9 Nyíl

Újabb magyar résztvevő a World Masters szeptemberi versenyén

2017. július 26. 16:22 - matyi96

Miklós József utazik a Winmau World Disability Darts Association versenyére

A World Matchplay őrület közepette foglalkozzunk egy kicsit más témával a darts területén, melynek szerencsére magyar érdekeltsége is van.

Bizonyára nagyon kevesen tudják, hogy a BDO-nak és egyben a Winmau-nak van egy nagyon fontos kezdeményezése. Mégpedig a Winmau World Disability Darts Association (WDDA), amely a testileg és szellemileg (bár ez nem annyira jellemző) sérült dartsjátékosokért jött létre. Ez a szövetség természetesen rendszeresen szervez versenyeket is számukra.winmau_world_masterts.png

Húsvétkor Belgiumban volt BDO-WDF nemzetközi pontszerző verseny, melyen magyarok is részt vettek. Szolnokról három játékos utazott el Belgiumba, Polgár Péter, Nagy Tibor és Miklós József. Közülük Miklós József az a játékos, aki a WDDA versenyén vett részt. miklos_jozsef3.jpg

A WDDA játékosainak is van külön pontszerző verseny, de ez a belgiumi "csak" egy nyílt verseny volt akkor. Miklós József a szombati és vasárnapi játéknapon is előkelő 5. helyezést ért el. Jó játékának köszönhetően a fiúk ígéretet kaptak arra, hogy lobbizni fognak a BDO-nál József szabadkártyájáért a WDDA World Masters-re. 

Ugyanis szeptemberben a Winmau World Masters keretei között megrendezésre kerül a WDDA World Masters is. Nos, az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. A lobbizás sikeresnek bizonyult, ugyanis Miklós József megkapta a szabadkártyát, így szeptemberben ő is utazhat Angliába!

De ki is Ő valójában? A besenyszögi Miklós József a Szolnoki Baglyok Darts Club-ban dartsozik. József egy baleset miatt került kerekesszékbe, de ez nem gátolta meg őt abban, hogy teljes életet élhessen és Szolnokon dartsozhasson. 

A WDDA szabályai szerint a kerekesszékben dobóknak lejjebb kell helyezni a táblát, így a bull 137 centiméter magasságban helyezkedik el. A távolság ugyanaz. Ezt a szolnokiak egy speciális állvánnyal oldották meg, mely forgatható és az egyik oldalán lejjebb található a tábla.

József egyedül képviseli majd ősszel Magyarországot ezen a versenyen. Többek között olyan nevekkel találkozhat, mint a címvédő és egyben Winmau támogatás alatt játszó Vincent D'Hondt, Serge Van Belle vagy éppen Arie Van De Rassel. 

vincent_es_jozsi.jpg(Vincent D'Hondt és Miklós József)

Mi sok sikert kívánunk Neki és követendő példaként tekintünk Rá, mert ezzel az akaraterővel és kitartással bármit el lehet érni! Büszkék vagyunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6712691245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása