9 Nyíl

Gary Anderson verhetetlen a World Seriesben

2017. május 25. 22:24 - Denis Potvin

Dubai Darts Masters - a döntő nap (összefoglaló)

A kétszeres világbajnok skót nyerte a World Series of Darts idei első állomását. Ahogy tavaly, idén is legyőzte Michael van Gerwen-t a döntőben. Mondjuk ki, Andersonnak nagyon fekszik ez a sorozat, jól járt, aki a tavalyi sikereit latba vetve idén is rá fogadott. Anderson előbb Peter Wright-ot intézte el, majd a döntőben is fölényesen – ezen a szinten legalábbis – nyert. De nézzük sorban a meccseket. Még videó is van a döntőről, nézzétek meg.

dasztcowaaairhj.jpg

Michael van Gerwen kezdett Gerwyn Price-szal és azért azt már a tegnapi meccsek során sejteni lehetett, hogy Price-tól valami elképesztő nagy dolog kell, hogy csütörtökön is megfelelően teljesítsen. Szerintem túlizgulta ezt a meccset, még a 90-es átlagot sem tudta elérni. Gerwen csak a hatodik körben, de hozta a saját kezdését. Majd dobott egy 114-es kiszállót és 3-0-ra ment el. Price persze nem adta fel és remek körrel szépített, sőt 3-2-re zárkózott. A holland világelső aztán nagyon beindult és 7-2 után adott egy kis szusszanásnyi szünetet ellenfelének. De ez is csak arra volt elég, hogy ne legyen óriási a különbség. Olyan őrült nagyokat Gerwen sem dobált, bár 17 száz feletti háromnyilasa volt, négyszer találta el háromszor is a maximumot – ahogy Price is – de a Gerwen-től szokott százas átlag sem jött ezúttal. A 11/18-as kiszállózása viszont tényleg dicséretet érdemel, ahogy a 11-3-as sikere is.

dar-hy6xsaam1me.jpg

Gary Anderson ennél sokkal komolyabb csatát vívott Peter Wright-tal. Bár ez a meccs sem jutott a százas átlag fölé. A legszembetűnőbb a hosszas kiszállózások voltak. Anderson 11/32-vel, Wright 8/33-mal zárt. Azért ezek az eredmények nem egy világklasszishoz méltóak. Biztosan a körülmények is hozzájátszottak ehhez. Anderson vezetett először kettővel (4-2), sőt utána 7-3-ra is, Wright viszont 7-6-ra jött fel és úgy volt, hogy fordítani tud, de akkor Anderson produkált egy olyan kört, amikor 200 felett hagyta Wright-ot. 9-8 után volt egy olyan esély, hogy összejöjjön az egyenlítés, de Wright 40-ról háromszor is elrontotta. 10-8 után pedig már nem volt visszaút. Anderson dobott egy 141-es, Wright pedig egy 104-es kiszállót. Igen. A kiszállók döntötték el ezt a meccset.

dasnavtwsaayy9b.jpg

És-sel nem kezdünk mondatot, de... És akkor jött a döntő. Megint Anderson és megint Gerwen, mint tavaly ilyenkor. Nagyon magas színvonalú meccs volt. 110 feletti átlagot zárni győztesként és vesztesként is óriási eredmény. Anderson kereken egy tucat 180-asa meg aztán végképp. Gerwen vezetett 3-1-re, 4-2-re és 5-3-ra is. Anderson mindig odaszúrt egy remek körrel, de a holland világelsőnek kétszer is négyköröse volt. Csodálatos meccs volt, tényleg a darts minden szépsége benne volt ebben a partiban. Mind a két játékos 50 százalékosan dobta a kiszállókat, nehéz volt hibát felfedezni a játékukban. Persze hogy volt, hiszen ha ez nem lett volna, Anderson nem tudta volna megnyerni. A skót 6-5-nél vette át először a vezetést és onnantól kezdve csak ő vezetett, 9-6-ra is. 10-7-nél pedig Gerwen kezdését vette el, amely különösen emeli a győzelmének a fényét. 25-25 volt, Gerwen csak 17-et dobott, Anderson pedig 17-tel és D4-gyel befejezte a meccset, egymás után másodszor nyerte meg a Dubaj Masterst.

dasbvh-wsaejtbu.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1612541119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása