9 Nyíl

Tarolt a Rocksztár - tovább tart a finn csoda

2017. június 25. 16:53 - Dart Major

European Tour 7.: Austrian Darts Open - harmadik nap (délutáni program)

Meglepetésekkel és kiváló teljesítményekkel teli két napon vagyunk túl a European Tour hetedik állomásán. Néhány esetben csak lestünk ki a fejünkből és csodálkoztunk, máskor pedig a fejünket fogtuk értetlenkedésünkben. A mai nap délutáni programjában a legjobb nyolc közé jutást volt a tét, lássuk mi történt.
pdc_eu_logos2017_ado-350x197.png

Michael van Gerwen - Vincent van der Meer: 6-3

A világelső ellen játszani egyszerre frusztráló és lélekemelő élmény egy "kisebb kaliberű" játékosnak. Van der Meer nagyszerű győzelmekkel jutott el idáig, így egyfajta ajándék volt neki a mérkőzés MVG ellen. A tét nyomta rendesen van der Meer vállát, az első két legben az öltözőben ragadt és mire összekapta magát már 4-0-ra vezetett a világelső, aki a negyedik leget ráadásul tizenkét nyíllal fejezte be. Becsületére legyen mondva van der Meer-nek, nem adta fel és egymás után két leget is nyerni tudott, ami azért komoly fegyvertény. Sőt sikerült neki 5-3-ra is felzárkóznia, kihasználva, hogy a világelső nem éppen felpörögve játszik. Az utolsó leget viszont megnyomta MvG, és egy újabb tizenkét nyilassal lezárta a meccset.
mvg_3.jpg

Jamie Bain - Martin Schindler: 4-6

Két olyan játékos nyolcaddöntője következett, akiket talán nem vártunk ide. De bravúrokat bemutatva mégis eljutottak ide és egyiküknek a csoda a meccs után is folytatódott. A tétnek megfelelően szoros volt a meccs. 2-2-ig elmentek a felek, méghozzá csupa ötkörössel. Az ötödik legben volt sansza a németnek brékelni, de kimaradt, így megint a skót versenyző jutott előnyhöz. Ám csak addig, amíg szokás szerint ki nem egyenlített előröl a német. Az előbbi kimaradt bréket a hetedik legben csinálta meg Schindler, és mivel ezt visszaadni nem tudta a skót (aki saját játékát tizenkét nyílból, 128-ről kiszállva ugyan hozta), így a fiatal német tudott bemenni a legjobb nyolc közé. Szép eredmény ez Schindlertől.
schi.jpg

Benito van de Pas - Daryl Gurney: 3-6

Big Bennek nem mostanában van a legjobb időszaka, és ehhez most még jött egy igazi rangadó is. Van de Pas a tizenötödik a ranglistán, Gurney pedig a tizenhetedik, úgyhogy jó meccsre volt kilátás. Tulajdonképp az is volt, bár a holland ezt biztos nem így gondolta. Gurney ugyanis az első három leget megnyerte (volt két tizennégy nyilasa is), és ezzel komoly előnyre tett szert. Viszont sokáig nem tartott ez az előny, mivel a következő három kör a hollandé lett, aki 116-ról és 95-ről is ki tudott szállni. Ezzel viszont a puskaporát el is lőtte Big Ben, a következő körökhöz hozzá sem tudott szólni, ez pedig az észak-ír győzelméhez vezetett.
gu.jpg

Simon Whitlock - Cristo Reyes: 5-6

Ellentétes előjelekkel érkeztek a felek a mérkőzésre. Az ausztrál tükörsima győzelemmel kezdett tegnap, a spanyol viszont nagyon megizzadt, így talán Whitlock volt könnyebb helyzetben. A mérkőzés képe viszont teljesen mást mutatott, hiszen Whitlock 2-0-és 3-1-es hátrányba is került, mivel képtelen volt kiszállni. Ezután azonban megrázta magát az ausszi, és egy tizennégy, valamint egy tizenkét nyilas körrel kiegyenlített. 5-5-ig el is ballagtak ezután úgy, hogy hozták saját kezdésüket (tizennégy, tizenöt nyílból), így az ellenfélnek bravúr kellett volna. A döntő szettet a spanyol kezdte, aki nem is hibázott, tolta a tömeget és tizenötödik nyílra a kiszállót is megdobta. Whitlock közel járt a 100-as átlaghoz de a kiszállózásban mutatott hibái miatt elbukta a mérkőzést.
reye.jpg

Kim Viljanen - Chris Dobey: 6-2

Aki arra tippelt, hogy a finn játékos versenyben lesz még, az valamit nagyon megérezhetett. Dobey-tól elvárható volt, hogy eljusson ide, viszont a finn győzelme a ranglista harmadik Wright ellen kolosszális meglepetés volt. Nagy kérdés volt mire lesz képes ma. Nos a meccs első két legje után a finn nem állt túl rózsásan, hiszen a fiatal angolnál volt a 2-0-ás előny. Nagyobb bajba is kerülhetett volna Viljanen, de szerencséjére Dobey kihagyta a nyilat a 3-0-hoz és így a finnek sikerült a szépítés. A koreográfia a negyedik legben ugyanez volt, Dobey megint hibázott a kiszállón (igaz magas értékkel próbálkozott), a finn pedig megint büntetett. Ezek a kihagyott helyzetek megzavarták az angolt, aki a következő két legben sok ellenállást nem bírt kifejteni, ezzel pedig Viljanen került kétleges előnybe. Az angol srác ettől még jobban összeesett, a hetedik legben 72-ről és 20-ról sem bírt kiszállni és Viljanen megint behúzta a gémet. Természetesen ilyen előzmények után a győzelem a finn játékoshoz került, aki megint remek kiszállózásának köszönhetően nyert. Érdemes lesz figyelni erre az úriemberre.
vilja.jpg

Kim Huybrechts - Joe Cullen: 3-6

Mind a két játékos 6-3-al abszolválta tegnapi meccsét, tehát túl sok izgulnivalójuk nem volt. Ma viszont annál több izgalom várt rájuk, hiszen egymás elleni párharcaik állása 4-2 volt a belga javára, tehát elég szorosnak mondható a kettejük statisztikája. Nos a mérkőzés viszont nem lett ilyen szoros. A belga egy némileg szerencsés brékkel nyitott, de utána Cullen bekapcsolta a "Taylor-módot", és három leget nyerve fordított (11-13-11 - vagyis ennyi nyilat használt fel a három leg megnyeréséhez). A belgát sem kellett azért félteni, hátsó pályáról dobott ő is egy tizenegy nyilast, amivel szépített. Ennél többre azonban nem nagyon futotta tőle mert Cullen szórt egymás után két ötkörös játékot, amit még ugyan kicsit korrigált a belga, de a kilencedik legben megint embertelen tempóban fogyasztotta a tömeget a "Rocksztár" aki a meccset végül 107-es átlaggal zárta. Huybrechts sem játszott rosszul, háromból három duplát bevert és 96 pontot átlagolt, de a csodásan játszó Cullen ellen ez kevés volt.
img_20170625_163300.jpg

Jelle Klaasen - Michael Smith: 4-6

Mind a két fél tükörsima győzelmet aratott tegnap: Klaasen régi formáját megidézve nullázott, Smith pedig szintén görcsölés nélkül lépett tovább. A mai meccs azonban más volt mint a tegnapi. Egy-egy brékkel indult a meccs, majd 3-3-ig mindenki hozta a kezdését. Voltak szép körök, Smith dobott például egy 106-os, Klaasen pedig egy 117-es checkoutot, ami egy tizenkét nyilast jelentett. 3-3-nál a vezetéshez is volt nyila a hollandnak - nem is egy -, de kimaradtak a lehetőségek, így megint Bully Boy került előnybe. Sőt, Klaasen a következő legben is hibázott, így a hátránya már kettőre nőtt. Egy 107-es kiszállóval fűszerezett tizenöt nyilassal ugyan visszajött a Kobra még a mérkőzésbe, de a tizedik legben három tripla nélküli kört is dobott, ez pedig már nem fért bele.

img_20170625_163154.jpg

Mensur Suljovic - Mervyn King: 4-6

Az öreg Mervyn mesteri dartsot bemutatva lépett tovább tegnap, az osztrákok ásza pedig 100-as átlagot hozott össze, így tehát nagy meccsre volt kilátás. Ennek megfelelően King be is kezdett egy ötkörös brékkel, amit megfelejt egy 127-es kiszállóval. Aztán folytatta tovább, még egy tizenöt nyilas, ezúttal 120-ról kiszállva. A 3-0-hoz is megvolt a lehetősége a derék öreg Mervynnek, de a 135 nem sikerült, így az osztrák szépített. A 3-1 viszont meglett az angolnak, aki ezt a kétleges előnyt derekasan őrizte is tovább. Első pályáról nem hibázott, és hiába csinált Mensur saját kezdéséből például tizennégy és tizenegy nyilas játékokat, 5-4-es King vezetéssel érkeztek el a tizedik leghez. Volt ugyan egy halovány esély az osztrák előtt, de a 121 kifogott rajta, és mivel King két 180-at is dobott a legben, gyorsan le is ért kiszállóra, ahol a 25-öt negyedik nyíllal ugyan, de megoldotta. 60%-os kiszállózásával abszolút megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé a Király.
kin.jpg

A mai nap eredményei:
osszes.jpg

Folytatás este hét órától...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2612619087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása