9 Nyíl

Szóljon a Rock(sztár)!

2017. július 09. 19:15 - Dart Major

Players Championship 16. (összefoglaló)

Darren Webster győzelmével ért véget a tegnapi verseny, ma pedig egyből jött a folytatás. A tegnaphoz hasonlóan ma is sok volt a távolmaradó játékos, de ettől még jó kis verseny kerekedett. Szokás szerint oltári nagy papírforma borulásoknak is tanúi lehettek akik követték a napot, nézzük meg részletesen is az eseményeket:


83-18102014112720_1.jpg 

Első forduló:

A körben több olyan eredmény is született amitől elkerekedik az ember szeme. Ilyen Simon Whitlock 6-1-es zakója Richard North ellen. Igaz North mostanság aratott szép győzelmeket. Alan Norris a zakót ugyan elkerülte de a vereséget nem tudta, ennek pedig Robert Owen volt az oka. A brazil Diogo Portela komoly skalpot gyűjtött, nevezetesen Michael Smith ellen nyert 6-4-re. Wes Newton legyőzte Kyle Andersont, ami mostanában meglepetésnek tekinthető. Dimitri van den Bergh 6-5 arányú buktája Peter Hudson szintén meglepő, ahogy Mervyn King 6-2-es veresége Ricky Evans ellen. Jelle Klaasen keze úgy tűnik még mindig nincs rendben, erre utal 6-5-ös bukója a korábbi világbajnok Richie Burnett ellenében. Chris Dobeynak nagyon kellett volna a siker, hogy odaérhessen a Matchplayre, de lehet ez agyonnyomta mivel 6-1-re lépte le őt Mike de Decker.

Második forduló:

A görög John Michael bravúrt bemutatva megverte James Richardsont, ami szintén a nem várt kategóriába esik. Ugyanebbe a halmazba tehető Kim Huybrechts 6-1-es súlyos veresége Keegan Brown ellen. A mostanában jól teljesítő James Wilson befejezte a versenyt, köszönhetően Nathan Aspinallnak. Wes Newton nagyot játszott és verte simán Devon Petersent, Brendan Dolan szoros meccsen 6-4-re nyert Vincent van der Voort ellen. Ricky Evans hiába játszott jól az első fordulóban most sima 6-1-es ruhát kapott Ryan Meikletől. Justin Pipe nem tudta megismételni a tegnapi bravúrt, most Jeffrey de Graaf útját állta. A nagy nevek közül a tegnapi győztes Darren Webster, Joe Cullen, Robert Thornton, Benito van de Pas, Stephen Bunting és Ian White is letudták ezt a kört.
wn.jpg

Harmadik forduló:

Komoly meglepetést okozott az osztrák Zoran Lerchbacher, aki 6-2-vel ütötte ki Mark Webstert a versenyből. Egy másik korábbi BDO-bajnok, név szerint Christian Kist viszont jobban járt, mivel 6-4-re verte Cristo Reyest. Wes Newton jó versenye eddig tartott, Nathan Aspinall ugyanis simán 6-2 arányban megverte. Big Ben van de Pas megszenvedett a rutinos Darren Johnson ellen, de minimális különbséggel nyerni tudott. Daryl Gurney sokat nem vacakolt 6-1-el lezúzta Jermaine Wattimenát. Darren Webster továbbra is rombolt, ezúttal Callum Loose volt az áldozat. A forduló derbijén Robert Thornton 6-5-re legyőzte Stephen Buntingot, így a skót jutott a legjobb tizenhat közé.
dw_1.jpg
Nyolcaddöntők:

A tegnapi döntő visszavágóját is megrendezték ebben a körben. Most ennek Gurney örülhetett hiszen 6-4-re megverte Darren Webstert. Steve Beaton 6-1-el páholta el Kirk Shepherdet. Sima meccs volt az Aspinall - Dekker találkozó is (6-2). Ian White és Rob Cross komoly csatát vívott, jó színvonalon dartsoztak, kicsivel most Diamond volt a jobb. Keegan Brown sikerrel vette a Christian Kist jelentette akadályt, mint ahogy Joe Cullen is megverte van de Past. Mindkét meccsnek 6-3 lett a vége, de ebbe a 6-3-as sorba tartozik még a Dolan - Meikle mérkőzés is, ami előbbi győzelmét hozta. A kör legnagyobb meglepetése: Lerchbacher - Thornton: 6-5!!!
wh_2.jpg

Negyeddöntők:

Az osztrák csoda tovább tartott, mivel Lerchbacher kemény meccsen, 6-4-re verte meg Keegan Brownt. De a fiatal angolnak a nyolcba jutás is jó eredmény. Nathan Aspinall sem az öregek táborába tartozik és noha kikapott 6-5-re Cullentől szomorkodnia nincs miért. Ma is lett észak-ír rangadó és ma is Daryl Gurney nyert Brendan Dolan ellen. A forduló talán legjobban várt mérkőzése a Beaton - White meccs volt. Mind a két játékos átlépett a 100-as átlagon, szóval rendben volt a meccs. Érdekesség, hogy noha Beaton nyert 6-4-re, White jobban szállt ki az átlaga is jobb volt egy kicsivel.
bea.jpg

Elődöntők:

Aki azt hitte, hogy nem történhet már semmi meglepő az tévedett. Zoran Lerchbacher ugyanis szoros és kiélezett meccsen egy leggel jobbnak bizonyult Steve Beatonnál. Az osztrák játékos bejutott első alkalommal egy PDC döntőbe. Hát ez  kisebb csoda. A másik elődöntő sokkal simább lett. Joe Cullen remek kiszállóinak köszönhetően sima 6-2-es sikert aratott Daryl Gurney ellen. Az északír mérlege ezen a hétvégén egy döntő és egy elődöntő, ami egész jó teljesítmény.
cul.jpg

Döntő:

Joe Cullen - Zoran Lerchbacher. Na erre sem fogadtam volna, ahogy szerintem mások sem. Most mégis így alakult. A mérkőzést az angol igen jól kezdte. Miután Zoran az első legben elhibázta a bullt, Cullen elvitte a partit. Aztán hátsó pályáról dobott egy 102-es kiszállót, a harmadik leget pedig 11 nyílból oldotta meg. Lerchbacher próbált zárkózni, két saját legét is hozta, de a két leges előnye megmaradt az angolnak. Ez azonban elolvadt mert a hetedik körben Cullen nem bírt kiszállni és egy legre feljött az osztrák. Majd pedig ki is egyenlített. 0-3-ról 4-4. Ez igen. Létkérdés volt a Rockstar számára, hogy behúzza a saját kezdését az 5-4-hez és ezt meg is tette. Úgy látszik sok volt a három leges hátrányból felállás az osztráknak, elbukta a saját kezdését így 6-4-el Joe Cullen-é lett a torna győzelem. Idén ez már a második sikere, szépen fejlődik a még csak 27 éves játékos. Lerchbacher előtt pedig le a kalappal a mai nap után!
donto_2.jpg

32_1.jpg

Íme a verseny ranglistája szokásos statisztikus barátunktól:
pcom_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2112650837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása