9 Nyíl

Megvan a recept Ratajszki ellen is...

2017. június 24. 10:05 - Dart Major

European Tour 7.: Austrian Darts Open - első nap (összefoglaló)

Egész elképesztő, ahogyan rohan az idő. Szinte tegnap volt, hogy március utolsó hétvégéjén elstartolt az idei European Tour, most pedig már a hetedik állomáshoz érkezett a mezőny. Szinte még fel sem eszméltünk, máris a második fele kezdődik az idei sorozatnak. Na mindegy, kár siránkozni az idő múlásán, inkább nézzük meg mi is történt Bécsben a verseny első napján.
pdc_eu_logos2017_ado-350x197.png

Adrian Gray - Vincent van der Meer: 3-6

Két kevésbé ismert játékos összecsapásával indult a verseny. Az angol Gray 195. helyen áll a ranglistán, a holland játékos ellenben nem is tagja a PDC-nek. Ez viszont nem látszott meg van der Meer játékán, hiszen hozta első három saját kezdését, majd elkövette a meccs első brékjét is így elment 4-2-re. Ez volt az első alkalom, hogy istenigazából lehetősége volt az ellenfele kezdését elcsenni, és ezt meg is oldotta. Majd egy szép ötkörössel három leges előnyt hozott össze ezt a végéig meg is tartotta. Érdekesség, hogy a holland szinte az összes mutatóban alulmaradt ellenfelével szemben, de a meccset megnyerte.
vander.jpg

Chris Quantock - Paul Rowley: 6-4

Nem volt egy unalmas mérkőzés, hála az égieknek. Rowley gyorsan kialakított egy 2-0-ás előnyt, köszönhetően ellenfele sok kihagyott duplájának. A kocka azonban gyorsan megfordult. Rowley nem igazán találta a tömeget, így Quantock 3-2-re fordított. Innentől kezdve 4-4-ig elsétáltak a felek, dobáltak szép ötkörös játékokat is, majd jött egy újabb 14 nyilas Quantocktól, amivel egy legnyire került a győzelemtől. Ez össze is jött neki, mivel Rowley megint beragadt, nem jöttek a triplák így pedig nehéz nyerni. Még akkor is, ha az ellenfél nem épp jó formában kiszállózik.
quantock.jpg

Jamie Bain - Christian Kist: 6-1

A délután legnagyobb neve, a korábbi BDO-világbajnok Christian Kist kapta a délután legnagyobb pofonját. Pedig 92-es átlaggal simán lehet nyerni olyankor a European Touron. Most azonban Bain ihletett formában játszva (és csak egy kicsit elmaradva a 100-as átlagtól) letarolta a hollandot. Öt leget is öt körből oldott meg, ami ellen nehéz mit tenni. Fantasztikusan játszott, remélem jön még néhány hasonló meccs a részéről.
bain.jpg

Lee Bryant - Zoran Lerchbacher: 4-6

Hát, ez nem volt egy jó meccs. Bryant még a 80-as átlagot sem érte el, osztrák ellenfele 83 pontjára sem lehet azt mondani, hogy eget verő. Ami viszont pozitív, hogy Zoran megdobta a nap első 100 feletti kiszállóját (120-at), illetve ő volt a második, aki háromszor is dobott 180-at.
lerchb.jpg

Rene Eidams - Justin Pipe: 6-5

Pár évvel ezelőtt ez a végeredmény oltári nagy meglepetés lett volna. Most azonban nem az. Pipe ugyanis bemutatta (megint), hogy miért esik folyamatosan vissza a világranglistán. Csak hátsó pályás győzelmet hozott az első három (nem túl színvonalas) leg, ami Pipe előnnyel ért véget. 2-1 után megrázta magát az angol és egy 13 nyilas kör után kétleges előnyre tett szert. Ezt az előnyt derekasan őrizte tovább a nyolcadik játék végéig (sőt növelni is lett volna sansza, ha megdobja a 25-ös kiszállót). A kilencediket leget a német oldotta meg 15 nyílból, majd Pipe kezébe kerülhetett volna a győzelem, de a D16 kimaradt így 5-5-re alakult a csata. A döntő legben a német rendesen odatette magát, és 14 nyílból megoldva az 501-et, bejutott a legjobb 32 közé. Pipe pedig már sokadszor a gyenge kiszállózásán bukta el a meccset.
eidams.jpg

Ronny Huybrechts - James Wilson: 6-5

Érdekes és nagyon tanulságos helyzetben volt Ronny a mérkőzésen. Ugyanis úgy állt 4-1-es vesztésre, hogy az összes elbukott legjében volt nyila ahhoz, hogy a maga javára döntse el az adott partit. Wilson pedig ezt köszönte szépen, és minden hibát megbüntetett. A hatodik legben a belga felébredt, dobott egy remek tizenkét nyilast, amivel visszajött a meccsbe. 4-3-ra fel is zárkózott, de a győzelemhez a nyolcadik leget megnyerő Wilson került igen közel. Ez viszont mintha megfogta volna az angolt, aki zsinórban három legben is az egekben rekedt, kétszer kiszállóra sem ért le, így pedig a belga játékos jutott tovább.
ronny.jpg

Krzysztof Ratajszki - Kim Viljanen: 5-6

Kérem szépen, megvan a recept a kedves lengyel úriember legyőzéshez, csak úgy kell játszani hozzá, ahogy a finn játékos tette. Dobni kell egy 96-os átlagot, 40% fölött kell kiszállózni és szórni kell néhány ötkörös játékot, megfejelve egy tizenegy nyilas leggel. Persze azért kell némi szerencse is, hiszen a lengyel játékos tizenhétből csak öt nyíllal találta el a duplát, ami megkönnyítette ellenfele dolgát. De a lényeg: nem legyőzhetetlen a lengyelek kiválósága sem.
vilj.jpg

Wayne Jones - Christian Kallinger: 3-6

Némi magyar vonatkozása is volt a mai napnak és ebben szerencsére volt öröm is. Mint tudjuk a soft EB-n magyar színekben induló Kallinger óriási ajándékot kapott Wayne Jones-tól. Nevezetesen huszonkét nyilat, amit a rutinos angol játékos rontott el a kiszállóra, így pedig szinte lehetetlen nyerni. Kallingernek egy szolid teljesítmény is elég volt a továbbjutáshoz, illetve dobott egy zseniális 128-as kiszállót is.
vilj.jpg

John Henderson - Dirk van Duijvenbode: 6-2

A pirospozsgás arcú Hendersen ezen a meccsen nagyon szépen hozta a tömeget (92,83) és a kiszállókat is (40%). Végül jött is a papírforma, hiszen a világranglistán húsz hellyel előrébb áll, mint a holland. Rögtön az elején brékelt és 4-0-ra elhúzott. A holland egy nagyon szép 118-as kiszállóval nyerte a második legjét, de ez ezen az estén kevés volt.

Martin Schindler - Rowby-John Rodriguez: 6-4

Rowby nyitotta az osztrák Rodriguezek programját. Mindhárom fiatal és nagyon tehetséges játékos ott volt a versenyen, de ketten elvéreztek. Talán éppen Rowby-tól várták a legkevésbé a hazai drukkerek, hogy ez így fog történni. Közel hasonló átlagon végzett mind a kettő, de a duplára dobálás nem ment Little Johnnak, huszonegy lehetőségből csak négyszer találta el. Pedig 3-1-re is vezetett, onnan lett egyenlő, utána pedig már csak Schindler vezetett. A német nincs bent a százban sem a világranglistán, de ezzel a sikerrel például Ratajszkit már meg fogja előzni.

Vincent van der Voort - Tony Newell: 6-3

Az este első száz feletti átlaga a fájós hátú hollandé volt. A 101,86-os átlag tiszteletet parancsoló, nem beszélve az öt száznyolcvanasról sem. Newell talán arra lehet büszke, hogy amikor kiszállóhoz ért, azt remekül ki is használta, négyből háromszor célzott pontosan és nem mellékesen volt egy 144-es, majd egy 125-ös kiszállója is. 3-3-ig tudta tartani a lépést nagy nevű ellenfelével szemben.

Chris Dobey - David Pallett: 6-1

A két 27 éves angol meccse nagyon simára sikeredett. Kilencven alatti átlagokkal végeztek, de Dobey nagyon szépen és magabiztosan húzta be a legeket. Ráadásul ezen az estén Pallett-nek a kiszállók sem mentek, tíz lehetősége volt, de csak egy jött össze. Akadt például olyan is, hogy 90-ről hat nyilból sem sikerült megoldania az outot. Ez pedig döntő momentum volt ezen a meccsen.

Itt az első négy meccs statisztikája:

Jamie Lewis - Dimitri Van den Bergh: 6-5

Nagy meccset játszott a közel azonos képességű két játékos, ami csak a döntő legben dőlt el végül. 90-es átlag felett jártak mind a ketten. Van den Berghnek volt négyköröse (kétszer is), és 5-5-ig mindkét játékos hozta a saját kezdését. A legvégén Lewis-on volt a sor, és az, hogy a játékot ő kezdte, most döntőnek bizonyult. Lehet, hogy ha reggelig játszanak, akkor is döntetlen lenne az állás...

Jonny Clayton - Roxy-James Rodriguez: 6-1

Az újabb Rodriguez fellépését nem kísérte túl nagy siker. Lehet, hogy elizgulta a meccset, de a 80 körül dobott átlaga most nagyon kevés volt ehhez a szinthez. A legjobb negyvenbe igyekvő Clayton magabiztosan hozta a legjeit és kiszállózása is 30 százalék feletti volt.

Rob Cross - Andy Jenkins: 6-4

Kíváncsian vártuk az új kedvenc, Rob Cross teljesítményét és nem is okozott csalódást. Korábban írtunk arról a hihetetlen karrierről, ahogyan ő megérkezett a PDC világába, és most az újabb lépést is megtette. Nem volt könnyű meccse, mert Andy Jenkins is odatette magát. Amiben egymást múlták alul a játékosok, az a kiszállózás volt, még a 30 százalékot sem érte el egyikőjük sem. Sokáig úgy festett, hogy Cross ezen az estén nem fog nyerni, a meccs első brékje után 4-2 volt már Jenkinsnek. De onnan Cross remek játékkal négy leget húzott be, és fordítani tudott. Volt egy négyköröse is és nagyon fontos pillanatokban tudott hibátlanul dobni a T20-ra is.

Rusty-Jake Rodriguez - Ritchie Edhouse: 6-2

Az estét a még csak tizenhat éves Rusty-Jake Rodriguez zárta, aki a hazai szurkolók legnagyobb örömére nagyon simán nyert. Az ifjú játékos idén májusban nyerte meg élete első Development Tour versenyet, és most a European Tourban is lépett egy szintet. Nem dobott nagy tömegeket, de azért a 180-at ötször is bevágta, amivel a végén bőven 90 pont feletti átlagon zárt. A duplák is viszonylag jól jöttek neki és volt egy 100-as kiszállója is. Kíváncsian várjuk tőle a folytatást.

Ez pedig a második négy meccs statja:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9312616573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása