9 Nyíl

Van Gerwennek alaposan "keresztbe" tettek

2017. július 02. 17:01 - Denis Potvin

European Tour 8.: European Darts Open - harmadik nap (délutáni program)

Olyat már láttunk, hogy Michael van Gerwen-t legyőzik, de ahogy ezt a két éve még amatőr Rob Cross tette, arra nincsenek szavak. Sajnos egy rossz hírrel és egy elmaradt meccsel kezdődött a leverkuseni European Tour 8. állomásának harmadik versenynapja. Joe Cullen édesapja szívinfarktust kapott, ezért Cullen visszalépett a versenytől, és azonnal hazarepült. Mensur Suljovic így játék nélkül jutott be a legjobb nyolcba. Henderson újabb kiemeltet vert, Peter Wright visszatért a helyes útra, Chizzy és Bully Boy is továbbmenetelt, Mervyn King pedig régi önmagát idézve dobált zseniálisan. Este 19 órától folytatás, az utolsó nyolc csatájával.455970c4-f507-42d2-968f-43e4b7d1dfeb_2017-european-darts-open-logo_full.jpg

ddvoqgaxyaatxsu.jpg

Egy kép többet mond ezer szónál - ugye jól látszik a kontraszt?

John Henderson-Alan Norris: 6-5

Henderson eddig is kiválóan versenyzett a hétvégén, ezt a jó teljesítményt most Norris ellen is folytatta. Egy brékkel kezdtett, majd egy 114-es kiszállóval folytatta. Norris egy 120-as checkouttal válaszolt erre, de még így is egyleges hátrányban volt. Aztán kezdett belemelegedni, s ugyan Henderson két elrontott nyila is kellett hozzá, de 4-4-re egyenlített. Henderson ezután szépen hozta a saját pályáját, majd Norris egy 140-nel, és 134-gyel kezdte a mindent eldöntő leget, ám ekkor jött a dráma. Előbb Norris szúrta el kétszer is a D20-at, majd Henderson próbált 61-ről kiszállni. A T7 ott volt, de D20 helyett egy szimpla egyes jött. Norrisnak még ezt is sikerült alulmúlni, amikor elrontotta D20-at, aztán egy 20-as, majd egy 10-es jött csak. Henderson a 24-re 12-vel, végül pedig D6-tal válaszolt és megnyerte az idegek csatáját. Ebben az évben először jutott PDC-tornán a negyeddöntőbe, ahová az angliai kvalifikációból érkezett.

henderson-norris.jpg

James Richardson-Dave Chisnall: 3-6

Richardson tegnapi teljesítményét szintén kiemeltük, és vasárnap sem játszott megilletődötten. Bár Chizzy-é volt a meccs első 180-asa, Richardson 3-1-re meglépett a találkozón. Chizzy odavágott még három száznyolcvanast és kétszer is D18-cal kiszállva egyenlített. Ekkor 98,77-es átlagon állt, majd a következő legben a százat is átlépte, amikor gyönyörű dobás következett a PL-sztártól: 132-ről két dupla bullal nyitott, de a 32 nem sikerült elsőre. Azonban így is maradt ideje kiszállni, és 4-3-ra már ő vezetett. A bullparádé is folytatódott, amikor egy 124-es kiszállót zárt le így Chizzy. Újabb 180-asa teljesen elbizonytalanította Richardsont, és végül a hátsó pályáról indulva, meglehetősen nagy előnnyel húzta be a továbbjutást. 1-3 után öt leget nyert egymás után, az átlaga is gyönyörű lett: 100,85.

richardson-chisnall.jpg

Peter Wright-Stephen Bunting: 6-3

Wrightnak előbb a tábla beállításával akadtak problémái, majd a triplákkal, ezzel pedig el is bukta az első legét, ráadásul első pályáról. Aztán gyorsan visszajött a meccsbe, és az első 180-asát is megdobta. Alaposan fennhagyta Buntingot és máris 2-1 volt a javára. Bár voltak elég homály három nyilai, de nagyságát mutatja az a tény, hogy így is nagyon simán oldott meg egy 118-as kiszállót. Magabiztosan dobált ekkor és megint brékelve Bunting-ot, már 4-2-re ment el. A kiszállók gyönyörűen jöttek (5/7), így 5-2 után, a hátsó pályán ment a továbbjutásért. Átlaga ekkor 98,80 volt. Ez még ekkor nem sikerült, mert Bunting egy ragyogó 174-es dobás után harmadjára megdobta a kiszállót. Wright a saját kezdését 180-nal nyitotta, válaszul ugyanez jött Buntingtól, majd ismét egy maximum a skóttól. Aztán a rajongók vére meghűlt kissé, amikor Snakebite három nyílból sem tudta kidobni a nyolcat, csak a második nekifutásra - abból is a harmadik nyílból - sikerült. A lényeg, hogy megjött a továbbjutás, ami most a legfontosabb volt.

wright-bunting.jpg

Dimitri Van den Bergh-Gerwyn Price: 3-6

Még két szektortévesztés is belefért Iceman-nek, hogy nagy hátrányból visszahozza saját kezdését. Utána megint a D10 jutott, de most elsőre ment neki, miközben a táncoslábú belga is simán hozta a kezdését. Price tovább menetelt, megint brékelt, majd kihasználva, hogy Van den Bergh nem tudott 50-ról kiszállni, 4-1-re húzott el. A belga azonban remekül tartotta magát, a saját kezdéseit fölénnyel hozta, és remekül dobálta a tömeget is. De mindez csak arra volt elég, hogy tisztességgel megszorongassa az esélyesebb walesit. Iceman idén nyolcadszor jutott el a legjobb nyolcba, lassan ott lesz a helye a legjobbak között, ha még nincs is éppen ott.

vandenbergh-price.jpg

Michael Smith-Daryl Gurney: 6-3

Ahogy Smith-től már megszokhattuk, gép módjára szórta az elején a triplákat. Gurneyben viszont maradt egy kis bizonytalanság szombatról, talán emiatt is bukta el a saját kezdését. Smith 2-1-re vezetett és ekkor még 118-as átlagon állt, ám BullyBoy egy kicsit kihagyott, Gurney pedig összeszedettebb lett, így 3-2-vel fordultak a meccs második felére. Az északír egy remek checkouttal (90-ről, bullal kiszállva) egyenlített, ám a hibája után (a D10-ből csak D5, a D15-ből pedig csak 15 lett) Smith visszabrékelt, majd ismét remekül kiszállózva egy legre került a negyeddöntőtől, amit úgy húzott be, hogy hátsó pályáról, százról szállt ki a klasszikus módon, és nagyon magabiztosan. 104,37-es átlaga a nap addigi legjobbja volt, Chisnall után a második száz feletti.

smith-gurney.jpg

Devon Petersen-Mervyn King: 3-6

King szenzációsan kezdett, két 180-as és egy tizenegy nyilas befejezés. Petersen egy tíznyilassal válaszolhatott volna, de a D18 helyett az egyesbe ment a nyila, így oda is lett a leg, mert King 171-es kerekítéssel egyből kidobta a D20-at. King folytatta a tökéletes három nyilait, a meccsen a harmadik, a tornán már a tizedik 180-asát dobta, és közel 120-as átlaga volt ekkor. Aztán 3-2-es King vezetésnél kicsit beragadtak a kiszállóba, amiből végül King hámozta előbb ki magát és már kettővel vezetett, hogy aztán a következő legben elszúrjon egy egyszerűnek tűnő (persze, csak a képernyő innenső oldaláról) 48-as kiszállót. Saját kezdését hozta, majd egy zseniális 174-gyel tette le magát 88-ra, onnantól pedig már nehéz volt ezt elbukni a meccset. Három nyila maradt a 32-re és harmadikra ugyan, de kidobta, így az Austrian Darts Open után Leverkusenben is negyeddöntőzhet.

petersen-king.jpg

Michael van Gerwen-Rob Cross: 2-6

Következett az utolsó nyolcaddöntő a világelsővel, és a két éve még amatőr játékossal, aki végül eljutott oda, hogy egy ilyen tornán kiemelt legyen. Úgy indult a meccs, hogy csodát fogunk látni. Cross - szépen dobálva a tömegeket - hozta a kezdését, majd egy tizenkét nyilas, 108-as kiszállóval ráncigálta tovább az oroszlán bajuszát. Aki aztán ezt nem sokáig hagyta, és pillanatok alatt egyenlített. Cross oldalán tizenhárom, tizenkét, Gerwenén pedig tizenhárom és tizenöt nyilas kiszállók. Zseniális csata volt. Cross pedig tovább éltette az álmait. Az ötödik leget úgy nyerte, hogy 121-ről a dupla bullba ért az utolsó, megint a tizenkettedik nyila. Cross 40-en, Gerwen 51-en állt. Az első három nyílra egyik játékosnak sem ment, végül az angol fejezte be előbb, aki így már - kimondani is fura - 4-2-re vezetett.

Ezután lemásolták az előző leg végjátékát, melyből megint Cross jött ki jobban, így egyetlen legre került a csodától, amelyet aztán néhány perccel később át tudott élni. Gerwen ugyan majdnem kiszállt, de végül 32-n ragadt. Cross ekkor nekifutott a 108-nak: Jött elsőre a T19, a kerekítő 19-es és néhány másodpercnyi szünet után a D16 is! Egészen elképesztő és felfoghatatlan sikert hajtott végre ezzel a volt villanyszerelő, aki ezzel a játékkal elég komolyan letranszformálta a világelsőt. Talán azt az arcot, ahogy MvG a végén nézte a D16-ba tartó nyilat, egy jó darabig nem felejtjük el.

gerwen-cross.jpg

A negyeddöntők műsora, amelyek 19 órakor kezdődnek:

Mensur Suljovic-John Henderson

Dave Chisnall-Peter Wright

Gerwyn Price-Michael Smith

Mervyn King-Rob Cross

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2712635421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása