9 Nyíl

Szupertehetség és negyedszer is Európa-bajnok

2017. június 23. 15:00 - Denis Potvin

Czipó Viviennel beszélgettünk...

Czipó Vivien negyedszer lett Európa-bajnok. Még csak tizenhat éves, de már mind a két szakágban, a steelben és a softban is a legjobb tudott lenni a korosztályában. Erre azért nem lehet úgy felkészülni, ez csak azért lehet, mert az ember, az alany istenáldott tehetség, Czipó Vivien pedig tényleg az.

19149247_1443946162328537_5866639992297030315_n.jpg

Rögtön, az első kérdésünk alapján kiderült, hogy ez tényleg onnan jön. A kézből, az agyból, a gondolkodásból, a felkészültségből. Azt kérdeztük Vivientől, hogy mennyit készült erre a versenyre, amire a válasz az volt, hogy a nyilakat is alig néhány nappal a verseny előtt vásárolták meg ott, Caorléban. Tehát az, ami ott a kézben és agyban megvan, annak teljesen mindegy, hogy éppen mit tart a kezében.

Kicsit idézzük fel a versenyt. Először egy olasz kislányt, majd egy oroszt vert 2-0-ra. Az elődöntőben egy török lány jött, majd a döntőben még egy török, akit 2-0-ra vert meg úgy, hogy a végső kiszálló egy D10 lett volna, de a második nyílra, egy 10 után jött a D5.

Vivien elmondta, számára az jelent sokat, hogy a dobásstílusán javítani tudott. A kapitány, Ziegenhám Medárd kivett egy mozgást a dobásstílusból: nem céloz kétszer, hanem egyből célozza meg a szektort. Ez egy fontos momentum, hiszen egy párharcban a játékos a pontos dobásaival tud nagyobb lelki terhet tenni az ellenfeleire. Amikor tudja, hogy hova akarja és el is találja, ez döntő pillanat lehet egy meccsen.

 

Vivien még mindig szerény. Pusztán annyit akar elérni, hogy a magyar női mezőnyben a legjobb legyen. Erre van még bőven ideje. Egyelőre a fiúk között nem akar versenyezni, a legfontosabb számára az, hogy a magyar női mezőnyben ő legyen a legjobb.

Ha valakinek, akkor neki van erre meg a legnagyobb esélye. Egy szupertehetség, akinek most már csak saját magára kell figyelnie, hogy tényleg elérjen mindent. Ehhez kívánunk neki sok sikert!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6012614891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása