9 Nyíl

Indul a World Series of Darts, amely Amerikát akarja meghódítani

2017. május 23. 10:54 - Denis Potvin

Szerdán Dubajban indul útjára a World Series of Darts 2017-es sorozata, amely azzal ad különleges élményt, hogy az eredetileg Ázsiára tervezett sorozat hosszú idő után eljut az Egyesült Államokba. A PDC régi hagyományait felelevenítve, a világ egyik legnagyobb piacát igyekszik megint bevonni a nemzetközi darts vérkeringésébe, hiszen az Egyesült Államokban korábban is rendeztek egy nagyszerű sorozatot. Éppen ezért a 2002 és 2009 között rendezett PDC Desert Classic élményeit igyekeznek újra felmelegíteni. Még az amerikai verseny előtt erről a sorozatról is olvashattok majd egy remek cikket.

michael-van-gerwen-unibet-world-series-of-darts-finals-champion-steve-welsh-pdc_1fausixmuqz8m18h16kry9vcid.jpg

Szóval május 24-25., azaz szerda és csütörtök és az Egyesült Emirátusok fővárosában a PDC Order of Merit nyolc legjobbja, azaz Michael van Gerwen, Gary Anderson, Peter Wright, James Wade, valamint Dave Chisnall, Phil Taylor, Raymond van Barneveld és Gerwyn Price (ez a kiemelés sorrendje is ) csap össze, szabad ég alatt, a Dubai Duty Free Tennis Stadium-ban.  Legutóbb van Gerwen és Anderson játszotta a döntőt és a skót nyert 11-9-re. Mivel ők az első kettő kiemeltek most is, így simán összejöhet a tavalyi döntő. Elevenítsük is fel azt a meccset, a végjáték miatt különösen.

Idén lényegesen magasabb pénzdíjakért dobálhatnak a sorozatban, amelyben nyilvánvalóan a sportág ázsiai és tengerentúli népszerűsítése az első cél, így lesznek olyan állomások, amelyeken a helyi indulók is összemérhetik erejüket a legjobbakkal. 

A sorozat július 7-én Sanghajba látogat, majd egy héttel később jön a US Masters Las Vegasban. A PDC Desert Classic versenyeit 2002 és 2009 között rendezték Las Vegasban, ahol Phil Taylor ötször is első tudott lenni. Most nyolc év után tehát visszatér a darts az Egyesült Államokba, hiszen valljuk be, az amerikai dartsélet azóta sem döngeti az élvonal kapuit, ám a szervezők remélik, hogy az új sorozat újabb lökést adhat.

Aztán augusztusban Új-Zélandra (Auckland), majd Ausztráliába (Sydney, Perth), végül Japánba (Tokió) látogat a sorozat és november 3. és 5. között a glasgow-i Breahead Arenában, 24 játékos részvételével rendezik majd a döntőt. Ahogy fentebb írtuk lényegesen magasabb pénzdíjakért.

Az előző évekhez képest 155 ezer fontról 200 ezerre nő a teljes pénzdíj. A végső győztes 50 ezer fontot vihet haza, a második 25 ezerrel, a harmadik 16 500-zal gazdagodik, de az első körben kiesettek is 4000 fonttal térhetnek haza. 

A World Series of Darts első három tornájának már a biztos indulói megvannak. A US Mastersen nyolc amerikai játékos is csatlakozik majd a legjobbakhoz. Szerdától tehát nem Premier League, hanem egy másik, hasonlóan kiváló sorozat kezdődik. Game On!

Dubai Duty Free Darts Masters - Dubaj, Duty Free Tennis Stadium, május 24-25.

Michael van Gerwen

Gary Anderson

Peter Wright

James Wade

Dave Chisnall

Phil Taylor

Raymond van Barneveld

Gerwyn Price

 

Shanghai Darts Masters - július 7-8.

Michael van Gerwen

Gary Anderson

Peter Wright

Adrian Lewis

James Wade

Dave Chisnall

Phil Taylor

Raymond van Barneveld

 

PDC U.S. Masters - Las Vegas, Tropicana Casino Hotel Resort, július 14-15.

Michael van Gerwen

Gary Anderson

Peter Wright

Adrian Lewis

Phil Taylor

Raymond van Barneveld

Daryl Gurney

Max Hopp

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5912534023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása