9 Nyíl

Újabb Rodriguez robban be a köztudatba?

2017. május 28. 17:58 - Viking958

PDC Development Tour 11-12. (összefoglaló)

Élete első PDC tornagyőzelmét szerezte meg Jeffrey de Zwaan és Rusty-Jake Rodriguez, így a hétvégén összesen három új győztest avathattunk.

developmenttour.jpg

De hogy rátérjünk a lényegre...ma is rendeztek két Development Tour fordulót, szám szerint a 11-12. kört, így már az utánpótlás is elhagyta a féltávot. 

Az első versenyre 138 nevezés érkezett, így 20 játékosnak selejteznie kellett a 128-as főtáblára kerülésért. Egy nagy név kényszerült erre, Rowby-John, aki sikerrel vette ezt az akadályt, 4-0-ra söpörte le Hendrik Eggermannt. 

Az első kör hozta a szokásosat, az elvártat, rengeteg 4-0 és 4-1 született, de mindössze négy db 4-3, köztük Adam Hunt, aki éppen csak túljutott Kurt Parry-n. Ugyanez a bravúr nem sikerült Mike van Duijvenbode-nak, aki a tegnapi győzelme után ezúttal rögtön búcsúzni kényszerült. 0-4-es eredményre futotta Justin van Tergouw ellen. Az 17 éves holland szép lassan be fog robbanni a köztudatba, nem véletlen lett idén ifi világbajnok a BDO-nál. 

A második körben már komoly összecsapások kerültek terítékre, Rusty-Jake verte meg Jimmy Hendrikset, Dawson Murshell meglepetése elkalapálta vdBergh-et, de kiesett Rowby-John és Mike de Decker is Harry Ward és van Tergouw ellenében. 

A harmadik kör volt ismét a nagyok veszte, Humphries, Hunt, Neyens és Evetts hullott ki, ezzel megnyílt az út a középmezőnynek, hogy felzárkózzanak a pontversenyben. Ryan Meikle lehet a legnagyobb nyertes, ugyanis ha nyer, akkor a top 4 közvetlen közelébe kerül és neki fontos lenne év végén elöl lenni, ugyanis valószínűleg bukja a Tour Card-ot év végén. 

Nyolcaddöntő
Mike Zuydwijk 4-1 Ryan Meikle
Jeffrey de Zwaan 4-1 Rhys Griffin
Callum Loose 4-2 Martin Schindler
Dawson Murschell 4-1 Owen Maiden
Berry van Peer 4-1 John Brown
Bradley Kirk 4-2 Josh Payne
Adam Smith-Neale 4-0 Brandon Walsh
Justin van Tergouw 4-1 Reece Colley

Negyeddöntő
Jeffrey de Zwaan 5-3 Mike Zuydwijk
Dawson Murschell 5-0 Callum Loose
Bradley Kirk 5-1 Berry van Peer
Adam Smith-Neale 5-0 Justin van Tergouw

Elődöntő
Jeffrey de Zwaan 5-4 Dawson Murschell 
Adam Smith-Neale 5-4 Bradley Kirk

Döntő
Jeffrey de Zwaan 5-2 Adam Smith-Neale

Végül nemhogy nyert volna Meikle, egyből a következő körben kiesett, így bepottyantva Jeffrey de Zwaan ölében a győzelmet, aki magabiztos játékkal végül 5-2 arányban nyerve a döntőt, életében először örülhet PDC tornagyőzelemnek.

dezwaan.jpg

A második versenyt már csak 134-en kezdték meg, így csak 12 játékosnak kellett selejteznie, köztük Dawson Murschellnek, aki nem sokkal korábban az elődöntőben zárt. Sikeresen vette az akadályt Owen Maidennel együtt. Maidenről annyit, hogy ő volt a BDO ifi versenyein van Tergouw nagy ellenfele volt tavaly.

Ha már van Tergouw, az első körös mérkőzését feladta, nem tudni miért (talán csukló vagy könyöksérülés miatt), így a német Fabian Herz játék nélkül jutott tovább és ahogy ez lenni szokott a második verseny első körében, további komoly nevek este ki, például Martin Schindler vagy Adam Hunt.

A második kör ismét a végállomást jelentette Dimitri van den Bergh számára, ezúttal Dylan van Beek volt túl nagy falat a belgának.Rowby-John is búcsúzott, az előző verseny döntőse, Smith-Neale ejtette ki. Meglepetésre, a fiatalabbik osztrák söpört egyet, Rusty-Jake Rodriguez sima 4-0-val küldte haza Luke Humphriest. Ugyanitt búcsúztunk Owen Maidentől, Mike de Deckertől és Jimmy Hendrikstől is.

A harmadik körben járva tapasztalhattuk, hogy de Zwaan nem adott alább, ezúttal is menetel, Ryan Meiklet söpörte le a pályáról, 4-0. Mike van Duijvenbode is ugyanilyen arányú sikert aratott a vdBergh-et kiejtő van Beek ellen. Nem volt ilyen könnyű dolga Rusty-Jake-nek, aki 4-3-mal ment tovább Danny Key ellen és Ted Evetts-nek sem, aki ugyancsak 4-3-ra győzte le az olasz Luciano Tardiot, így jutva be a 16 közé. 

Nyolcaddöntő
Kenny Neyens 4-3 Kurt Parry
Mike van Duivenbode 4-3 Rhys Hayden
Adam Smith-Neale 4-2 Bradley Kirk
Harry Ward 4-3 Maikel Verberk
Rusty-Jake Rodriguez 4-0 Benjamin Drue Reus
Conor Mayes 4-3 Sam Hewson
Thomas Lovely 4-3 Jeffrey de Zwaan
Ted Evetts 4-1 Sven Groen

Negyeddöntő
Mike van Duivenbode 5-4 Kenny Neyens
Harry Ward 5-2 Adam Smith-Neale
Rusty-Jake Rodriguez 5-1 Sam Hewson
Ted Evetts 5-2 Thomas Lovely

Elődöntő
Harry Ward 5-2 Mike van Duivenbode
Rusty-Jake Rodriguez 5-4 Ted Evetts

Döntő
Harry Ward 1-5 Rusty-Jake Rodriguez

Rusty-Jake Rodriguez ezzel megnyerte élete első Development Tour versenyét, 16(!) évesen! Komoly teljesítmény az ifjonctól, de Harry Ward sem szomorkodhat, idei második döntőjét vívta meg, ezzel életben tartva halvány esélyét az év végi sikerre.

rusty-jake.jpg

Végül az állás 12 forduló után:

1 Humphries, Luke £7,450
2 Hunt, Adam £6,800
3 Bergh, Dimitri Van Den £6,250
4 Neyens, Kenny £6,150
5 Meikle, Ryan £3,550
6 Lennon, Steve £3,350
7 Duivenbode, Mike van £3,050
7 Evetts, Ted £3,050
9 Rodriguez, Rusty-Jake £2,700
10 Ward, Harry £2,650
11 Zwaan, Jeffrey de £2,400
12 Decker, Mike De £2,150
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3812546255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása