9 Nyíl

Ki avatja fel elsőnek a leverkuseni Ostermann-Arenát?

2017. június 29. 10:34 - Denis Potvin

European Tour 8.: European Darts Open (beharangozó Géczy Mátyás tollából)

Mint már tudjuk, sok idejük nincs a profiknak két verseny közötti pihenésre. Nos most olyannyira nincs, hogy a múlt hétvégi European Tour hetedik, osztrák állomása után e hét péntekjétől vasárnapjáig újabb fordulót rendeznek a sorozatban. A versenyzők a kis kitérő után újra visszatérnek Németországba, azon belül Leverkusenbe, az Ostermann-Arenába.

A kvalifikációk nagy része természetesen már most is megtörtént, erről szeretnénk Nektek beszámolni, vagyis arról, hogy kik azok a játékosok, akik részt vesznek a már júliusba nyúló nyolcadik állomáson.

hb_edo_2017-350x145.png

Kezdjük a sort azokkal a játékosokkal, akik csak a második napon lépnek színpadra, azaz a tizenhat kiemelttel. Óriási változás nem történt az előző fordulóhoz képest, de azért azt jegyezzük fel: Rob Cross elérte, hogy ezen a versenyen már a kiemeltek között szerepeljen, illetve Gerwyn Price is szerepel a nevek között. Tehát a játékosok kiemelésük szerinti sorrendben: Michael van Gerwen, Peter Wright, Mensur Suljovic, Simon Whitlock, Michael Smith, Kim Huybrechts, Benito van de Pas, Jelle Klaasen, Ian White, Dave Chisnall, Alan Norris, Daryl Gurney, Gerwyn Price, Joe Cullen, Stephen Bunting és Rob Cross.

A brit kvalifikációs torna június 16-án került megrendezésre Wiganben, a Robin Park Tennis Centerben. Újfent 85 játékos indult el a versenyen és akadtak meglepetések már az első fordulóban, de foglalkozzunk a lényeggel, hogy ki az a tizennyolc játékos, akik ott lesznek. Az egyik például az a James Wade lesz, aki 6-3-as győzelmet aratott Steve Lennon ellen, így újra láthatjuk őt. Mervyn King mostanában jó formának örvend, ezúttal ezt Keegan Brown bánta. King 6-4 arányban győzött, ezzel pedig az ausztriai útja után (ami nem is sikerült rosszul) most Leverkusenbe is ellátogathat. Újoncot avat a ’kuseni színpad Ray Campbell személyében, aki most harcolta ki először a részvételt ET versenyre (2016-tól versenyzik a PDC-ben, előtte BDO tag volt, már 50 éves). Campbell a brazil Diogo Portelát tudta legyőzni 6-3-ra. James Wilsont most nem láthatjuk, 6-4-re kikapott Richard Northtól. Ott lesz viszont Peter Jacques, aki Matthew Dennant felett tudott győzedelmeskedni (6-3).

michael-van-gerwen-uk-open-ryan-harrington-shakes-hands_3426393.jpg

Az ausztrálok Andersonja, Kyle is kvalifikálta magát a németországi megmérettetésre, William O’Connor volt az áldozat (6-3). Adrian Lewis viszonylag simán biztosította a részvételt, Brendan Dolan kapott ki tőle 6-2-re. Mark Walsh nagy csatában 6-5 arányban tudta legyűrni Mick Toddot. Aden Kirk szintén egy utolsó leges mérkőzésen tudott nyerni, ellene Jim Brown maradt alul. Darren Webster nem igazán tudja hozni azt a formáját, amit a világbajnokságon és az azt megelőző hónapokban mutatott, most Nathan Aspinall állta el a Németországba vezető útját (6-2). Matt Clark 6-5-re nyert Paul Harvey ellen. Robbie Green az előző kvalifikációs versenyen mutatott „gyengébb” teljesítménye után, most sikeresen vette az akadályokat és lassan elkezdhet csomagolhatni, hogy időben ott legyen a verseny helyszínén, Michael Barnardot verte 6-4-re.

Justin Pipe a gyors ütemben fejlődő Peter Hudson ellen nyert simán 6-1 arányban. John Henderson is újra ott lesz a versenyen, Simon Stevenson volt az ellenfele az utolsó körben (6-3). Mark Webster 6-4-re győzött Mick McGowan ellen. Ted Evetts sikertelenül vette az utolsó lépcsőfokot, kikapott James Richardsontól 6-2-re. Mark Barilli meglepetésre legyőzte Joe Murnant, így ő lesz ott Leverkusenben (6-2). Az utolsó játékos pedig Devon Petersen, aki Ronnie Baxter ellen játszott és győzött, a végeredmény 6-3 lett. Összegezve tehát a tizennyolc brit játékost: James Wade, Mervyn King, Ray Campbell, Richard North, Peter Jacques, Kyle Anderson, Adrian Lewis, Mark Walsh, Aden Kirk, Nathan Aspinall, Matt Clark, Robbie Green, Justin Pipe, John Henderson, Mark Webster, James Richardson, Mark Barilli és Devon Petersen indulhatnak Leverkusenben.

justin-pipe-with-trophy.jpg

A dél/nyugat-európai kvalifikáció, illetve a rendező nemzet által hirdetett selejtező a verseny előtti estén, 29-én, csütörtökön (ma) lesz megrendezve Leverkusenben. Az előbbiről nyolc játékos kerül még be a 48 fős mezőnybe, az utóbbiról négy. Mindkettő selejtező 20 órakor kezdődik, így, ha tudomásunkra jutnak a nyertesek, a cikkünket frissítjük.

A kelet-európai kvalifikációt egy héttel ezelőtt rendezték meg még a Multiversumban, mint ahogyan arról már írtunk. Leverkusenben is Krzysztof Ratajski élhet a lehetőséggel miután a nyolcadik állomás selejtezőjének döntőjében Takács Gábor 83 pontos átlaga sem volt elég a lengyelt megállítani.

Az északi/balti selejtezőről újra Kim Viljanen jutott be a többiek mellé. Talán újra meg tudja ismételni múlt heti formáját.

w3m3ljode6f2vixars-vjj-zpk26dnbl.jpg

Tizenkét játékos ugyan még hiányzik, hogy teljes legyen a mezőny, de mind a német, mind dél/nyugat-európai selejtezőn indulók gondoskodnak arról, hogy újra leírhassuk azt: ez a mezőny hivatott arra, hogy magas színvonalú mérkőzéseket biztosítson. Leverkusenben ez lesz az első European Tour forduló, így a város, valamint a PDC Europe számára is fontos megmérettetés lesz.

A magunk részéről jó szórakozást kívánunk minden mérkőzéshez. Ha esetlegesen lesz információnk a sorsolásról természetesen megírjuk, illetve hétvégén jelentkezünk a mérkőzésekről a szokásos napi összefoglalónkban.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2412627447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása