9 Nyíl

Lecsapott a Kalapács, tarolt a Snakebite-hurrikán és a végén csak egy maradhatott

2017. június 10. 23:34 - adam_f

European Darts Matchplay - második nap (esti program)

Snakebite, Chizzy és persze Mighty Mike! "Ma róluk szólnak a hírek, velük van tele a sajtó...", hogy egy klasszikus sláger sorait idézzem velük kapcsolatban. Mind a hárman nagyszerű játékkal mutatták meg, hogy ez a sport már bőven túlnőtt a "kocsmasport" jelzőn (sajnos manapság megint egyre több helyen olvastam ezt a sajnálatos tényt, hogy a dartsot egyes megmondóemberek még ebbe a kategóriába sorolják be). Persze nem mehetünk el szó nélkül Vincent van der Voort teljesítménye mellett sem, aki újfent megmutatta, hogy tud ő még jól játszani. Stephen Bunting is kezd végre visszatalálni régi önmagára...minderről bővebben is tájékozódhattok, ha a "tovább" gombra kattintotok. A ma este összefoglalója következik, statokkal és videókkal együtt...    

edm.jpg

Andy Hamilton nagyon megfeküdte Simon Whitlock gyomrát. A "Kalapács" ezúttal a vártnál is könnyebben intézte el a verseny negyedik kiemeltjét. Bár tegyük hozzá, hogy a Varázsló túl van egy páros vb-n, ahol sérülten játszott, de ne fogjunk mindent arra a fránya kézre, ami ma nem nagyon tudott elsülni, csupán 5-0-ás hátránynál tudott egy játékot nyerni. Hamilton pedig 180-as nélkül is nagyon imponálóan játszott, s noha nem dobott kiemelkedő átlagot, így is megérdemelte a kiütéses sikert.

whit-ham.jpg

Dave Chisnall nagyon szép összátlagot hajítva győzte le honfitársát, James Wilsont, aki ugyan próbálta tartani az iramot az angol válogatott játékossal, de ez ma csak egy tisztes vereségre volt neki elég. Chizzy minden átlagban felülmúlta ellenfelét, 105-ös meccsátlag, négy 180-as, valamint 6/8-as (75%-os) kiszállózás. Egyebet nem tudok mondani...kérem, kapcsolja ki!

chi-wil.jpg

Dirk van Duijvenbode értékes skalpot szerezhetett volna Mensur Suljovic személyében, mivel az osztrák ma nem éppen élete formájában tolta a mannát. Ellentétben a holland nagyon jól dobott (a kilenc maximumból hetet ő tekert be), a negyedik kör után már 3-1 is volt a javára, és 5-3-nál már a meccsért dobhatott, amikor Suljovic beindította a rakétákat, és zsinórban három játékot megnyerve a maga javára fordította a találkozót. Még az is lehet, hogy 5-3-ig csak altatott a szomszéd?

sul-van.jpg

Háát...ez a találkozó sem a kirobbanó átlagairól lesz híres, mint ahogy igazából semmi kiemelkedőt nem tudok róla mondani (kivéve az angol 2/2-es kiszállózását), úgyhogy maradok inkább a száraz tényeknél: 1-1-ig volt igazából szoros ez a mérkőzés, aztán az ausszi ellépett két játékkal, amit James Wade még egyre le tudott csökkenteni, ám onnantól már csak Kyle Anderson volt a pályán, aki magabiztosan nyert, és jutott tovább a harmadik körbe.

wad-and.jpg

Jelentem, mindenki kedvenc rajzfilmhőse, Peter Griffin Stephen Bunting kezd visszatalálni arra az útra, ami győzelmekkel van kikövezve. A második körben egy kiemelt, név szerint Jelle Klaasen bánhatta ezt. Ezt a tényt az is jól bizonyította, hogy Bunting két 100+-os kiszállót is sikerrel megoldott (125, 117), és biztosan végig vezetve nyerte meg a találkozót, amellyel megváltotta magának a harmadik körös jegyet is. A holland játékán még jól látszott az, hogy nem múlt el még teljesen az a bizonyos műtét utáni gyengeség. 

kla-bun.jpg

Ha két táncoslábú dartsos találkozik egymással, akkor persze nem maradhat el a közös performansz sem. Bár néha hajlamos vagyok arra gondolni, hogy John Michael jobb táncos, mint játékos. Legalábbis a mai napon erre láthattunk jó példát. Nem dobott ugyan rossz átlagot, de Peter Wright ellen ez sem volt elég. A skót játékos - aki persze megint új nyíllal dobott - nagyon magabiztosan szórta dárdáit, és a szombati nap egyetlen tiszta meccsét prezentálta a nagyérdeműnek. Lehet, hogy a görögnek ildomosabb lenne inkább tánciskolát nyitnia???

wri-mic.jpg

A nap utolsó előtti találkozója igazi párviadal volt a két holland úriember között, melynek végén a rutinosabb Vincent van der Voort örülhetett. A "Holland Pusztító" az első körben rögtön brékelte Benito van de Pas-t, majd ezután szépen, kéz a kézben haladtak egymás mellett egészen 5-4-es van de Pas vezetésig. Ekkor az ifjabb holland már a meccsért dobhatott, ám nem jött össze a D5, Vincent pedig 118-ról büntetett. Ez pedig annyira demoralizálta BigBen-t, hogy van der Voort egymás után szórhatta a magas számokat (180, 165), végül pedig 16-ról kiszállva ki is ejtette a ranglistán 15. helyen álló van de Pas-t. 

van-van.jpg

A nap utolsó találkozóján a holland világelső, Michael van Gerwen sem izzadt meg különösen a "Hegylakó" ellen. Pedig John Henderson sem dobott rosszul, ám a mai napra ez sem volt számára elegendő. MvG 108-as átlaga lett a nap legjobbja, melléje még egy 128-as kiszálló is odafért, a 46,15%-os kiszállózás pedig elvárható volt a kétszeres világbajnoktól. Henderson küzdött, igyekezett, ám a mai nap nem az övé volt a döntő szó, hanem a világelsőé, aki ezzel a magabiztos sikerrel is nyomatékosította, hogy visszatért a versenybe. 

mvg-hen.jpg

Holnap ismételten két etap következik a tornán. Délután a nyolcaddöntőkkel folytatódik a verseny, míg este a negyeddöntők, az elődöntők és a végén pedig a finálé következik. Tartsatok akkor is velünk...mert megéri! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8012584527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása