9 Nyíl

Taylor még mindig annyira jó, hogy megszorítani sem lehetett

2017. július 24. 00:19 - Denis Potvin

BetVictor World Matchplay – második nap

A World Matchplay második napján színpadra lépett Phil Taylor és Raymond van Barneveld is. Volt egy végsőkig kiélezett, hosszabbításos csata, két 170-es kiszálló és a két lassú kezű sikere. Szóval minden, amitől a darts szép. Az első fordulóból a lényeg pedig a hajtás alatt. Vannak olyan meccsek, amiket érdemes újranézni. Itt megteheti.

taylor_3.jpg

Jelle Klaasen-Justin Pipe: 5-10

A délutáni etapot Justin Pipe és Jelle Klaasen nyitotta. Pipe a szokott, egyedi stílusában dobálta jó tömeget és a kiszállókat és magabiztosan nyert is. Az első szünetre 5-0-s előnnyel ment le, egyszer úgy, hogy Klaasen nem tudott D2-vel kiszállni, neki viszont 109-ről összejött, majd a saját kezdése végén 120-szal zárt le a leget. A nyugodt erő tovább kísérte Pipe útját a győzelem felé, 108-as checkouttal már 7-2-re, majd 8-2-re is vezetett. Klaasen még visszakapaszkodott két nyert leggel, de ezt az előnyt Pipe már nem tudta elbukni, végül kilencven feletti átlaggal 10-5-re nyert.

klaasen-pipe.jpg

Robert Thronton-Cristo Reyes: 3-10

Jött egy olyan meccs, amelyen láttunk egy szokásához híven az egész meccset végig legyingető és bosszankodó Robert Thorntont és egy egészen káprázatosan játszó, a végén 101-es átlag fölé jutó Crsito Reyest. A spanyol azzal vitte el ilyen simán a meccset, hogy elképesztő jól dobálta a tömeget (22 száz feletti és 5 száznyolcvanas), illetve ezen a szinten is kiválónak számító kiszállói döntőnek bizonyultak. 4-1 és 7-3 volt a két szünetnél az állás, onnantól pedig nem volt ellenszer a játéka ellen. Reyes, ha így folytatja komoly meglepetést is okozhat még.

thornton-reyes.jpg

Benito van de Pas-Daryl Gurney: 9-11

Elképesztő csatát hozott Benito van de Pas és Daryl Gurney csatája. Igazi dráma lett a vége, amelyben mi, pártatlan szurkolók jártunk a legjobban. Mielőtt belemennénk a lényegbe nézzük a meccs legfontosabb fordulópontjait, lélektanilag döntő dobásait. Gurney úgy egyenlített 2-2-re, hogy 142-vel, bullal szállt ki és az első szünetben 3-2-re vezetett.5-2 után megroppanni látszott van de Pas, de 5-5-re tudott egyenlíteni, nem is akárhogy. 12 nyilas kiszállóval 170-rőé fejezte be, igazi parádé volt. A legnagyobb fordulópont viszont 9-7-es Benito vezetésnél történt, amikor D16-ra mind a három nyila a dróton kívülre csapódott. Gurney is szenvedett a kiszállókkal, de visszajött 10-9-re ment el, és mivel kettővel kellett nyerni a meccset, hát kettővel nyerte. Fantasztikus fordítás volt, Benito van de Pas csak magát okolhatja a bukásért.

vandepas-gurney.jpg

Mensur Suljovic-John Henderson 10-4

Egy ilyen drámai meccs után igazán nyugtatóan hatott Mensur Suljovic és John Henderson összecsapása. Az osztrák-szerb a tőle megszokott szertartások után dobálta jó tömeggel a nyilait, Henderson viszont igen rossz napot fogott ki. Sok szektor tévesztés és a kezdeti nehézségek után 5-0 volt az állás az első szünetnél. Aztán Henderson is belelendült, 5-3-ra jött fel, de Mensur tartotta az előnyét és a második szünet 7-3-nál érte a feleket. Henderson még egy 97-es kiszállóval visszalendült, de az utolsó három leg Suljovicé volt. A meccset pedig egy parádés, 148-as kiszállóval zárta le. Csak zárójelben jegyezzük meg, Suljovic-Pipe lesz a következő fordulóban...

suljovic-henderson_1.jpg

Dave Chisnall-Mervyn King 10-7

Nehezen lendült játékba mind a két játékos. Ennek megfelelően hol Dave Chisnall-nál, hogy Mervyn Kingnél volt az előny. 5-5-nél jött a második szünet, addig két leggel csak Chizzy tudott vezetni. 7-6 után volt egy fordulópont, Chizzy remek 108-as kiszállójával 8-6-ra vezetett, majd 9-6 után meg is nyerhette volna a meccset, de hiába rakta le magát 186-cal 36-ra, nem jött a D18. King visszajött, de csak egy leg erejéig, végül Chizzy megérdemelten nyert.

chisnall-king.jpg

Phil Taylor-Gerwyn Price 10-5

Igazi atomjátékkal kezdődött a meccs, egy 106-os, majd 12 nyilas, 151-es kiszállót mutatott be Phil Taylor, míg a másik oldalon Gerwyn Price a nap második 170-es kiszállóját verte be. 5-5-tel mentek pihenni másodjára és az volt a döbbenet az amúgy remek meccsen, hogy 10 leg után még egyetlen 180-as sem láttunk. Aztán Taylor szép csendben 8-5-re lépett el, pedig egy D20-as kiszállót simán elrontott, ahogy Price is. Taylor egyébként a 13. legben dobta a meccs első 180-asát. Taylor aztán ragyogó játékkal nyerte 10-5-re, Price-nak pedig egyetlen öröme maradt, az utolsó legben ő is dobott egymás után három tripla húszast.

taylor-price.jpg

Raymond van Barneveld-Joe Cullen 10-8

Joe Cullen kezdett jobban, 1-0-ra, majd egy ragyogó 150-es kiszállóval 2-1-re is vezetett. Mégis Raymond van Barneveld ment 3-2-vel pihenni, 124-ről úgy fejezte be, hogy T20 után elrontotta a T14-et, de a bull a végén megvolt. A nyugodt erő továbblendítette Barneyt, 6-2-re ment el, de Barney egy 180-anassal kiegészítve, tartotta négyleges különbséget a második szünetre. Cullen egy ragyogó 12 nyilas 120-as kiszállós leggel még visszazárkózott 8-4-re, majd egy csodás sorozattal (180, 134, 170 és D8), 11 nyillal jött fel 8-5-re, majd Barneynak elfogytak a triplái is máris 8-6 volt. Szoros lett a vége, 9-7 volt Barney javára 40-re rakta le magát, Cullen meg majdnem kiszállt 152-ről (csak a D16 nem jött), aztán Barney rontott D20-ra és 9-8 lett. Na aztán erre is rátettek az utolsó legben. Most 140-t kellett volna Cullennek megoldani, de most sem volt jó az utolsó D10-re szálló nyíl, végül Barney 52-ről fejezte be, de csak a harmadik nyíllal. Nagyokat fújtatott a meccs után, jöhet a Phil Taylor elleni meccse.

barney-cullen.jpg

Kim Huybrecths-Alan Norris 5-10

Ha bárki is azt gondolta, hogy vége az izgalmaknak, nagyon tévedett. Erről Kim Huybrechts és Alan Norris gondoskodott. Huybrechts 11 nyilas kiszállóval 2-0-ra, sőt 3-0-ra is vezetett. Az első szünetre Norris két furcsa leggel jött vissza, nem dobott nagy tömeget, de a kiszállót halálos biztonsággal, a másodikat, 155-ről ráadásul egy nagyon nehéz, T19, T16, Bull kombinációval. Hát, sokan nem ezt választották volna. Norris elkapta a ritmust, hogy öt leget nyert egymás után, 5-3-ra vezetett és nem mellékesen volt egy 127-es kiszállója megint. Ha pedig Huybrechts elront egy D8-as kiszállót, akkor azt Norris kegyetlenül kihasználja. 6-3 a javára egyetlen 180-as nélkül, és a hab: 7-3-mal mentek ismét pihenni. A nyolcadik győztes leg után sikerült megállítani Norrist, aki azért a saját kezdését hozva 9-5-re vezetett, a belga a végére próbált még koncentrált maradni, nem annyira sikerült, de még saját kezdését hozta (vagy Norris veszítette inkább el). Majd a saját kezdését megnyerte Norris (ezt meg Huybrechts veszítette el. Akárhogy is, Norris jutott tovább.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2112683641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása