9 Nyíl

Kiváló döntő, brutális átlagok és holland siker az utolsó napon

2017. június 25. 22:58 - adam_f

European Tour 7.: Austrian Darts Open - harmadik nap (a döntők)

Ahogy számítani lehetett rá, nagyon parázs mérkőzéseket hozott a European Tour hetedik állomásának vasárnap estéje, ám végül bejött a papírforma, és a holland világelső, Michael van Gerwen győzelmét hozta az Austrian Darts Open. Persze a sikert nem adják ingyen, és ezt a holland versenyző is a saját bőrén tapasztalhatta - legalábbis a döntőben... 

austrian-darts-open-2017.png

A negyeddöntők:

Michael van Gerwen nem hagyott kérdést arra tekintve, hogy ki a legnagyobb esélyese a mérkőzésnek. Nagyon simán rendezte le a németek feltörekvő tehetségét, Martin Schindler-t, aki ugyan nem dobott rossz átlagot, de ma nem volt a világelső ellenfele. MvG 101,3-as átlaggal, pehelykönnyű játékkal dobta magát az elődöntőbe.

Abba az elődöntőbe, ahol a spanyol Cristo Reyes vár rá, aki szintén nagyon könnyen győzte le a kissé indiszponált formában játszó Daryl Gurney-t. Az északír versenyző bőven 90 alatt végzett a meccsen, tízből csupán háromszor tudta megoldani a kiszállóját, míg a Spártai 101-es átlagot és négy 180-at is dobott, ezzel pedig a saját javára fordította a találkozót.

A harmadik negyeddöntő jelentette a remek hétvégét maga mögött tudó Kim Viljanen búcsúját, akit ezúttal Joe Cullen állított meg. Pedig finn barátunk nem játszott rosszul, 98-as átlagot szórt, és két 100+-os kiszállója (például egy 151-es) is volt neki, ám Cullen jól használta ki ellenfele megingásait, és végül sikerrel abszolválta a mérkőzést. A krónikához hozzátartozik, hogy a Rocksztár is két száz feletti outot produkált, közte egy 160-ast is.

Cullen ellenfele az a Michael Smith lett, aki 6-3 arányban diadalmaskodott a végére elfáradó Mervyn King ellen. Sajna a Király sem dobott most jól, átlaga 90 alatt maradt, húsz darab 100 pluszos dobása volt (maximum nélkül), míg Smith már-már brutális, 104-es átlagot, négy maximumot és egy szép tíznyilas kört produkált (megjegyzem, csak egy kellett volna neki a kilencnyilashoz, de az a fránya 24 elsőre kifogott rajta). 

A negyeddöntők statisztikái és a videók: 

qf1_1.jpg

 qf2_1.jpg

 qf3_1.jpg

qf4_1.jpg

Az elődöntők:

Michael van Gerwen nagyon kemény átlaggal hagyta helyben a spanyol Cristo Reyes-t. 116-os meccsátlagot szórt a holland világelső, aki teljesítményét még egy 6/10-es kiszállómutatóval, három 180-assal, egy tíznyilas körrel, valamint - az utolsó játék csattanójaként - egy 130-as kiszállóval (T20, S20, Bull) tette teljessé. Reyes 96-os átlaggal zárta ugyan a mérkőzést, ám a két lehetséges kiszállójából csupán egyet tudott értékesíteni. Hiába, aki a kopasz ellen akarna valamit, annak jóval korábban kell felkelnie - legközelebb...

sf1_6.jpg

MvG a döntőben azzal a Michael Smith-t kapta ellenfélül, aki a második elődöntő felénél még vesztésre állt Joe Cullen ellen. Ám Gary Anderson mentoráltja megmutatta, hogy nem véletlenül jutott el idáig. Zsinórban három játékot megnyerve már ő állt győzelemre. Cullen hiába pengette jól a húrokat, egyenlíteni már nem tudott, így BullyBoy 6-4-es sikerrel jutott a fináléba, ahol majd kiderül, hogy vagy nyer, vagy nem. Smith egyébként 98-as átlaggal nyerte a találkozót, míg a Rocksztár ezúttal éppen hogy csak súrolta a 80-at - alulról...

sf2_6.jpg

A döntő:

Ennél jobb döntőt nem láttunk még a European Tour 2017-es évében, mint amit Michael van Gerwen és Michael Smith produkáltak ezen a tornán. A két játékos nagyon nagy elánnal esett egymásnak már a találkozó elején, és Smith rögvest meg is mutatta, hogy nem véletlenül került a fináléba. Kezdetnek hozta a saját kezdését, majd elvéve ellenfeléét, már kettő volt oda. MvG hamar észlelte a problémát, és gyorsan be is húzta a következő két játékot, kiegyenlítve ezzel az állást. Ezután jött a "kéz a kézben", amely voltaképpen annyit jelentett, hogy szépen, egymás után hozva a játékokat, elmentek 5-5-ig. Persze nem felejthetjük el Michael Smith 170-es kiszállóját sem, ami lélektanilag nagyon jókor jött a számára, hiszen 3-3-nál tudta megdobni a torna legnagyobb outját. A mindent eldöntő játékban is nagyon jól szórt az angol, de a 68-as kiszállót már nem tudta megoldani, mivel a holland 100-ról kidobta magát, ezzel pedig ebben az évben a harmadik ET-sikerét zsebelte be a holland (a 25.000 fontról nem is beszélve). Úgy gondolom, a további elemzés helyett beszéljenek inkább a számok...

final_3.jpg

Most egy hét pihenő következik, de aztán június 30-án folytatódik tovább a European Tour, amelynek nyolcadik állomása ezúttal Leverkusenben a European Darts Open versenye lesz. Természetesen erről is be fogunk számolni, úgyhogy tartsatok velünk a továbbiakban is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4912619915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása