9 Nyíl

Humphries harmadszor, Duijvenbode először

2017. május 27. 18:33 - Viking958

PDC Development Tour 9-10. (összefoglaló)

A mai napon rendezték meg a 2017-es Development Tour 9-10. versenyét. Az elsőn egy angol, a másodikon egy holland nyert.

developmenttour.jpg

Az első versenyt kicsit több, mint 128 játékos kezdte meg(egyetlen komoly hiányzó Steve Lennon volt), így néhányan 'előselejtezni' kényszerültek, köztük a listavezető Adam Hunt, akinek azonnal beletört a bicskája Sven Groenbe.
Az első körben aztán becsatlakoztak a többiek is a játékba és az esélyesek egy kivétellel mind sikerrel vették az akadályt, például Max Hopp, Dimitri van den Bergh vagy épp Rowby-John Rodriguez, azonban kiesett Martin Schindler, aki idén szerzett Tour Cardot a nagyok között. 

A második kör sem hozott komoly meglepetést, a felső ágon simán ment tovább Luke Humphries, Ted Evetts, Harry Ward és Sven Groen is, az alsó ágon pedig összegyűltek a nagy nevek, az alsó nyolcadban van a már korábban említett Hopp-Rodriguez-vdBergh hármas, de még ugyanígy alul jutott tovább Josh Payne és Justin van Tergouw.

A harmadik kör már igazán parázs küzdelmeket is tartogatott, Harry Ward gyűrte le 4-2-re az ifjú bela Kenny Neyenst, Josh Payne Jimmy Hendriks ellenében győzedelmeskedett ugyanilyen arányban, míg Max Hopp nagyon simán, 4-1-re verte az osztrák Rowby-John Rodriguezt. 

A verseny további részéről pedig meséljenek a számok és az eredmények:

Nyolcaddöntő
Luke Humphries 4-2 Brian Raman
Dan Read 4-2 Kevin Troppmann
Sven Groen 4-2 Bradley Kirk
Mike De Decker 4-1 Harry Ward
Justin Van Tergouw 4-0 Rhys Hayden
Josh Payne 4-1 Conor Mayes
Berry Van Peer 4-2  Rhys Griffin
Dimitri Van Den Bergh 4-3 Max Hopp

Negyeddöntő
Luke Humphries 5-2 Dan Read
Mike De Decker 5-4 Sven Groen
Justin Van Tergouw 5-2 Josh Payne
Dimitri Van Den Bergh 5-2 Berry Van Peer

Elődöntő
Luke Humphries 5-2 Mike De Decker
Dimitri Van Den Bergh 5-1 Justin Van Tergouw

Döntő
Luke Humphries 5-1 Dimitri Van Den Bergh

Humphries ezzel a győzelmével már háromra növelte idei végső győzelmeinek számát és 1300 fontos előnyre tett szert Dimitri van den Bergh-gel szemben.

humphries_2.jpg

Némi pihenő után a fiatalok nekiláttak a második versenynek is, amire ugyancsak 128-nál kicsivel több játékos nevezett, de ezúttal a selejtező fordulót minden esélyes túlélte.

Az első kör aztán elkezdte potyogtatni a nagy neveket, rögtön kiesett Rowby-John, Marc Heller bizonyult jobbnak nála, az első verseny győztese is kivette a pihenőt, Humphriest Kurt Parry verte meg 4-2-re. Aki azt hinné, hogy ezzel vége, az téved. Max Hopp sem élte túl az első játékot, őt Christian Bunse állította parkoló pályára. 

A második kört az esélyesek nagy számban túléltek, de azért akadtak kiesők itt is, Martin Schindler és Sven Groen is kipottyant. Egyikük sem könnyű ellenféltől kapott ki, Schindler legyőzője van Tergouw volt, míg Groent Sam Head ejtette ki.

A harmadik kör ismét úgy alakult, hogy komoly nevek kerültek össze egymással. Josh Payne ellenfele Berry van Peer volt, akit 4-2-vel sikerült abszolválni, míg Jeffrey de Zwaan döntő legben múlta felül Dimitri van den Bergh-et. Kicsit nagyobb meglepetés volt de Zwaan győzelménél Mike van Duijvenbode sikere, aki Jimmy Hendrikset verte meg, ezzel bejutva a 16 közé, idén harmadszor, ennél tovább korábban még nem jutott. 

Nyolcaddöntő
Dawson Murschell 4-3 Brian Raman
Adam Hunt 4-1 Kurt Parry
Justin Van Tergouw 4-1 Christopher Haensch
Josh Payne 4-0 Sam Head
Callum Goffin 4-2 Jeffrey De Zwaan
Kenny Neyens 4-1 Ronnie Roberts
Mike Van Duivenbode 4-2 Nico Kurz
Reece Colley 4-1 Janis Blank

Negyeddöntő
Adam Hunt 5-4 Dawson Murschell
Justin Van Tergouw 5-1 Josh Payne
Kenny Neyens 5-4 Callum Goffin
Mike Van Duivenbode 5-2 Reece Colley

Elődöntő
Adam Hunt 5-0 Justin Van Tergouw
Mike Van Duivenbode 5-4 Kenny Neyens

Döntő
Mike Van Duivenbode 5-0 Adam Hunt 

Most sikerült neki, mert ha már továbbment, meg is nyerte az eseményt az ifjú holland, természetesen életében először.

duijvenbode.jpg

Végezetül jöjjön a tabella, így állunk 10 esemény után: 

1 Humphries, Luke £7,300
2 Hunt, Adam £6,700
3 Bergh, Dimitri Van Den (T) £6,150
4 Neyens, Kenny £5,750
5 Lennon, Steve (T) £3,350
6 Meikle, Ryan £3,250
7 Duivenbode, Mike van £2,550
8 Evetts, Ted (T) £2,450


Ne feledjük, év végén a két legjobb Tour Cardot fog szerezni. T betűvel jelöltük, akiknek már van kártyája, így erősen kezd kirajzolódni a Humphries - Hunt duó 'feljutása', de Neyens még simán beleszólhat ebbe. 

Holnap újabb két fordulót rendeznek meg, az este folyamán azokról is beszámolunk.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6212544647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása