9 Nyíl

Taylor egyszerűen megállíthatatlan, Gerwennek is üzent

2017. július 30. 10:00 - Denis Potvin

BetVictor World Matchplay - elődöntők

Phil Taylor fenomenális, nincs kétség efelől és nem egy véletlen eredmény volt Michael van Gerwen korábbi legyőzése. Nagyon nagy játékkal intézte el Adrian Lewist, miközben a negyeddöntőről sem feledkezett meg, üzent egyet a holland világklasszisnak. Meg azt is mondta, ez az utolsó napja Blackpool: „ma este kimegyek és aztán bumm”. Ezt majd Peter Wrightnak kell tompítani, aki élete első World Marchplay döntőjét játssza majd.

taylor_5.jpg

Most kivételesen ne időrendben haladjunk, hiszen az, ahogy Phil Taylor legyőzte Adrian Lewist, arra tényleg nehéz már jelzőket találni. A világ legjobbja átmentette a formáját a Michael van Gerwen elleni meccs után is nagyon elporolta tanítványát. Húsz leg végén 102,74-es átlag önmagában is zseniális dolog, de ahogy nyert Taylor az végképp az. Itt most Lewis kezdett jobban, hiszen egy 12 nyilas leggel már 3-1-re is vezetett. Aztán jött 2-3-nál egy rövid szünet. Hátsó pályáról 12 nyilas leggel vette át 4-3-ra a vezetést és a második szünetnél 5-5-tel mentek le a színpadról, akkor még nagy csatára volt kilátás.

7-7-ig bírta Lewis szusszal, vagy éppen Taylor akkor unta meg a szoros meccset, mert onnantól kezdve indult a varázslat. 14-8-ra húzott el nagy hirtelen szórta a 180-akat, de amivel végül is Lewis fölé kerekedett, az rengeteg tömeg, amit dobott 140 pluszos három nyilából összesen 27 volt, több kétszer annyi, mint Lewisnak. 15-9-mél még egyet kapaszkodott Lewis, de ezzel csak kozmetikázni tudta a végeredményt. Érdekes az is, hogy mind a ketten 34 százalék körülien dobták a duplákat, de Taylornak mindez 49, míg Lewisnak csak 26 lehetőségből jött össze.

taylor-lewis_1.jpg

A 24 World Matchplayből Taylor most jutott 17-edszer a döntőben, 15-ször nyert korábban és senkinek ne legyen kétsége, győzelemmel akar búcsúzni ettől a csodálatos sorozattól. Ahogy ezt bővebben a Gerwen elleni győzelem után is kifejtette. Imádja, ahogy Blackpoolban szeretik a dartsot, még könnybe is lábadt a szeme. A Gerwent kifütyülőkkel kapcsolatban azt mondta, Rotterdamban, a Premier League-ben sokkal ellenségesebb hangulat fogadta. És a Gerwen dominanciáról pedig ez volt a véleménye:

„Michael azt mondta, hogy nem vagyok rá veszélyes, igaz? Hallottam róla, hogy a Simon Whitlock elleni meccsének egyik szünetében írt egy üzenet honfitársának, Vincent van der Voortnak, hogy ezt megnyertem. Most azt üzenem, és ezt majd személyesen is elmondom neki, hogy gyerünk, Michael, ez a profi sport, nőj fel!” – mondta Taylor a Sky Sportsnak.

Igazi nagy csatát, bár nem ekkora színvonalat hozott az első elődöntő, amelyet végül Pter Wright 17-15-re nyert meg Daryl Gurney ellen. Jól jellemezte az egész meccset, hogy már az első leg is 18. nyíllal dőlt el. Gurney aztán 3-0-ra ment el ezzel a ritmussal, majd 4-1-gyel pihentek először. A hektikus csatát jól jellemezte, hogy a következő szünetnél már 6-4 volt Peter Wright javára.

Wright aztán ezzel a lendülettel egészen 8-4-ig ment el, 9-5-nél dobta a legmagasabb kiszállóját 108 ponttal. Wright 11-6-ra is vezetett, de olyan kiszállózások mentek, amelyet a játékosok sem hittek el nagyon. Például a 11-6 úgy alakult ki, hogy Wrightnak már csak 8 pontja volt, Gurneynek 152, a skótnak mégis hét nyíl kellett a leg lázárásához.

Gurney aztán visszajött a meccsbe, olyannyira, hogy 10-11-re zárkózott fel és egyenlítésért ment, de aztán hozta a pályáját Wright. Kapaszkodott Gurney és nem is esélytelenül, 12-14-re úgy zárkózott, hogy Wright nem boldogult a D16-tal, míg Guerney csodálatosan dobta ki a 118-at. Szoros maradt, de Wright makacsul őrizte a 2-3 leges előnyét, 15-16-nál voltak még utoljára egymáshoz közel, de az egyenlítés megint nem jött össze, Wright egy nagyon szép T20, D18-as kombóval zárta le a meccset, pályafutása során először játszik vasárnap este a World Matchplay döntőjében

wright-gurney_3.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9212700947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása