9 Nyíl

Megmutatjuk, miben előzték meg jó páran is a hollandokat

2017. június 05. 20:00 - Denis Potvin

betway World Cup of Darts - a torna statsiztikái

Kicsit foglalkozzunk még a vasárnap véget ért World Cup of Darts sorozatával, amelyhez a kiváló TheRedBit statisztikáit társítva nézzük át a leglényegesebb adatokat a versenyről. Van egypár egészen meglepő számsor, ami miatt érdemes továbbolvasni.

dbgs-4axyauviaa_1.jpg

 

Az első grafika egy kicsit csalóka, hiszen pont azok a csehek kerültek ennek a listának az elejére, akik egyetlen meccsükön az egyetlen kiszállójukat pontosan dobták. Az első körben Hollandiától kaptak ki 5-1-re, így simán ki is estek. Szintén párosok tekintetében egy meccsen a legtöbb 180-ast a belga és a holland duó dobta. Kim Huybrechtsék amúgy is több listán a top 10-be kerültek.

graf1.jpg

A második grafikon is a kiszállókat és a 180-asokat elemzi, viszont már személyekre lebontva. Az egyéni listát Larry Butler vezeti, aki a hollandok elleni meccsen 4-2-re legyőzte Raymond van Barneveldet és produkált egy 4/4-es kiszállót, ám az amerikaiak így is kiestek a végén. Utána jönnek még szép kiszállózások is. Érdekesség, hogy ebben a tekintetben egyetlen holland sem jutott végül a legjobb 10-be. A másik listát viszont a világbajnok pár vitte el. Barney tizenkettő, míg Gerwen nyolc tökéletes három nyilával foglalta el az első két helyet.

graf2.jpg

A következő grafikon a párosban és egyénileg elért legmagasabb átlagokat mutatja. A Gerwen-Barneveld kettős az amerikaiak elleni találkozón érte el a legmagasabb átlagát a tornán. Kim Huybrechts az egészen magas színvonalú, Szingapúr elleni meccsen dobott zseniális, 121,97-es átlagot. A belgák amúgy többször műveltek csodát ezen a vb-n, ezért sem meglepő, hogy a másik Huybrechts, Ronny lett az egyéni versenyében a második.

graf3.jpg

Mindezt összefoglalva csak annyit mondhatunk: zseniális négy napon vagyunk túl. Trónfosztás lett ugyan a vége, de a király már nem volt itt. Szingapúr odarajzolta magát a dartsvilág térképére, de több olyan játékost is láthattunk, akik ritkán kerülnek ugyan tv-képernyőre, ám most mégis megmutatták a tudásukat. Ja, és még egy érdekesség a végére is: Az alábbi táblázat a két tv-s döntő között eltelt leghosszabb időket mutatja, amelyen még mindig Raymond van Barneveld az első, Mark Webster viszont feljött a negyedik helyre.

18944494_1485259008201411_1415196662_n.jpg

Végezetül pedig csak annyit, hogy egy év múlva megint reménykedve indulunk neki mi, magyarok is a sorozatnak, remélhetőleg ennél sokkal jobb és örömtelibb eredménnyel.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1712564875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása