9 Nyíl

Czipó Vivien mindent vitt - hatalmas bravúr Bécsben

2017. június 25. 11:04 - Denis Potvin

WDF-BDO Austrian Open - összefoglaló

Az Austrian Darts Open ET-torna mellett a WDF is rendezett egy tornát Bécsben. A nagyok árnyékában hatalmas magyar bravúr született, Czipó Vivien a női versenyt és az ifjúsági versenyt is megnyerte. A többi számban is sok remek magyar eredmény született. Az ifjúsági fiúknál például Prés Nándor oktatta a mezőnyt. A többiről bővebben a tovább után...

19400182_698110167051783_5871259943963085922_n.jpg

Czipó Vivi egyre jobban kezd belelendülni a győzelmek megszerzésébe - ennek persze mi csak örülni tudunk (fotó: Facebook)

Ezúton köszönjük meg Mravik Bencének, akitől az információk származnak, így most az ő tudósítását adjuk közre. Vivien az elődöntőben a másik legjobb magyart, Ihász Veronikát győzte le. A döntőben aztán a cseh Jana Kaňovská következett, aki szintén nem tudta megállítani a 16 éves tehetségünket. Hatalmas gratuláció Czipó Viviennek, aki két bravúros győzelemmel készült a júliusi junior steel Európa-bajnokságra!

A férfiak versenyében öt magyar jutott a legjobb tizenhat közé: Kovács Patrik, Takács Gábor, Prés Nándor, Izsák Gábor, és Greksa Károly. Közülük a nyolcba már csak Taki jutott, aki 4-3-ra verte a harmadik kiemelt belga Sven Verdonckot, aki 2015-ben nyolcaddöntős volt a World Mastersen és elődöntőzött az England Masters-en. Ezen a meccsen a mi fiúnk 82,76-os átlagot dobott, tizenhat nyilas volt a legjobb köre és tizenegy száz felettit dobott.

Aztán a nyolc között a 6. kiemelt német Michael Unterbuchner következett, aki ellen sajnos jött egy hiba (egy lyukas leg), ez a meccsbe került. Itt már csak 79-es volt Taki átlaga és volt egy 80-as kiszállója is. A férfiak versenyét végül Sven Wens nyerte Daniel Bohonyval szemben. A nőknél pedig két arany és egy bronz jutott nekünk.

Még egy kiváló eredmény: az ifjúsági fiúk versenyét Prés Nándor nyerte, a döntőben Marco Jungwirth ellen nyert. A lányoknál Neumajer Kitti a harmadik helyen végzett, míg Czipó Vivien itt is a csúcsra jutott, ezúttal a cseh Barbora Hospodářská ellen tudott győzni a fináléban.

Ezek után pedig íme, az eredménylista (a magyarok természetesen kiemelve):

WDF-BDO Austrian Open - Hilton Garden Inn, Bécs (Ausztria)

2017.06.23 - péntek:

WarmUp (501 DO):

1. Dennis Watt

2. Végső János

3. Sven Verdonck, Dragutin Pečnjak

5. Gerák Zsolt

2017.06.24. szombat:

Férfiak:

1. Sven Wens

2. Daniel Bohony

3. Michael Unterbuchner, Alan Ljubic

5. Dennis Watt, Takács Gábor, Sebastian Pohl, Wouter Vaes

9. Kovács Patrik, Prés Nándor, Izsák Gábor, Sven Verdonck, Greska Károly, Andelko Fofic, Hannes Schnier, Dragutin Pecnjak

Nők:

1. Czipó Vivien

2. Jana Kaňovská

3. Ihász Veronika, Erdenechimeg Dondov

5. Jasmin Schnier, Sophie Fasching, Sylvia Ehrenhöfler, Catalina Pasa

Ifjúságiak - fiúk:

1. Prés Nándor

2. Marco Jungwirth

3. Keresztény Dániel, Gian van Veen

5. Kelemen Dániel, Gábor-Csapó Csaba, Yang Yu, Neumajer Gergő

Ifjúságiak - lányok:

1. Czipó Vivien

2. Barbora Hospodářská

3. Neumajer Kitti, Sophie Fasching

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4012618885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása