9 Nyíl

Taylor csúnyán bukott, Price a nap meglepetése

2017. május 25. 00:47 - Denis Potvin

Dubai Darts Masters - első nap (összefoglaló)

Elkezdődött a World Series of Darts 2017-es idénye is. Egyetlen komoly meccs volt ma Dubajban, és azt éppen az első körben játszotta James Wade és Gerwyn Price. Pont az utóbbit dicsérhető, hogy komoly lett a vége. Sajnos Phil Taylor ezen az estén nem tudott komoly ellenfele lenni Gary Andersonnak, aki mellett Peter Wright és Michael van Gerwen is simán nyert. Nézzük a lényeget.

gary-anderson-dubai-duty-free-darts-masters-dubai-duty-free_81bmufauam161ua6uecozyq91.jpg

Wade kezdett jobban, a legnagyobb a kiszállóját már a második legben megdobta, 101-ről szállt ki. Aztán a negyedik legben majdnem csodát művelt, dobott egymás után kétszer is 180-at. Majd jött a hetedik tripla húszas is, sőt a T19 is. De a D12 helyett egy sima 12-es landolt csak a végére. Aztán 12-ről csak a nyolcadik nyíl után tudott kiszállni. Hiába, Wade egész szezonját jellemezte ez a fajta magabiztosság, valamint a rontások is. Ezért sem tudott közelebb kerülni az élvonalhoz 2017-ben. Persze a szezonnak nincs még vége. Sőt, még akár javíthat is. De ezen a meccsen nem sikerült megint neki 4-2-re, 5-3-ra és a majdnem a végén 9-7-re is tudott vezetni, de meccset nyerni most sem. Az utolsó három leget zsinórban bukta el, Price pedig az elődöntőbe lépett. Wade-nél - azt hiszem - mentális problémák vannak, mert csodálatosan is tud játszani, ha akar...

wade_price.jpg

Jött Peter Wright és esélyeshez méltóan intézte el Dave Chisnall-t. Wright is ráment a kilencnyilasra, csak neki két 180-as kör után 65 jött, de azért így is hozta a leget. 3-1 után hagyta állva Chizzy-t, aki innentől kezdve háromnál közelebbre nem is tudott közelebbre kerülni Wrighthoz, aki igazolta, hogy remek formában érkezett Dubajban. Lesz még ennek folytatása...akárki meglássa.

wright_chizzy.jpg

Nagyon vártuk már Taylor papát, aki ma este egy kicsit tényleg eltotyogta a meccset. Na jó, nem annyira. Az elején dobott két 137-es köre miatt lehetett azt gondolni, hogy még lesz itt nagy csata. 3-1 után lehetett érezni azt, hogy ez a meccs elment Taylornak. Anderson egészen 7-1-ig ment el. Megállíthatatlan volt, nagyobb átlagok és jobb kiszállózás jellemezte a játékát. Taylor végül 10-3-as vereséggel köszönt el Dubajtól. Megtapsolták, jobban, mint a győztest, de szerintünk ez nagyon nem vigasztalta a bajnokot.

anderson_taylor.jpg

Micahel van Gerwen is kedvet kapott és megmutatta, hogy tényleg egy gép (104,37-es átlag). Persze Barneveld is dicséretet érdemel, mert amennyire tudott, ment világkupás csapattársa után. Mondjuk úgy, Gerwen húzta Barney-t, aki végül 101,2-es átlaggal zárt. Barneynál csak Wright zárt jobb eredménnyel. Szóval jöttek a tömegek, Gerwennél meg ezúttal a biztos kiszállók. 15 lehetőségéből tíz landolt sikeresen a dupla szektorban. Emellett emeljünk még ki két fontos tényezőt. Gerwen-nek egy 150-es és Barney-nak egy csodálatos, 170-es kiszállóját. Gerwen 3-1 után dobott 100-at, majd jött Barney és egy 180, 60, 91-es kör után jött a T20, T20 és a Bull. Csodaszép volt! Gerwen 6-3 után válaszolt egy T19, T19, D18-as outtal, ami szintén fantasztikus volt.  

gerwen-barney.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8112538645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása