9 Nyíl

Nemcsak a Hegylakó volt Könyörtelen

2017. július 01. 17:46 - Dart Major

European Tour 8.: European Darts Open - második nap (délutáni program)

Nem hiszem, hogy lett volna okunk tegnap panaszkodni, hiszen jó kis napot zártak a játékosok. Ma pedig még eggyel emelkedett a "tét", mivel jöttek a kiemeltek, ezért várható volt az, hogy sikerül még rápakolni a tegnapi napra. Nézzük, mi történt ma délután.
455970c4-f507-42d2-968f-43e4b7d1dfeb_2017-european-darts-open-logo_full.jpg

Daryl Gurney - Jerry Hendriks: 6-5

Elég kemény meccsre kényszerült Gurney, de legalább a nézők nem unatkoztak. Az első két leg hátsó pályáról került behúzásra, majd az északír egy tizenkét nyilassal jelentkezett. A holland erre válaszolt mégpedig egy 111-es kiszállóval. 3-3-ig ellépkedtek egymás mellett, majd Gurney - kihasználva a holland elrontott dupláit - kétleges előnyre tett szert. A meccset is eldönthette volna, de hibázott és ezt Hendriks olyan szinten kihasználta, hogy ki is egyenlített. A döntő legre nagyon összekapta magát Gurney, két 180-as után azonban elrontotta a hetedik nyilat, de így is egy szép tíznyilas lett a dologból. A vártnál szorosabban, de azért csak behúzta az esélyesebb versenyző.
gurney_2.jpg

Gerwyn Price - Mark Walsh: 6-4

Ha tippelni kellett volna, akkor biztosan tükörsima Price sikert tippeltem volna a meccs előtt (gondolom ezzel nem vagyok egyedül). Hála az égnek, ezt nem tettem meg és így egy komoly infarktus-közeli állapotot úsztam meg. Történt ugyanis, hogy 2-0 volt az állás Walsh javára (az első leget senki se nézze meg). A walesi ekkor megérezte, hogy gond lehet, dobott gyorsan két ötköröst, majd az ötödik leget is behúzta némi mázlival. Röpködtek a rossz kiszállók a mérkőzésen, viszont 4-3-as állásnál Walsh dobott egy mesteri 140-es kiszállót (T20, D20,D20). Ez nem jött be a walesinek aki erre mérgében egy tizenkét nyilassal reagált és előnnyel mehetett a tizedik legre. A leg meg is lett a korábbi kiváló rögbisnek, de ahogy a meccsen már megszokhattuk, ehhez kellett az ellenfél hibája is. Price küszködve ugyan, de továbbment, Walsh pedig csak magát okolhatja mert nyerhető meccset bukott el.
price_1.jpg

Alan Norris - Aden Kirk: 6-2

Mostanság nem épp "Chuck" Norris a legjobb formában lévő ember a mezőnyben, de várható volt, hogy magára talál egyszer. Erre jó alkalom volt a Kirk elleni meccs. Oda is tette magát Norris, komoly 4-0-ás előnyt hozott össze. Az igazság persze nem ilyen egyszerű, mivel Kirknek minden sansza megvolt arra, hogy 2-2 álljon az eredményjelzőn. Miután meglett ez a megnyugtató előny, Norris tartotta is a távot (persze megint Kirk segédletével). "Chuck" 50%-os kiszálló mutatója dicséretes, Kirk pedig ennek csak a felét tudta összehozni így pedig nyerni elég komplikált.
norris_1.jpg
Joe Cullen - Krysztof Ratajski: 6-2

Zsinórban két leget nyerni rögtön az elején, és mind a kettőt öt kör alatt behúzni az jó ómen. Legalábbis az esetek nagy részében. Derék lengyel barátunknak viszont ez ma sok minden volt, csak jó nem. Konkrétan az összes hátralévő legjét elbukta. Az ötödikben lett volna esélye bőven, de előbb besokallt, majd elrontott három nyilat, ezzel pedig Cullen fordított. Ez pedig nagyon jó tett az angolnak, aki valósággal tűzbe jött, dobott egymás után két tizenkét nyilast és simán megnyerte a meccset. Ratajski pedig ismét bizonyította, hogy még ugyan messze van a PDC élmezőnytől, de a helyzete nem reménytelen. Cullen pedig megint nagyot játszott.
cull.jpg
Benito van de Pas - James Richardson: 5-6

Tegnap a civilben kőműves Richardson volt a nap hőse, ma pedig szintén közel került ehhez a címhez. Kellemesen jó kezdést hoztak össze a felek, öt kör alatt végeztek első pályáról. Ez a sorminta megmaradt a következő két legben is (bár a holland lazán brékelhetett volna a harmadikban). Az elmaradt játékcsenés aztán meglett Benitonak s 3-2-re már ő vezetett, de nem sokáig. Richardson előbb visszabrékelt, majd egy csodás 160-as kiszállót bemutatva megfordította a meccset. A tömeget szépen tolták a felek, csak a duplák nem jöttek. Viszont így legalább elmentek a döntő legig, hogy még fokozzák az izgalmakat. A "Könyörtelen" becenévre hallgató Richardson aztán bemutatta miért is hívják így: 180,100,180,41. Tizenegy nyíl! Bingo! Az angol játékos 8 azaz nyolc 180-at dobott, ami varázslatos teljesítmény. Viszont a kiszállókat nem árt, ha gyakorolja a holnapi napra készülve.
ric_1.jpg 
Kim Huybrechts - John Henderson: 4-6

Aki azt hitte, hogy vége a meglepetéseknek, az tévedett. A belga játékos remekül kezdett, dobott egy mesteri tizenegy nyilast. A saját játékokat mindenki hozta az első négy legben, Henderson például 100 feletti kiszállót is dobott. A forduló pont az ötödikben legben jött el, amikor hátsó pályáról a skót ért le előbb nullára. Ezt pedig megfejelte a saját kezdésnek behúzásával és kényelmes 4-2-es előnyre tett szert. Mindent megpróbált a belga játékos, meg is nyerte a saját köreit, de azzal nem tudott mit kezdeni, hogy a skót a saját kezdéseit mindig öt körből behúzta. Jól játszott Big John, megérdemelt a sikere. Kim pedig már nem először a duplákon vérzett el, tőle ez a 33% az nem valami fényes.
hend.jpg
Simon Whitlock - Dimitri van den Bergh: 5-6

Az ifjú belga játékos és a Varázsló kiváló meccset hoztak össze. Nyitásként a belga egy tizennégy nyilassal indított, majd óriási lehetőséget hagyott ki a 2-0-hoz. Viszont zavarba nem jött, mert egy kicsit később ugyan, de összejött neki a kétleges előny. Az első három nyert játékot rendkívül jól, csak ötkörösöket dobva hozta el Dimitri. Az ausztrál játékos ekkor megfújta a riadót, és két tizenhárom nyilast dobva kiegyenlített. A taktikus játék ekkor kezdődött el, mindenki nagyon ráfeküdt a saját kezdésére és így mentek el a döntő legig. Itt azonban a varázslat elmaradt, Whitlock három körben tripla nélkül zárt ez pedig édeskevés volt az újabb öt körös játékot összehozó belga ellen. Így tehát a harmadik kiemelt búcsúzott el ma délután.
vdb_1.jpg
Stephen Bunting - Steffen Siepmann: 6-4

A múlt heti nagy verés után mindenképpen javítani kellett mindenki Peter Griffinjének. Ezzel szemben egy hátsó pályáról elvett leg is hiába volt, mivel már ő állt 2-1-es vesztésre. A harmadik leg volt az első ami már jónak nevezhető, tehát nem verdeste az egeket a színvonal, az ötödik leg viszont mestermunka volt, Siepmann dobott egy tizenegy nyilast és megint nála volt az előny. Ezután viszont nagyokat hibázott a német, előbb duplára sem ért le, majd pedig a 88-as kiszálló nem jött össze. Sőt a bajokat csak tetézte a szemszögből, hogy a nyolcadik legben Bunting varázsolt és kiszállt 161-ről. 5-3 után még a szépítés megvolt Siepmannak, viszont az egyenlítéshez szükséges 78-as kiszálló nem lett meg, ezt Bunting ki is használta és továbblépett.
bu.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2312633717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása