9 Nyíl

Sör, szamba és egy újabb kiemelt hattyúdala

2017. június 03. 01:20 - adam_f

betway World Cup of Darts - a második nap (összefoglaló)

Elég jó kis estét tudhatunk magunk mögött a PDC páros darts-világbajnokság második napja után. Az egyetlen szívfájdalmunk csupán az, hogy a magyar csapatot kései feltámadása sem mentette meg a vereségtől. A mai napon - a papírforma eredményeket hozó találkozók mellett - egy újabb kiemelttől vettünk könnyes búcsút, míg a két újonc összecsapása után az egyik elmondhatta magáról: sikerült a második körbe kerülnie. A World Cup of Darts második napjának összefoglalója következik - statisztikákkal és videókkal karöltve. 

betway-world-cup-of-darts_nglzu5vynfme1eaz3tdpg8hkr_2.jpg

betway-world-cup-of-darts-lawrence-lustig-pdc_efpuf81u8ete1b8oxzf7iwza3.jpg

Egy gombostűt sem lehetett leejteni a frankfurti Eissporthallé-ban (fotó: Lawrence Lustig/PDC)

Egyesült Államok (Darin Young/Larry Butler) - Olaszország (Daniele Petri/Gabriel Rollo): 5-1

Az este első mérkőzésén az olaszok csupán egyszer vezettek, mégpedig az elején. Utána az amcsik fogták magukat, és nagyon kényelmes játékkal és három brékkel nagyon hamar elrendezték szegény itáliaiakat. Pedig nem dobtak rosszul a taljánok, csak azokkal a fránya kiszállókkal akadtak problémáik. Sajnos az 1/6-os kiszállómutató mindent megmagyaráz, a többi adat pedig a lenti lőlapon megtalálható. 

usa-ita.jpg

 

Ausztria (Mensur Suljovic/Rowby-John Rodriguez) - Kína (Liu Juandzsun-Li Vejhung): 5-0

Az osztrákok sem bíztak semmit a véletlenre. A kínaiak tulajdonképpen a szimpatikus ellenfél szerepét voltak hivatottak betölteni, ugyanis érdemben hozzá sem szagoltak a találkozóhoz. Nyolcszor tudtak csupán 100 feletti kört teljesíteni, a sógorok viszont tizenháromszor voltak képesek 100+-os nyilakat dobni, nem beszélve a 35%-os kiszállózásukról (14-ből 5 betalált), míg a kínaiak ezen a téren sajna nulláztak. Tényleg szimpatikus vesztesek voltak... 

aut-chn.jpg

 

Dél-Afrikai Köztársaság (Devon Petersen/Deon Oliver) - Svédország (Magnus Caris/Daniel Larsson): 5-3

Na végre, ezt is megértük. Dél-Afrika túlélte az első kört, és versenyben maradva várhatja a szombati napot. Devon Petersen ezúttal Deon Oliver társaságában tudta kiharcolni ezt a sikert. A gyémántbányászok végig vezettek a meccsen, amikor 4-1-nél némi zavar keletkezett a gépezetben, és a svédek egy játékra felzárkóztak. Ám a végén - ahogy lenni szokott - az északiak elrontották a 160-as kiszállót, a déliek pedig 81-ről büntettek, és ejtették ki újfent az első körben a svédeket. Tovább folytatódik tehát a skandinávok rossz szériája...   

saf-swe.jpg

 

 

Brazília (Diogo Portela/Alexandre Sattin) - Svájc (Patrick Rey/Philipp Ruckstuhl): 5-4

A két újonc összecsapásából ezúttal a jobban koncentráló brazilok kerültek be a második körbe. Pedig a svájciak sem játszottak rosszul, csak sok volt az átcsúszó nyíl. A brazilok 4-2-ig nagyon magabiztosan uralták a találkozót, ám ekkor a svájciak egy 107-es és egy 47-es kiszállóval egyenlíteni tudtak, és kiharcolták a döntő játékot. Még ott is nagyon jól tartották magukat, ám a döntő szót az amúgy patológusként dolgozó Sattin mondta ki egy 72-es kiszállóval, így a selecaó ment tovább a tizenhatba. 

bra-swi.jpg

 

Észak-Írország (Brendan Dolan/Daryl Gurney) - Németország (Max Hopp/Martin Schindler): 4-5

Egy újabb kiemelttel lett kevesebb a világbajnoki mezőny. A hazaiak ugyanis ezúttal Észak-Írországnak mutattak ajtót. A németek szerezték meg a vezetést első pályáról, onnantól kezdve pedig szépen, kéz a kézben haladtak együtt, miközben néha-néha kicsit hergelték is egymást a felek (legalábbis Gurney és Hopp...fiatalság, bolondság). 4-3-nál jöhetett volna a meccsnyíl az északíreknek, ám Dolan csak 100-at tudott dobni, Schindler pedig 40-ről megmentette a találkozót. Olyannyira, hogy a mindent eldöntő játékban a németek - a hazai szurkolók hathatós segítségével - végül Schindler D10-es kiszállójával kiejtették a jóval esélyesebbnek mondott északír csapatot. Noha a tegnapi skót blama után már csak óvatosan fogalmazom meg azt, hogy ki is az "esélyes". 

nir-ger.jpg

 

Anglia (Adrian Lewis/Dave Chisnall) - Gibraltár (Dylan Duo/Dyson Parody): 5-2

A világbajnoki cím védői már a meccs elejétől kezdve nyomást helyeztek ellenfelükre, nem engedték őket lankadni. Talán ezért is zajlott egy gyors legváltás az első két játékban. Onnantól viszont az angolok akarata érvényesült, akik 4-1-re vezettek, amikor a gibraltáriak megszerezték a második játékukat. Kétség sem férhet ahhoz, hogy a Phil Taylor fémjelezte korszak lezárulása után is az angol csapat az egyik legnagyobb esélyessé lépett elő a vb-n. Főleg úgy, hogy már sem a skótok, sem pedig az északírek nincsenek útjukban.   

 

Hollandia (Michael van Gerwen/Raymond van Barneveld) - Csehország (Frantyisek Humpula/Karel Szedlacsek): 5-1

Hiába sántikált a holland világelső, Michael van Gerwen, még ez sem tartotta vissza attól, hogy pályára lépjen a cseh válogatott ellen (mindenesetre azért gyorsan behívták Benito van de Pas-t tartaléknak). Nem is gatyáztak Barney-ék, nagyon gyorsan elhúztak 3-0 arányban, hogy aztán a csehek végül egy szép 121-es outtal szépíthessenek. Mi viszont ne szépítsük, hanem mondjuk ki nyíltan: ez a holland válogatott szintén nagy esélyese lehet a végső győzelemnek. Az 5-1-es végeredmény, a 109-es átlag és a 65%-os kiszállózás önmagáért beszél, ám ugyanakkor a cseheknek is jár a dicséret, a 88-as meccsátlag nem rossz, a 100%-os kiszállózás meg egyenesen megsüvegelendő (persze 1/1-es mutató esetében is, de csak azért, mert a csehekről van szó). 

ned-cze.jpg

Szombaton már a második kör küzdelmeivel folytatódik tovább a páros-világbajnokság, ahol a következő párosítások lesznek:

Délutáni etap (14-18 óra):

Belgium - Görögország

Wales - Írország

Ausztrália - Oroszország

Spanyolország - Szingapúr

Esti etap (20-24 óra):

Anglia - Dél-Afrikai Köztársaság

Ausztria - Kanada

Németország - Brazília

Hollandia - Egyesült Államok

Tartsatok velünk hát továbbra is...

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2612559793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása