9 Nyíl

Ihász Vera a női elit ellen is képes helyt állni...

2017. május 22. 18:05 - adam_f

WDF/BDO Winmau Polish Open Weekend (összefoglaló)

Ezen a hétvégén zajlott le a már szokásosnak mondható Winmau Polish Open, melynek szombati és vasárnapi versenyén is újfent magyaroknak szurkolhattunk. S nekünk mi sem volt természetesebb, mint hogy nyomon kövessük a Győri DC két játékosának, Ihász Veronikának és Rucska Józsefnek a szereplését.

po2016.png

Ihász Vera szombaton a 8-as csoportból jutva ki a 32 közé először egy dán hölgyet búcsúztatott 3-1 arányban, majd a tizenhat között egy hazai versenyzőt ejtett ki a további küzdelmekből. A negyeddöntőben a német Stefanie Rennoch sem tudott neki megálljt parancsolni (4-2-vel abszolválta a találkozót), így az elődöntőben (mint tavaly) ismét a holland Aileen de Graaf várt rá. Vera 3-3-ig nagyon jól tartotta magát, ám a hetedik játékban a holland hölgy jobban koncentrált, így Vera sajnos 4-3-al újra alulmaradt. A holland versenyző végül a döntőben a lengyel Karolina Podgórska ellen is nyerni tudott, így ő húzta be a szombati női egyénit. A lengyelek női döntőse az elődöntőben a dán Gitte Bankét verte, így került be a fináléba. Bár mi jobban örültünk volna, ha magyar győztest ünnepelhetünk, de azt hiszem, hogy ez a bronzérem felér számunkra egy sikerrel, mivel Vera újra megmutatta, hogy képes a női elittel is (amelynek már ő is a tagja) sikerrel felvenni a versenyt. Gratulálunk!!!

polishopen1.jpg

A Polish Open érmesei: Ihász Veronika (Magyarország, 3.), Aileen de Graaf (Hollandia, 1.) és Karolina Podgórska (Lengyelország, 2.)

Rucska József sajnos nem volt ennyire szerencsés szombaton. A 46-os csoportba sorolt magyar játékos sajnos már a 128 között elköszönt a versenytől, amelyet végül a lengyelek első számúvá avanzsált játékosa, Krzysztof Ratajszki nyert meg, a döntőben az északír Kyle McKinstry-t legyőzve 6-4 arányban, ezzel tartva otthon a Polish Open trófeáját.

ratajski.jpg

Krzysztof Ratajszki-nak nagyon jól megy ez az év. A PDC-ben is pallérozódó játékos ezúttal itthon tartotta a Polish Open trófeáját

Az ifjúságiak versenyén a lányoknál orosz győztest avattak Kszenija Klosek személyében, aki a cseh Anna Votavovát győzte le 4-1-re. A fiúknál a holland Marvin Van Velzen nyerte a küzdelmet, a döntőben 4-2-re legyőzve honfitársát, Gijsbert Van Malsen-t. A párosok pénteki versenyében is lengyel siker született - legalábbis a nőknél. A döntőben a Karolina Podgórska-Malgorzata Markowska kettős diadalmaskodott a német Rennoch-Wilkomm duó ellenében, míg a férfiaknál a luxemburgi Tom Burquel-Tom Becker páros győzött a Clifford-McKinstry kettős ellen.

Vasárnap is tábla elé léptek kedves magyarjaink, és ezen a napon is igyekeztek mindent megtenni, hogy az élbolyban végezzenek. Vera két németen is túljutott a kieséses szakaszban, ám a mesterhármas sajnos nem sikerült neki, ugyanis a negyeddöntőben a harmadik germán amazon, Stefanie Rennoch útját állta, és 4-2 arányban tett pontot Vera versenyének végére. Ettől függetlenül a győriek női dobója nagyon eredményes hétvégét zárt, aminek mi, magyarok nagyon örülünk, és szívből gratulálunk hozzá. Azt persze hozzá kell tenni, hogy ha Vera ilyen eredményesen szerepel a külföldi porondon, akkor minden esélye megvan arra, hogy akár a jövő évi világbajnokságon is láthassuk. Remélem, ez a teljesítmény néhány szponzor és támogató figyelmét felkelti, és Vera mögé állnak. Mi, a 9 nyíl természetesen ott vagyunk teljes mellszélességgel.

pmasters.jpg

A vasárnapi verseny női helyezettjei

A nők versenyét egyébként a dán Ramona Eriksen nyerte, a döntőben a német Rennoch-ot verve 5-4 arányban. A harmadik helyen a holland Aileen de Graaf és a német Anne Willkomm végzett.

eriksen.jpg

Ramona Eriksen, a Police Masters női győztese

A férfiak mezőnyében Rucska József is kijutott a csoportjából, és egészen a 32-ig menetelt, többek között egy belga és egy luxemburgi ellenfelet legyőzve (ráadásul legveszteség nélkül). A 32 között azonban az angol Daniel Day megakasztotta ezt a parádés menetelést, és 4-2-vel búcsúztatta Józsit. A dolog pikantériája, hogy a következő körben Daniel Day is elköszönt, a lengyel Ratajszki ellenében. A lengyel dobó ezután egészen a döntőig menetelt, ám ott végül a jobb napot kifogó James Hurrell 5-4 arányban legyőzte őt, így Ratajszki mérlege a hétvégén egy győzelem és egy második hely lett.

hurrel.jpg

A vasárnap ezúttal James Hurrell-nek kedvezett

Az ifjúságiaknál nem volt meglepetés, hiszen mind Kszenija Klosek, mind pedig Marvin Van Velzen duplázni tudott, így az orosz hölgy és a holland úriember egyaránt uralta az egész versenyhétvégét.

klosek.jpg

Kszenija Klosek... 

vanvelzen.jpg

...és Marvin Van Velzen is ura volt saját korcsoportjának ezen a hétvégén 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4112530127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása