9 Nyíl

Penge riposzt Érden - Czipó Vivi megállíthatatlan

2017. július 02. 15:45 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 4. forduló - Érd (összefoglaló)

Nagyon komoly döntőt hozott a férfiak mezőnyében a hétvégi bajnoki forduló az Érd Arénában, melynek végén ismét Székely "Penge" Pál örülhetett, aki ezzel vett revansot Takács Gábor felett a Békéscsabán elszenvedett vereségért. A hölgyeknél a most már sokszoros Európa-bajnok és friss Austrian Open-győztes Czipó Vivien tovább folytatta remeklését, melynek köszönhetően tovább növelte előnyét a bajnoki tabellán. Szombati összefoglalónk következik...

erd.jpg

Székely "Penge" Pál ismét visszatalált a győzelem útjára. A múltkori, békéscsabai forduló döntőjében elszenvedett vereség után újra neki sikerült diadalmaskodnia a steel OB aktuális fordulójában, visszavágva Takács Gábornak a csabai fiaskóért. A Soul DC versenyzője egész nap nagyon jó tempóban és mindvégig koncentráltan játszott. Ennek esett például áldozatul a páros-világbajnokságon megforduló Végső János is, akit szintén Penge ütött el a további küzdelmektől. Aztán jött a Sport DC-s Németh Zoltán elleni negyeddöntő, aki felett egy kiélezett csatában tudott nyerni és bedobni magát az elődöntőbe, ahol a pestújhelyiek kiválósága, Szabados Attila várt rá, aki Mester Zoltán ellen jutott tovább. Az elődöntőjük végül nagyon simára sikerült, Penge két 3-0-ás szettgyőzelemmel abszolválta a találkozót, amelyen nagyon jól mentek a kerekítők, illetve a kiszállók is perfektül sikeredtek (az első legben láthatott a nagyérdemű egy szép 109-es outot is Palitól).

A második elődöntőben egy jól megszokott páros találkozott ismételten egymással. Takács Gábor (DÖ-MIK DC) és Kovács Patrik (Sport DC) már nem először játszottak elődöntőt, főleg nem egymás ellen (Patrik egyébként a Győri DC játékosát, Tóth Józsefet búcsúztatta a negyeddöntőben, míg Taki Penge csapattársát, Nagy Csabát ejtette ki). A Sport DC játékosa kezdett jobban, rögvest egy 110-es kiszállóval indított, majd egy 40-es out következett. Taki egy D5-el visszajött ugyan, de Patrik végül D8-al hozta az első szettet. Aztán a második szettől kezdve Taki megpróbálta beindítani a rakétákat: rögvest hátsó pályáról brékelte ellenfelét, ám Patrik ezt visszavette, majd a vezetést is megszerezte. A dömsödi versenyző azonban - kihasználva Patrik kiszállóhibáit - zsinórban behúzta a maradék két leget, ezzel döntő szettre mentve a találkozót. A dömsödiek játékosa 60-ról kiszállva szerezte meg a vezetést, amit Patrik még ki tudott egyenlíteni egy tizenhét nyilas körrel, ám erre Taki egy hasonló körrel reagált, így közel is került a döntőbe jutáshoz. S ha már odajutott, akkor be is dobta magát egy 115-ös kiszállóval (megjegyzem, Patrik előtte hibázott el egy 111-es csekket), ezzel pedig zsinórban a negyedik finálé következhetett Penge és Taki között...

...amit ezúttal Penge kezdett jól, mivel - ha kicsit nehezebben is, de - brékelni tudta ellenfelét az első legben. Taki azonnal válaszolt is erre egy 82-es kiszállóval, ezzel pedig egalizálta az állást. Pali ekkor egy újabb jól irányzott brékkel (78-ról) elvette Gábor pályaelőnyét, majd egy szép negyedik leget produkálva be is húzta az első szettet. A folytatás is nagyon jól indult a Soul DC versenyzőjének, mivel elsőre hozta a saját kezdését, majd utána hátsó pályáról újra elvette Taki kezdését, aki ezt a bréket még vissza tudta venni, de Pengén ezen a napon nem volt egyszerű fogást találnia. A szigetszentmiklósi játékos 36-ról behúzta a negyedik játékot is, ezzel pedig már 2-0 volt a javára.

A szünet némileg helyrerázhatta Takit, mert nagyon jól kezdte a harmadik szettet, hozva a saját kezdését. Penge azonban ezt az előnyt hátsó pályáról még ki tudta egyenlíteni. Taki viszont utána nagyon eltalálta a ritmust, és a saját kezdését hozva - valamint Pengéét elvéve - megnyerte a harmadik szettet. Ám ez a fellángolás hamar ki is aludt. Pedig a negyedik szettet Taki egy gyönyörű 121-es kiszállóval (T20, S11, Bull - ez egy tizenkét nyilas kört és mág bréket is jelentett neki) indította, ám Pali sem volt adós. Ugyan nem tizenkettő, hanem tizenhat nyílból oldotta meg a bréket, de a 83-as kiszálló bullos befejezéssel rendkívüli volt, így két bullos kiszállót is láthatott a nagyérdemű egy szetten belül. Ez pedig annyira felpörgette Pengét, hogy a harmadik leget tizenhat nyílból oldotta meg (66-os outtal), majd a negyediket rögvest egy 180-al kezdte. Taki sem akart persze elmaradni, jól is szórta a tömegeket, ám ezen a napon a szerencse nem neki kedvezett. Pali 218-ról egy újabb maximummal 38-ra maradt, amit a tizenharmadik nyíllal kidobott, ezzel pedig 3-1 arányban nyerte a szettet és a mérkőzést is. Penge 84,24-el zárt, míg Taki 76,29-el hozta le a döntő mérkőzést.

img_2960_500dv.jpg

Penge ezúttal visszavágott Takinak a békéscsabai vereségért, és megerősítette vezető helyét a férfiak mezőnyében

Ezek után következzenek a számszerű eredmények:

Steel Nemzeti Bajnokság - 4. forduló, Érd Aréna - Érd

Férfiak:

Elődöntők (best of 3 sets, best of 5 legs):

Takács Gábor (DÖ-MIK DC) - Kovács Patrik (Sport DC): 2-1 (1-3; 3-2; 3-1)

Székely Pál (Soul DC) - Szabados Attila (Pestújhelyi SC): 2-0 (3-0; 3-0)

Döntő (best of 5 legs, best of 5 sets):

Székely Pál (84,24) - Takács Gábor (76,29): 3-1 (3-1; 3-1; 1-3; 3-1)

penge-donto2_1.jpg

A sorrend:

1. Székely Pál – Soul DC
2. Takács Gábor- DÖ-MIK DC
3. Szabados Attila – Pestújhelyi SC
3. Kovács Patrik – Sport DC
5. Mester Zoltán – Sport DC
5. Tóth József – Győri DC
5. Németh Zoltán – Sport DC
5. Nagy Csaba – Soul DC

Alant pedig következzenek a videók is:

Elődöntők:

Döntő:

A hölgyeknél megismétlődött az első forduló döntőjének párosítása, vagyis a Sport DC-s Czipó Vivien és klubtársa, Kiss Viktória csaptak össze a fináléban. Ám az első fordulóhoz képest kevésbé volt szoros a találkozó, mivel Vivi nagyon jó formában játszott egész nap, s a döntőben is tovább tudta folytatni ezt a jó játékot, amely végül sima, 7-1-es sikert hozott neki, ezzel pedig tovább növelte pontjai számát, és meg is erősítette vezető helyét a hölgyek mezőnyében.

vivi_1.jpg

Czipó Vivi jött, látott és nagyon simán nyerte is a nők versenyét Érden...

Steel Nemzeti Bajnokság - 4. forduló - Érd Aréna, Érd

Nők:

Döntő (best of 13 legs):

Czipó Vivien (Sport DC) - Kiss Viktória (Sport DC): 7-1

A sorrend:

1. Czipó Vivien – Sport DC
2. Kiss Viktória – Sport DC
3. Horváth Klaudia – Győri DC
3. Németh Éva – BEAC

A női döntő felvétele pedig itt látható:

A videókat a Darts Online YouTube csatornájáról vettük át.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9612635351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása