9 Nyíl

A meleg pite esete a kiemeltekkel

2017. július 23. 00:27 - Dart Major

BetVictor World Matchplay - első nap

Ugyan mostanában a vizes vb és a Tour de France leköti a sportbarátok nagy részének figyelmét, és ebbe a sorba most bekapcsolódik a darts is. Eljött ugyanis június 22-e és útjára indul az 500.000 font összdíjazású World Matchplay. Az első nap finoman szólva is izmosan indult, hiszen a ranglista első tíz helyezettje közül négy is tábla elé lépett rögtön az első nap. Lássuk mi történt a mai estén:
betvictor.jpg

Michael Smith - Steve West: 5-10

A ranglista tizedik helyén álló Smithnek nem lehettek túl jó emlékei a West elleni meccsekről. Eddig négyszer találkoztak, két-két győzelem jutott mind a két játékosnak. Viszont idei két meccsüket West nyert, így izgalmas meccsre volt kilátás. A mérkőzés első fele úgy zajlott ahogy Bully Boy szerette volna. 3-2-re vezetett egy breaket bemutatva, csupa öt köröst teljesítve. West egy tizenegy nyilast dobott 121-es befejezéssel így akadályozta meg, hogy három leges hátrányba kerüljön. Ennek pedig nagy jelentősége lett. Történt ugyanis, hogy a következő öt leget mind Steve West húzta be. Dobott még két tizenegy nyilast ami egészen bravúros. Átlaga 100 pont fölött volt elég simán. Smith pedig jóformán a tábla előtt sem volt. Szokás szerint eltört valami nála és szétesett a játéka. Pedig az első szünetig 100% volt a kiszálló mutatója. 8-3-nál dobott ugyan egy négy köröst ő is, de ez semmire sem volt elég mert West nem tört meg, nem szakadt meg remek szériája és ennek következménye egy sima győzelem lett. Le a kalappal, ez parádés volt.
west.jpg


James Wade - Darren Webster: 11-13

Hatodik helyezett a huszonkilencedik ellen. Egyszerűnek tűnhet ilyenkor a képlet, főleg, hogy a párharcuk állása 8-3 volt Wade javára. Viszont "The Machine" nincs túl jó formában, ellenben Webster nemrég megszerezte első tornagyőzelmét így feldobva várhatta a meccset. A forgatókönyv ugyanaz volt az elején mint az előbb véget ért mérkőzésnek. 3-2-es Wade előnnyel vonultak piheni a felek. Igaz itt nem volt olyan magas a színvonal, összesen egy öt körös játékot láthattunk. Webster nagyon nem találta magát, Wade pedig kb. félgőzzel tette a dolgát. A szünet után Wade megnyomta a tempót, dobott rögtön egy tizenkét nyilast amit két tizennégy nyilas követett és elment 6-2-re. Talán túlságosan is megnyugodott a korábbi győztes, mivel a következő három leg Websteré lett aki elkezdett dartsozni a meccs második felére. Megérezte a vérszagot az öreg harcos és a tizenötödik leg után már Ő vezetett 8-7-re. Kellett persze ehhez Wade is, de akkor is. Négy leges hátrányból fordítani nem kis bravúr. Egy forduló pont benézett ekkor, nevezetes Wade 9-8-ra megfordította a meccset. "Demolition Man" a 120-as kiszállót is kihagyta, így kapaszkodnia kellett, hogy ne bukjon el. Oltári mázlival ki is egyenlített egy 102-es befejezéssel, amit annak köszönhetett, hogy Wade három nyilat elszórt 40 pontra. Egy tizennégy nyilassal már Websternél volt az előny aki lezárhatta volna a meccset ha a D19-et megoldja. Nem oldotta, 10-10 lett az állás. Ekkor Wade levonult a színpadról mivel rosszul lett. Kapkodta a levegőt, látszott nincs rendben nála valami. Szerencsére tudta folytatni a meccset. 11-11-es állásig elmentek kéz a kézben, amikor Webster bevert még egy ötköröst és eggyel ment. Wade nem akarta a véletlenre bízni, lerakta magát 100 pontra négy kör után, ami rutin feladat a számára (már ha épp nincs rosszul). De kiszállni nem tudott, Darren Webster pedig megoldotta a D20-at. Ezzel pedig karrierje során először jutott tovább a versenyen. Óriásit harcolt a sikerért ez a végtelenül szimpatikus, majdnem 50 éves nagypapa, aki nem mellesleg nem csak a dartsból keresi a kenyerét.
web.jpg


Gary Anderson - Christian Kist: 10-7

A kétszeres PDC-világbajnok skót és a korábbi BDO-világbajnok holland meccse is országos egyesnek tűnt. Harminchat hely választja el a két játékost egymástól, Gary a világ egyik legjobbja így a hollandnak nem sok esélyt lehetett jósolni. Érdekesség, hogy kettejük mérlege 3-2 a skót javára, igaz négy meccset ebből még 2014-ben vívtak egymással. Tavaly szeptemberben a holland győzött Írországban egy Players Championship versenyen, ebből pedig sok mindent nem lehet leszűrni. A holland jól kezdett egy 100-as kiszállóval megspékelt brékkel vezetést is szerzett. Aztán viszont mind a négy a skót ászé lett. Annyi történt, hogy a holland játékos minden legben dobhatott duplára de egyet sem talált el. Hiába álltak azonos átlagon, Gary megdobta amit meg kellett dobnia és 4-1-el mehetett pihenni. A menet nem változott 6-2-ig, ekkor tudott a holland két leget behúzni egymás után. Érdekes, hogy a tizedik leg volt az első amit kezdésből hozott a holland. Ekkor már jobb volt az átlaga a hollandnak, Gary pedig valamitől enyhén szétesett. 6-5-re is feljött a holland köszönhetően rengeteg 180-as dobásának. Elképesztő brékcsata zajlott, 7-6-nál Kist például csak leget nyert első pályáról. Itt a skót úgy döntött rákapcsol és elvitt két leget ami 9-6-os előnyt jelentett számára. Ezt a különbséget meg is tartotta a kétszeres világbajnok és ha nehezen is de győzni tudott. Tizenkilenc maximumot dobtak a játékosok, és szép átlagokkal fejezték be a csatát.

img_20170722_231012.jpg


Peter Wright - James Wilson: 10-8

Peter Wright karrierje legjobb évét futja, harmadik a ranglistán szóval esélyesnek számított. James Wilson szépen fejlődik, jönnek szép eredmények nála is, már a harmincnyolcadik a ranglistán. Viszont egymás ellen még nem játszottak így némi kis pikantériája volt a dolgoknak. Tragikusan gyengén kezdte Wright a meccset, az első három leg után még a 80 pontot sem érte el az átlaga. Ennek megfelelően Wilson 3-0-ra ellépett. Elég jól dobott az angol, tizenkét nyilast is szállított, komolyan érett az újabb meglepi. A szünetre kicsit javult Wright, Wilson pedig visszaesett így 3-2-vel mentek szünetre. Wright-nak a szünet sem segített, továbbra is gyászosan játszott. Ezzel szemben Wilson a hetedik leget tíz nyílból fejezte be és ment 5-2-re. A szünetig sok minden nem változott, Snakebite szenvedett, csak egyszer tudott öt köröst dobni, Wilson pedig folytatta jó játékát és 6-4-el mentek pihenni. Sem a szünet, sem a tollak cseréje nem segített Wright-on. Hiába jött fel 7-6-ra, amikor Wilson gyengélkedett, utána elbukta a kezdését és 8-6 ra az angol vezetett. Wilson egyébként 127-es kiszállót dobott. Eljött a tizenhatodik leg ami tragikomikus játékot hozott, viszont a végén egál lett az állás. Szegény Wilson még kerekítőt sem tudott dobni...Még mindig 90-es átlag alatt volt Wright, de szerencséjére Wilson is visszaesett. Végül Snakebite-nak sikerült kimászni a zombiállapotból azzal, hogy dobott egy tizenöt nyilast hátsó pályáról. Aztán jött a csoda: egy tizenkét nyilas kör, 147-es kiszállóval. Hát ezt a sírból hozta vissza Snakebite.

img_20170723_002335.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8412681287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása