9 Nyíl

Megvan a World Matchplay teljes mezőnye

2017. július 10. 11:00 - Denis Potvin

Nyissuk meg a hetet a szokásos ranglistázással. Ennek most az is különös jelentőséget ad, hogy a hétvégi Players Championship versenyek után dőlt véglegesen, ki lehet az a 32 szerencsés játékos, aki ott lehet majd július 22 és 30-a között Blackpoolban, az év egyik legnagyobb versenyén, a World Matchplayen. A hétvége két győztese, Darren Webster és Joe Cullen már korábban kiharcolta, az utolsó helyekért még ádáz csata folyt.

cikkkep.jpg

Most kivételesen vegyük is előre ezt a sorozatot és nézzük a ennek a ranglistáját. Azt már korábban többször is megírtuk, hogy a versenyen a PDC Order of Meritjéne és a Pro Tour Order of Meritjének az első 16 versenyzője vesz részt.

A hétvégének az volt a kérdése, hogy Simon Whitlock, vagy Dary Gurney kerül be a legjobb 16 közé, azaz lesz majd kiemelt a blackpooli versenyen. Végül Whitlock 500 ponttal megelőzte az északírt, így az ausztrál lesz majd a 16. kiemelt. Gurney így a Pro Tour Merit élére került, de a legjobbak közül kap majd ellenfelet az első körben. A második etap végén is volt izgalom. Justin Pipe került végül a vonal fölé, Clayton, Dobey, Ronny Huybrechts és Vincent van der Voort is lemaradt. Ez tehát a rangsor a World Matchplay-re az eddigi lejátszott idei tornák alapján:

worldmatchplay_1.jpg

Az Order of Merit, azaz a világranglista élvonalában sok változás nem volt. Joe Cullen - aki az elmúlt három hónapban kétszer is megnyerte a Players Championship-et - a 21. helyre jött fel. Itt most már a PDC World Championship-re is figyelni kell, ahova a legjobb 32 automatikusan kvalifikálja magát. Ezt a rangsort tehát ezen a szemüvegen keresztül is érdemes figyelni. A Pro Tour Merit-ről a legjobb 16 kvalifikál.

orderofmerit0709_1.jpg

Kicsit összegezzük a Players Championshipet is: Tizenhat tornán vagyunk túl, és eddig Gary Anderson az egyetlen, akinek három tornagyőzelme van. Kettőt nyert Rob Cross, Michael van Gerwen és a vasárnapi sikerével együtt Joe Cullen. Egy győzelem áll a neve mögött Alan Norris-nak, Simon Whitlock-nak, Adrian Lewis-nak, Daryl Gurney-nek, Peter Wright-nak, Steve Beaton-nak és Darren Webster-nek. Ahogy fentebb jeleztük, a legjobb 64 lesz ott a döntőben, a többieknek pedig még hat versenyük lesz a felzárkózásra. Szeretjük a Premium Darts Data elemzéseit, így itt is közreadjuk a vasárnapi döntő részletes lőlapját.

cullen-lerchbacher.jpg

A sorozat további programja:

  • 17-18. verseny - augusztus 5-6., Barnsley
  • 19-20. verseny - szeptember 29-30., Dublin
  • 21-22. verseny - október 10-11., Barnsley

A döntőt november 24. és 26. között rendezik Minehaedben, ahová a PC Order of Meritjének a legjobb 64 játékosa jut majd el. A listát amúgy Daryl Gurney vezeti, Anderson csak a második, Cullen a 6., Webster a 11., Lerchbacher pedig a 18. helyre jött fel. Ime a rangsor: 

protour_orderofmerit_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1312651751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása