9 Nyíl

Cross csillaga fényesen ragyog, újabb tornagyőzelmet aratott

2017. május 21. 19:11 - Viking958

Players Championship 12. (összefoglaló)

Egy remek szombat után egy remek vasárnapot vártunk, és az is lett. Rob Cross parádézott, 110 feletti átlagot is hozott nekünk, végül a döntőben Ian White-ot legyőzve gyűjtötte be a győztesnek járó pénzdíjat!

pdc_players_championship_1.png

A versenyt ezúttal csak 124 játékos kezdte meg néhány visszalépés nyomán (köztük volt Paul Nicholson, akinek kiújult a vállfájdalma), így Wright, Suljovic, Whitlock és van de Pas játék nélkül jutott a második körbe. A többi kiemelt viszont megküzdött szépen, kiesett nagyon korán például Steve Beaton, Cristo Reyes és Kyle Anderson is, akinek kiesése azt jelenti, hogy nincs már olyan játékos a mezőnyben, aki minden versenyen nyert pénzt. Több söprés is volt az elején, Alan Norris összekapta magát és 6-0-ra verte Simon Prestont, Michael Smith Martin Schindlert küldte haza és a villámkezű holland, Vincent van der Voort sem kímélte ellenfelét, Stephen Buntingot verte 6-0-ra. A közvetített mérkőzéseket Daryl Gurney kezdte James Richardson ellen és egy 103-as átlaggal 6-2-re nyert, folytatva tegnapi remeklését. John Part visszatért a mezőnybe, de nem tudott mérkőzést nyerni, Ross Twell gyűrte le a 3-szoros világbajnokot 6-4 arányban. A szintén 'újonc' Richie Burnett jobban kezdett, a bajuszáról ismert Alan Tabernt verte meg. Andrew Gilding folytatja elképesztő mélyrepülését, a 2017-es ranglistán mindössze 60. helyen álló Goldfinger ismét első körös vereséget szenvedett, amivel lassan már a világbajnoki részvétele is veszélybe kerül. Szintén nagyon mély gödörben van Brendan Dolan, de ő ezúttal túljutott ellenfelén, Matt Clarkon, ahogyan Wes Newton is is végre nyert egy meccset. 

dawmmrixkaeqsxa.jpg

A második kör papírforma szerint kezdődött, a 4 játék nélkül továbbjutott sikerrel vette az akadályt, Wright lesimázta Dolant, így a History Maker feltámadása hamar elhalt. Az öreg Zoki, azaz Lerchbacher is bejutott a legjobb 32-be, könnyedén verte 6-1-re Hendrikset. Joe Cullen Snakebitehoz hasonlóan söpört egyet, Darron Brown volt az áldozat. A 64. hely környékén egész évben az a kérdés, hogy ki az aki bennmarad és ki az, aki elveszíti a Tour Cardot. Hamilton és O'Connor is bemasírozott a 32 közé, ezzel mindketten a ranglista 64-be jutottak és Ted Evettset ütötték ki, aki jelen állás szerint év végén búcsúzik a mezőnytől. De persze még semmi sem dőlt el, hosszú a szezon és csak néhány száz font a különbség. Rob Cross eredményeit már felesleges nagy durranásként kezelni, őt már mindenki a nagyokkal egy lapon kezdi emlegetni, a korábbi vb elődöntős Chris Mason szerint hamarosan top20-as játékos lehet belőle, én a top 10-be várom őt jövő év végére. Ezúttal is bejutott a 32-be, Tony Newellt győzte le nagyon simán 6-1-re. A forduló nagy meglepetése Adrian Lewis kiesése, akit Micky Mansell vert meg nagyon komolyan, 6-1 arányban. Wes Newton, Devon Petersen és Richie Burnett menetelése sem tartott sokáig, mindhárman búcsúztak.

top33-64_4.png

A harmadik kör szépen kezdődött, Dave Chisnall örvendeztett meg minket egy gyönyörű kilencnyilassal a Darren Webster elleni játéka során, amit végül 6-3-ra elbukott. Benito van de Pasnak is eddig tartott a verseny, Jonny Clayton remek formában van és a hétvége után életében először top 50-es játékos lesz a walesi. 
Wright eddig nem ütközött komoly ellenállásba, egy 6-0 után most egy 6-2 következett, ezúttal Andy Hamiltont verte el. Suljovic is folytatta a lépdelést, a spanyol Alcinast verte meg 6-3-ra. Rob Cross útjába ezúttal James Wade próbált beállni, de a kopasz fiatalember félrelökte a Gépet (6-2) és ismét bemasírozott a 16 közé. Justin Pipe is érezte, hogy kicsit oda kell pakoljon, ennek megfelelően megverte 6-1-re a múlt heti ET győztes Michael Smith-t. Kim Huybrechts nem jutott tovább ilyen könnyen, Peter Jacques ellen oda kellett tegye magát, végül 6-5-re legyűrte az angolt. Joe Cullen hasonlóan járt, szintén döntő legben birkózta le a korábbi világbajnok Christian Kistet. Az észak-ír Mansell úgy gondolta, hogy neki nem volt elég Lewis skalpja, Lerchbacheré is kellett neki, így másfél hónap után ismét a legjobb 16 között van. 

chizzy_2.jpg

A nyolcaddöntőbe ezúttal csak hat top 16-os játékos jutott be, azonban találkozhattunk négy 64-en kívülivel. A négyből ketten nagyon gyorsan búcsúztak, Keegan Brown és Steve Lennon nem tudott mit kezdeni a W-osztaggal, azaz Wrighttal és Whitlockkal. Mensur Suljovic és Rob Cross zseniális meccset játszottak egymással, mindketten 100 feletti átlaggal zártak, végül Cross 2-4-es hátrányból fordítva 6-4-re győzte le az osztrákot. A másik közvetített mérkőzés is izgalmasra sikeredett, Gurney 4 meccsnyilat is elhibázott, így kapott ki Darren Webstertől 6-5-re. Kim Huybrechts és Ian White meccse is küzdelmesre sikeredett, mindketten döntő legben jutottak tovább, míg James Wilson könnyedén, 6-1-re nyert.

daw7k0pxyaaoogr.jpg

Ma is elődöntőbe került Rob Cross, miután Darren Webstert 6-1 arányban elkente, így a hétvégén kétszer is elődöntőzhet Cross. Ezúttal majd Kim Huybrechts lesz az ellenfele, aki Simon Whitlock ellen nyert 6-3 arányban és ezzel április eleje után újra elődöntőzhet a belga. Akkor bejutott a döntőbe, most nem lesz könnyű dolga.
A másik ágon először James Wilson jutott be a 4 közé, Jonny Clayton-on keresztül vezetett az útja. A walesi azonban így is büszke lehet, az utolsó 3 PC-t a negyeddöntőben zárta. Wilson ellenfele pedig Ian White lesz, aki egy remek csatában verte meg Wrightot 6-3-ra, kár, hogy a stream lehalt a meccs közepén, így az akkori átlagot mutatjuk meg nektek. 

daxhmdgw0aayk7q.jpg

Cross elképesztő, sajnos ismét lehalt a stream a meccs közepén, de 3-0-nál még 115-ös átlagon állt, végül 6-1-re győzte le a belga Kim Huybrechtset. A 16 között még 4-2-es hátrányba volt, azóta 16 leget nyert és mindössze 1-et bukott. Ellenfele a James Wilsont 6-3-ra elkalapáló Ian White lesz. 

daxpkuqw0aq224y.jpg

A döntőben tehát Ian White és Rob Cross, a meccs esélyese nálam egyértelműen Cross, aki második PC döntőjében szerepel. Ha nyer, akkor a PC ranglista harmadik helyére ugrik fel.
A meccs első legjében Cross azonnal lebrékelte a Gyémántot, viszont White visszavette ezt. Majdnem kiszállt 121-ről, éppen csak belül dobta a D14-et, de a következő körben már nem kegyelmezett.  A harmadik legben mindkettejüknek megvolt az esélye, végül White hozta kezdését. A következő leget Cross irányította két 180-at bedobva és végül egy 14 nyilassal egyenlített. Az ötödik legben is Cross volt a jobb, de White ezúttal nem hibázta el a D14-et a 121 végén és megnyerte a leget. Cross folytatta a jó játékot és hozta a saját legjét, de White következő kezdésével nem tudott mit kezdeni. Ian egy 180-nal kezdett, végül egy 122-es bullossal fejezte be. 4-3-as White előnynél Cross egy 140-180 párossal nyitott és a 12. nyilat már duplára dobta, végül kellett egy 13. is, de ez így is 4-4. A kilencedik legben csak eggyel kellett több nyilat eldobnia White-nak, hogy hozza újabb kezdését, 5-4, közel a győzelem. Cross ezúttal a meccsben maradásért kezdett és úgy tűnt, hogy vége lehet mindennek, mikor White becélozta a bullt, de végül nagyon messze dobta a tábla közepétől, Cross pedig kiszúrta a 76-ot, így jöhetett a döntő leg! White irányított, hamarabb leért kiszállóra és újabb 4 meccsnyilat rontott el, Cross pedig az elsővel célt ért, így Rob Cross bezsebelte második PDC tornagyőzelmét és az ezzel járó 10.000 fontot.

 
daxz7xlxcaagbpi.jpg

Végül jöjjön a Players Championship ranglista állása, tíz versennyel a vége előtt: 

pro_tour_3.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1712529355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása