9 Nyíl

Peter Wright a European Tour élén

2017. július 04. 10:00 - Denis Potvin

Ranglisták kereszttüzében

Egy újabb remek versenyhétvégén vagyunk túl, amely néhány helyen alaposan megváltoztatta a ranglistákat. A hajtás alatt most négy olyan rangsor következik, amely nem csak a sorrendeket, így a kiemeléseket is meghatározza, hanem olyan fontos versenyekre is kvalifikál, mint például a World Matchplay-re, amely már itt van a nyakunkon, illetve majd az őszi World Grand Prix-ra is. Kellemes böngészést.


wright_4.jpg

Kezdjük az egyik legfontosabbal, azaz a világranglistával (PDC OOM). Ezen még mindig Michael van Gerwen, Gary Anderson és Peter Wright a sorrend. Wright a hétvégi sikerével kicsit közelebb került a holland világelsőhöz. Pályafutása során először van bent a top 50-ben a világ legjobbját kiverő Rob Cross, aki majdnem csodát tett a leverkuseni hétvégén. Jamie Caven pedig kicsúszott a legjobb 32-ből, amelyre 2013 májusa óta nem volt példa.

oom.jpg

Nézzük, hogyan áll a European Tour Order of Meritje. A hétvégi hős, Peter Wright áll ennek a listának az élén. A döntőt elveszítő Mervyn King már a hatodik helyre jött fel, így nem csak kiemelt, de a legjobb nyolcban is ott van. Legutóbb még csak a 16. helyen állt, de most már a 14. pozíciót foglalja el Rob Cross is. Dimitri Van den Bergh már nagyon megközelítette Simon Whitlockot, Krzysztof Ratajski pedig már a 19. helyen áll.

et-om.jpg

A hétvégén, vagyis július 8-án és 9-én Players Championship következik Barnsley-ban. Ez lesz a 15. és a 16. állomás, melynek kapcsán érdemes megtekinteni a Pro Tour állását is, amely elsősorban a kiemelésekben segít eligazodni.

protouroom.jpg

Persze nem csak a Pro Tour-ban, hanem az idei év egyik legizgalmasabb versenyében is. Július 22-30. között Blackpoolban, a Winter Gardenben rendezik az idei World Matchplay-t. A tornán 32 versenyző kap helyet mégpedig az Order of Merit első 16 játékosa, valamint a Pro Tour legjobb 16-ja. Természetesen akik az elsőbe beleesnek, a másodikban már nem számítanak. Egyetlen hétvége van már csak a javításra, a Players Championship után, július 10-én alakul majd a végső sorrend, amely pillanatnyilag így áll:

matchplay_oom.jpg

Kicsit távoli jövő, de erről is van már statisztika. Az október elején (1-8.), Dublinban rendezendő World Grand Prix, amelyre az Order of Merit első 16-ja, a Pro Tour tizennégy legjobb játékosa, valamint két ír kvalifikációs nevezhet majd. Ez a történet jelenleg itt tart: 

gtandprix_oom.jpg

Az adatokat és a táblázatokat Burton DeWitt készítette.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7912640049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása