelte és elsőre bökte a D18-at. Ratajski elkapta a fonalat és a következő leget 97-174-140 sorozattal kezdte, majd a 90-et három nyíllal megoldotta, így már 5-3. A lengyel nem kívánt nagyon sokat lassítani és egy 6 körös játékkal 6-3-ra nyerte a meccset az este első 90 feletti átlagát produkálva.
Ha így folytatja, jó esélye van a Pro Tour ranglistáról kijutni a vb-re, ugyanis már csak 3.000 fonttal van Meulenkamp mögött, aki könnyen meglehet, ha továbbra is veri a magyarokat.  

ratajski.png

Steve Beaton - Mike de Decker: 6-4

Egy újabb világbajnok a színpadon, Steve Beaton játszik Mike de Deckerrel. Beaton nagyon stabilan, három százassal nyitotta a találkozót, de ez kevés volt a brékhez, ugyanis Decker egy 85-ös kiszállóval megszerezte a vezetést. A második legben már megmutatta magát Beaton, két 140 és egy 97-es kiszálló, 1-1. A harmadik legben mindketten hibáztak a duplán, végül Decker szállt ki. Beaton nagyon koncentrál a saját kezdéseire ezúttal egy 12 nyilast vert be 124-ről kiszállva. Az ötödik legben sem született meg az első brék, de majdnem született egy újabb 100 feletti Decker révén, kár, hogy a D16 kimaradt. A következő leg azonban már meghozta a bréket, Decker két 180-at dobott egymás után, végül Beaton hibáit kihasználva befejezte a partit, 4-2-re alakítva az állást. A Bronz Adonisz ettől vérszemet kapott és egy 180-nal megspékelt 13 nyilassal visszavette a bréket. A saját kezdését is ellenállhatatlanul hozta, egy újabb 180-at beverve, és ha egy üzlet beindul, akkor az beindul.. Ismét egy 13 nyilas, benne egy 180, végül az utolsó legben egy 16 nyilas, benne egy 180...6-4-gyel zárják a találkozót. Na hát tud ő ilyet is, kérem szépen, és végre egy kiemelkedő teljesítmény! Whitlock felkötheti a gatyeszt...

beaton.png

James Wilson - Dylan Duo: 6-1

James Wilson következett egy újabb helyi játékos, Dylan Duo ellen és nem mondhatni, hogy remekül kezdett, de így is simán nyerte az első két leget, Duonak lövése nem volt a játékhoz, szót sem érdemel igazából. A harmadik legben végre felvette a fonalat és rádobhatott a 13 nyilasra. Ez ugyan nem jött össze, de a következő körben már sikerült kiszállni, 2-1. A következő legben még volt két jó köre, aztán totálisan szétesett, így Wilson könnyedén brékelt ismét. A kezdését ezúttal nagyon megnyomta Wilson, így hiába dobott egy 180-at Duo, nem volt esélye, Wilson egy 64-es kiszállóval 4-1-re húzott el.  A következő legben egymás utáni két 180-nal tette le magát 100-ra, aztán a két duplás kiszálló nem sikerült, de a leg megnyerése nem forgott veszélyben így sem. Wilsonnak megmaradt a lendülete és egy 13 nyilassal lezárta a mérkőzést. Duo az utolsó legben is nagyon gyengén kezdett, de egy 180-nal zárta a Wilson elleni mérkőzését. 6-1 a vége.

wilson.png

Christian Kist - Ronny Huybrechts: 6-4

Következő mérkőzésünket Christian Kist és Ronny Huybrechts játssza. Az urak bekezdtek rendesen és Kist hozta a kezdését egy 15 nyilassal. A második leg már picit gyengébb sikeredett, mindkettejüknek megvolt a lehetőség a kiszállóra, de végül Ronnynak jött össze. A harmadik legben már megjött az első 180 Kist révén, majd rögtön jött a válasz Huybrechtstől, amivel megteremtette magának az esélyt a brékre, de Kist egy gyönyörű 117-es kiszállóval mentett, majd a következő legben már összejött a brék egy 110-es kiszállónak köszönhetően, 3-1. Világbajnoki formában a korábbi világbajnok. Az ötödik leget Kist elszotyizta egy kicsit, így Huybrechts minden probléma nélkül visszavette a bréket, hogy aztán a következő legben elrontson hat nyilat az egyenlítésért. 4-2. A hetedik leg nagyon lassan csordogált, Huybrechts ismét visszavette a bréket egy 21 nyilassal, majd a következő leget egy 180-nal kezdte. Kist folytatta a csordogálást, így nem volt kérdés az egyenlítés, 4-4! A holland megérezte a veszélyt és a következő partiban három kör után már 86 ponton állt, és meg is nyerte, 5-4. A tizedik legben ismét Kist volt a jobb és az elvesztegetett egyenlítési lehetőséget megbüntette és egy D12-vel lezárta a meccset.

kist.png

Manuel Vilerio - Darren Johnson: 1-6

Két meccs maradt az estéből, egy újabb hazai játékos, Manuel Vilerio csapott össze Darren Johnsonnal. A nagyon fura dobóstílussal rendelkező gibraltári kezdte el a játékot és hozhatta is volna a kezdését, de három nyilat rontott D20-ra, így brékelni tudott Johnson, aztán egy Beatonra emlékeztető leget mutatott. Egy 15 nyilas, benne egy 180, a végén egy 94-es kiszállóval. Kezd déjá vu-m lenni, egy 13 nyilas egy 180-nal, már 3-0. Vilerioról fölösleges beszélni, köze nincs a meccshez. A negyedik leg sem hoz változást, 13 nyilas egy 180-nal, elképesztő! Az ötödik legben meglepő módon nem született maximum, de ezt is hozhatta volna Johnson, azonban a kihagyott duplákat megbüntette az öreg Manuel, egy 98-as kiszállóval megvan a becsületleg, 4-1. Az utolsó két legre Vilerio ismét elveszítette a fonalat, Johnson pedig játszi könnyedséggel nyerte meg ezt a mérkőzést 6-1 arányban.

johnson.png

Dimitri van den Bergh - Anthony Lopez: 6-2

Végül, de nem utolsó sorban jött a Dimitri van den Bergh – Anthony Lopez találkozó, amit a vártnak megfelelően a belga kezdett jobban, de az első 180 így is Lopezé lett, bár igazából a hajára kenhette, mert a következő körben Dimitri kiszállt 68-ról, meglepő módon a T12-D16 utat választott, kevesen használják ezt a lehetőséget a T20-D4 ellenében. A második leget ellassúzták, a belga csak a hetedik körben tudta befejezni, aztán a harmadik legre összeszedte magát és egy 16 nyilassal 3-0-ra húzott el. A negyedik leget azonban hiába kezdte egy 180-nal, Lopeznek ott volt az első pálya előnye, amit szépen kihasználva szépített. A következő legben brutálisan tolta a fiatal belga, 140-180-105 és végül egy 76-os kiszálló. A hatodik legben Lopez újabb 180-at dobott, és vdBergh hibáinak köszönhetően ismét hozta kezdését. Jött a hetedik leg és egy 84-es kiszálló, ez már a klasszikus verzióban, ezzel 5-2 már és a nyolcadik leg meghozta a meccs végét, ugyanis Lopez nem tudott megújulni, így egy elég könnyű győzelmet aratott az ifjú "Álomgyáros".

vdbergh.png

Összességében egy egész gyenge napot zártunk, de ez köszönhető a gibraltári játékosoknak, akik nem tudnak felnőni a feladathoz. Ezt a szintet a magyarok is tudják, sőt...

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7512501019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása