9 Nyíl

De mi történt Peter Wright-tal?

2017. június 27. 10:40 - Denis Potvin

Elképesztő jól indult az éve a skótok nagyszerű játékosának, Peter Wright-nak, aztán a nyárba fordulva valami történhetett vele, mert ahogy a hétvégi Austrian Darts Openen kikapott Kim Viljanentől, az jelzi, hogy nem úgy néz ki minden, mint azt még májusban a közvélemény gondolta.

ddhrg7uxoaaixug.jpg

A világbajnokságon elődöntős volt, majd három UK Open kvalifikációt, és magát a főversenyt is megnyerte. Aztán három European Tour siker következett, egy Premier League döntő, majd egy Players Championship első hely. Lenyűgöző sorozat, amelynek méltó folytatására számított mindenki.

Májusig vitt mindent, kiválóan és kiegyensúlyozottan játszott, de aztán valami történt a világ harmadik legjobb játékosával. A hétvégén három 180-as és egy 75 százalékos duplázás elég volt Viljanennek, hogy óriási meglepetést okozzon úgy is, hogy az átlagban tizenkét ponttal maradt a skót mögött.

A sokkoló vereségek sora a World Cup of Dartson kezdődött, amikor Szingapúr lepte meg az Anderson-Wright duót. Utána két kiesés ET-versenyeken a tizenhat között, majd két korai kiesés a Players Championship-en, végül most a bécsi kudarc. Öt torna negyeddöntők nélkül.

El lehet meditálni azon, mi is lehet a – reméljük csak – pillanatnyi kiégés oka. De tény, hogy Peter Wright az egyike azon topjátékosoknak, akik nagyon kevés versenyt hagynak ki. Ellenben még van Gerwennel, vagy akár Andersonnal szemben is. A PDC naptár egyre sűrűbb, és azt is lehet tapasztalni, nem egy versenyt hagynak ki a sztárok ilyen-olyan ürüggyel, amely nyilván a pillanatnyi mentális leépülésük egyik oka. A feltöltődés nagyon fontos ahhoz, hogy a koncentráció még komolyabb legyen a következő nagyobb versenyre. Így hagyott már ki állomásokat vam Gerwen, Anderson, Wade, Chisnall, vagy most a hétvégén Adrian Lewis is.

Talán ezt kellene tenni Wright-nak is, de nem tudhatjuk, mi történik suffolk-i otthonában, amikor a családi tanács - a feleséggel az élén - összeállítja a versenyprogramot. Talán a menedzser-feleség nem engedi, hogy Wright otthon nyalogassa a sebeit.

Így aztán marad a hajtás, most például a hétvégén Leverkusenben, az újabb European Tour helyszínén. Kérdés, hogy megtörheti-e a júniusi átkot és visszatér-e a győztes útra?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4612623351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása